Фандъкова: Последната седмица имаме спад на хоспитализираните в София

От две седмици свободните легла в болниците са доста, съобщи кметът
Обновена: 19 дек 2020 19:30 | 19 дек 2020 19:18, Анисия Иванова
82
Фандъкова: Последната седмица имаме спад на хоспитализираните в София
Снимка: БГНЕС

В последната седмица имаме макар и малък спад в броя на хоспитализираните, от две седмици свободните легла в болниците са доста, каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова в "Годината“ по Дарик радио.

Според нея събитието на годината е трябвало да да бъде метрото и то е, "защото пуснахме третата линия през 2020 година", но безспорно думата на 2020 година е COVID -19, каза тя.

„За съжаление всички сме в тази ситуация, която обаче ни показа нещо много важно, което бяхме забравили – че трябва да сме заедно. Мисля, че нуждата от изолация ни показа, че никой сам не може да се справи. Много сме зависими един от друг. Надявам се да го запомним този урок, макар да го получаваме по много труден начин“, каза още Фандъкова.

Още по темата

„Най-важното за нас беше и остава да се запази здравето и животът на хората. Броят на хоспитализираните през октомври се движеше плавно нагоре, през ноември скочи с пъти. Благодарим на всички медици, на лекарите, на хората, които денонощно се грижат и които в края на краищата успяха да се справят така, че да увеличат местата и то многократно в болниците“, добави още тя.

„Това, което направихме на база на този ръст, беше, че София първа обяви по-строги противоепидемични мерки. Първи затворихме нощните заведения, предложихме онлайн обучение за учениците в гимназията, въведохме и краен час за ресторантите и заведенията. Нещо, което безспорно причини много сериозни проблеми на този бизнес“, призна Фандъкова.

По думите й общинският щаб е въвел COVID-кабинети в ДКЦ-тата, за да се намали натискът към болниците.

"Те изиграха и продължават да играят своята роля, защото в последната седмица вече имаме макар и малък спад в броя на хоспитализираните. От две седмици вече свободните легла в болниците са доста“, съобщи тя.

Тя подчерта, че не трябва да се отпускаме и да продължим да спазваме мерките. Фандъкова каза, че според нея думата на 2021 ще бъде "ваксина“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Кога Фандъка? преди 3 години
Ще се разболее с новият вирус?
58
0
 
2
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
фъндъкова...........с Неадекватното разпосание на транспорта, провокираш струпването на много хора на едно място. Т.е. Ти си вируса. Трябва да те изгорим на кладата. И това ще стане Скоро. По- скоро отколкото си мислиш. ЧАО (на никого няма да липсваш)
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ингилизите откриха нов щам на короната с 70% по-бързо заразява от предишния.
56
1
 
1
 
! Отговори
АнДжи преди 3 години
До АнонимеНБорисов бил със зелени очи, ти далтонист ли си бе? И тази Анжелина Джоли колко е недоразвита само. Ама това е заради очите де...
55
1
 
8
 
! Отговори
Salt преди 3 години
До анонимен 49:Да, имаше данни от СЗО от 2019 г., че годишно в световен мащаб около 7 млн. души умират, заради мръсен въздух и различните заболявания, които развиват в следствие.До момента според тях короната е взела за същия период към 1.5 млн. жертви, а на нея се пада честта да плаши хората.. Интересна логика.
54
1
 
4
 
! Отговори
да преди 3 години
те измреха вече . кво го мислите толкова . по 150 -200 човека на денонощие умират но народа не *** да го интересува нещо . не става !
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Най-важното за нас беше и си остава да се запази здравето и живота на хората..."Ние хората , дето им пазите здравето и живота , ги знаем !Щото другите ги оставяте по стълбите на болниците !Гарантирано от ГЕРБ !
52
3
 
6
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
еми на такъв народ таквоз се пада ! след като си мълчи и вярва на глупости така ще е . ще измира . щото нация от *** ....м да .
51
0
 
7
 
! Отговори
луТ преди 3 години
настане призрачната тишина. вятърът дрънка пукнати стъкла вее бели чаршафи и хартиени листа.Рецепти епикризи и други някакви неща
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или хората се отказаха да ходят в болница, щото разумно решиха, че е по-добре да си лежат в къщи, отколкото на стълбите на болница. Не че нещо, ама стълбите са неудобни...
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чупка.Ларгото тече и слагат кофи на земята,въпреки броените милиони.Срам и позор!
48
3
 
19
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Хората измряха, а тя говори за спад и свободни места, което е чиста лъжа. Явно е любителка на Гьобелс. Нека се опита обикновен болен да си намери място в болница, ще го разкарва линейката докато почине.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, БЦЖто май се оказа, че наистина действа!
46
2
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
то народа измре ! кво да стане ...
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статия в нета пише,че не Фандъкова управлява,а управляват група "орлетата" от ГЕРБ,които обират всички средства и приходи на софиянци.
44
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, просто не стигат до болниците. Умират по къщите си. В събота погребахме наша близка. Опяха я на гроба, в църквата на централните Софийски гробища нямаше места за 16 дена напред. Много страшно ми се видя, докато гледах как едните ги опяват пред входа, другите вътре и почти без прекъсване се сменяха ковчези. Не си бях давала сметка за този ужас до момента.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София с най-мръсния въздух в света.България с най-високата смъртност в света.Имаше статия в една френска медия за мръсния въздух в София. Цитираха статистики, от които ми направи впечатление, че ВСЯКА година у нас УМИРАТ 18 000 души от болести, пряко свързани с мръсния въздух, който дишаме. 18 000! Сравнено с 5-6 хиляди с ковид, заради които ни смазаха живота... Ама нещо не съм чула фандъчката да мяучи по тв студиа по проблема с мръсния въздух, нито пък поне да имитира активност и загриженост
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото хората умират в линейките докато обикалят болниците, защото места няма, или по точно няма за обикновените хора!!!
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, мрънлата измрънкала поредното нищо. Това недоразумение не може да вземе никакво адекватно решение за каквото и да било. Отдава и се само да слуша вожда.
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова: Последната седмица имаме спад на хоспитализираните в СофияКоте, когато и последното легло бъде запълнено, кво праиме -праиме невиждания успех че за първи път няма да има даже и една хоспитализация на хора страдащи от срещи скуранаВируса