Ремонтират 5,5 км от платното от София към Костинброд

Движението ще бъде напълно възстановено до края на годината
10 дек 2020 23:15, Ния Христова
17
Ремонтират 5,5 км от платното от София към Костинброд
Снимка: БГНЕС
"Състоянието на пътя между Волуяк и Костинброд предизвика неотложен ремонт на участък от 5,5 км по път II-81", обясни пред БНР инж. Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".
 
Рехабилитацията на пътя е започнала в края на ноември.
 
Преасфалтират се пропаднали участъци, изграждат се три колектора за отводняване и се поставя нова мантинела.
 
"Участъкът от 11 години поема тежкотоварния трафик", допълни инж. Иваничков.
 
До края на месец декември движението ще бъде напълно възстановено.
 
През 2021 г. ще се ремонтира и обратното платно - от Костинброд към София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Костинброд,всеки ден минавам минимум по 2 пъти по този път за София и обратно.Пътят се режеше на дълбочина от 34мм което не е никак дълбоко,помислете при преминаването на тежкотоварен автомобил в порядъка на 60тона макс какво ще стане в лятните жеги! Това си е за Господари на ефира в Пълен абсурд!!!!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят беше отличен, дори за тези 11 години . Няма пропадания или каквито и да е други забележки , освен че отводняването на" гъбите" и във Волуяк пред сервиза при обилни порои шахтите не можеха да поемат водата защото трябва и да се чистят ... Просто не знам каква е тази наглост..със сигурност сегашният ремонт ще е в пъти по зле като качество, но явно са много изладнели, и се чудят от къде да крадът..
12
0
 
4
 
! Отговори
Алек преди 3 години
сравнете с околовръсното какъв кюмезарник е
11
0
 
6
 
! Отговори
alek преди 3 години
пътят наистина е перфектен и нвма нужда от ремонти ЯВНО СА ГЛАДНИ ЗА ПАРИ
10
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Тоя път беше като стакло без дупки ПерфектенАпсолутно глупости. Развалиха прекрасен пътЗа да го правят в средата на зимата
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не оправят отсечката от Ломско шосе между околовръстното и линията на метрото, а се занимават с перфектна отсечка. Явно за някои ще има коледни.
8
0
 
21
 
! Отговори
Разровиха преди 3 години
абсолютно здрав път!!!Никакви неравности, дупки, кръпки и т.н. - ежедневно пътувам по него! Между другото, в участъка на ремонта е махната мантинелата между двете платна. Прави се изкоп и се полага тръба с диаметър оково 50 см. Просто връзват някого/нещо към някоя мрежа. Заради това симулират "ремонт" на пътния участък. Много ниви покрай шосето са с променен статут. НяКОЙ нещо ще строи?Едва ли ще е успешен "ремонтът" при дъжд, сняг, минусови температури?!? Пролетта ще се разбере.
7
2
 
12
 
! Отговори
Костинброд преди 3 години
Живея в костинброд, моето мнение е че пътя беше за няколко участъци за преасфалтиране. Пътя е в много добро състояние. Беше направен от австрийска фирма някъде около 2000 година много качествено. 20 години експлоатация при много тежък трафик на тежкотоварни автомобили. Господин Борисов така се правят пътища
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди месец минавах от там и не съм забелязал проблеми в нито една посока? Всъщност това беше един от добрите пътища около София.Да не би в сушата да е пропаднал, та да се налага сега да го отводняват и да правят канавки? Хм.
5
0
 
18
 
! Отговори
/// преди 3 години
От 2-3 месеца не съм минавал по тази отсечка, но преди това пътя си беше много добър и без забележки.Някой е решил да краде ?
4
1
 
23
 
! Отговори
Zz преди 3 години
Отсечката между околовръстното на София и Костинброд беше един от Най-добрите пътища в България. За повече от 10 години настилката не беше мръднала. Отново се крадат едни пари от "наши" фирми и след 3 години пътя пак ще е за ремонт. Оставка на престъпника Бойко Борисов
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези температури асфалт не се слага. + че е не качествен, пролетта отново и отново ремонти.
2
0
 
13
 
! Отговори
Какво преди 3 години
чудо колко велико 5 км път, а аз помислих, че става въпрос за 500км,а то стандарт. БЪЛГАРИЯ ДЪНОТО НА ЕВРОПА,а и не само. Бананова република на куб
1
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Нищо не ремонтират!Точно там асфалтът е много здрав,правен по чужда технология.Значи някой иска да си осигури вечен участък за полагане на "нов асфалт"!Да ни е честита бъдещата Му печалба!