Двойни сметки за парно шокираха софиянци

Масово се оплакват от нереално високи фактури
11
Двойни сметки за парно шокираха софиянци
Снимка: Pixabay

Шокиращи сметки за парно за ноември стреснаха софиянци, пише „Труд“ като се позова на множество сигнали, че абонати на столичната “Топлофикация”, които се оплакват, че са получили нереално високи фактури.

“Миналата година за ноември имахме да плащаме 100 лева сметка, а сега ни дойде 220 лева. Това не е нормално”, разказа семейство от столичния квартал “Младост”.

Още по темата

“Отопляваме се с парно само в две стаи, а в останалата част разчитаме на два климатика. Не може за два радиатора да платим 220 лева”, обясниха абонатите. Сумата от 220 лева е за жилище от 100 квадрата.

Двойни сметки спрямо миналата година са получили и техните съседи.

Друг клиент на парното, живеещ в центъра, също се оплака, че има да плаща 170 лева за ноември, при условие, че
миналата година сметката му е била малко над 100 лева. Не мога да си обясня, как ни изчисляват сумите, ядосва се клиентът.

Когато определиха новите цени на парното от юли, които ще важат за цяла година, от КЕВР заявиха, че цената на парно на годишна база била с около 12% по-ниска спрямо миналата година. Абонатите на най-голямото дружество “Топлофикация София” вече плащат 82,09 лв. за MWh, докато през миналия сезон са плащали 95,64 лв.
Дори и след преизчисление на сметките, заради поевтиняването на газа, реалното намаление на цените на парното в столицата за сегашния сезон трябва да е с 3,50% спрямо миналия, обясниха тогава от КЕВР.

Абонатите вече могат да проверят сметките си за парно за ноември на сайта на “Топлофикация София”, на “Проверка на сметка” с въвеждане на Номер на инсталацията и номер на Договорната сметка. Двата номера са записани в горния десен ъгъл на фактурата, която дружеството изпраща на клиентите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: парносметки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боку нали се изтъпани с Теменужка март месец и каза,че намалил цената на газта и вече парното ще падне драстично.
25
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има чугунени кратуни които искат парно отопление така ще е.
24
8
 
12
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
Абе Ай закривайте Ги Тея Крадливи ТОПЛОФИКАЦИИ.ОГЪН който Гори на Майната Си.Ще ме Топли Мене Тука... АЙДЕ нема нужда.Всичко да се закрива ..Реже се на Скраб. И приключваме.Подобно и със Трамваите и Тролейбусите
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ноември 220, януари 350 нещо такова
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ноември 170 лв, януари 280. Логично.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво поевтиня газът, ама нали се сещате, че в сметката ви са включени графи като нова кола за шефа, тиймбилдинги, екзотични екскурзии, пари за любовницата и т. н Тия екстри, кой ги плаща? Ами ние, разпределени са в нашите сметки.
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честна дума, не се сещам за друга държава в света, която така да се е поставила в услуга на всякакви монополисти, олигарси и приближени до властта! Само за техните интереси се грижи, а народа кучета яли!
19
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
До Анонименбраво
18
1
 
20
 
! Отговори
Обирджии преди 3 години
И в Пловдив е така от март месец. Наричаме го боювото намаление с 40%, а реално - двойно по-скъпо....
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е да ви подскочат сметките. Имайте предвид че Балкански поток (така е наречен от хитрягата Баце за да заблудим американците че това не е Турски поток) струва на българския данъкоплатец 4 милиарда лева тихомълком изсмукани от бюджета и дадени на разни арабски фирми с руски началници в управлението им. Сега който използва газ за отоплението трябва да изплаща и тези 4 милиарда лева. Така че е голяма наивност да се чака да поевтинее услугата на Топлофикация.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по рано се оправдаваха с цената на руския газсега има диверсификация - американски от гърция защо цените не падат
15
1
 
11
 
! Отговори
200 преди 3 години
Температурите бяха минусови миналата година по това време. Сега се деяни и без парно.
14
9
 
2
 
! Отговори
Галин преди 3 години
моето е 24 лева и съм с 2 радиатора..само че не съм в голмият офрачник...тия дето са с големиет претенции по 200 лева е добре..даже май е малко, може и маалко повече :)
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради топлофикация си продадох топлофицирания апартамент преди 7 години. Наглеците бяха стигнали да ми искат по 500 лева за 92 кв.м. отопляема площ. Днес се чувствам свободен човек, който сам си управлява сметките и не ми пука КЕВР на колко лева определя цената на мегават час топлоенергия.
12
0
 
17
 
! Отговори
Садомазут преди 3 години
От Порнофикация София отдавна ви работят за подобряване на услугата и вече качеството е 4K UHD, 3D, 5G, 18+, така че е съвсем нормално и цената да е по-висока.
11
6
 
16
 
! Отговори
Драго преди 3 години
50% от парите отиват за Путин, Пеевски и Борисов. Така че помислете за кого ще гласувате на изборите.
10
4
 
21
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Плащайте без да мрънкате, че идват избори. Ще трябват пак пари за кибапчита за еликтурата.
9
0
 
15
 
! Отговори
SWNYE преди 3 години
Не се накрадихте, еййй!!!
8
9
 
7
 
! Отговори
Пародия на държава преди 3 години
Червени ДругарЕ и ДругарЕ кат сте балъци да сте роби на Топлофикация Ви набиха отзаде паламарки. От поне 20 години ви викат режете вие си до искате дълбоко отзад.
7
11
 
10
 
! Отговори
Не мрънкайте преди 3 години
Другари съветската газ от Турски поток е скъпа, все пак трябва да влезете в тежкото положение на товарищ Путин и да си развържете кесиите за да процъфтява вечната дружба от векова за векове.