Подарък за Фандъкова от "Грийнпийс" - преспапие с мръсен въздух

Занесоха и подписка на столичани с искане за конкретни мерки
30

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преспапие, пълно с мръсен въздух от София, е специалният коледен подарък за кмета на столицата Йорданка Фандъкова, подготвен от „Грийнпийс“ – България.
Още по темата

Представители на организацията отидоха днес пред сградата на общината на „Московска“ 33, за да й го връчат.

Те носиха и подписаните от гражданите искания за по-добър въздух в София. Тези искания са съсредоточени в 7 конкретни решения, които биха осигурили траен ефект върху качеството на въздуха в столицата. По този начин от организацията заявяват, че не трябва да виждаме въздуха, който дишаме и че е време за промяна.

Ситуацията в София е проблем за здравето на хората в града, който не се взима достатъчно сериозно предвид от Столичната община. Планираните до момента мерки предвиждат влизане в нормите за качество на въздуха едва след повече от пет години, през 2026 г. Това неглижиране много ясно се доказва от факта, че столицата ни е бил градът с най-мръсен въздух в цял свят на 28 ноември, а доста често е в топ 5 на тази негативна класация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Ром че преди 3 години
Дреме ми за въздуха виВ Модерното си горим дрехи, дограми, и ***. Някаква инспекторка ни пише актове, а ние ги къса е, защото гласуваме за Бойко. Така Гешев ни пази, а вие си правете подаръци и дишайте дълбоко.Аре лека нощ.
22
0
 
3
 
! Отговори
Чист въздух преди 3 години
Дреме й на Фандъкова,Тя работи за определени хора и техните интереси. Интересно е какво са и предложили от гринпис?Сега ще вдигне данъците на старите автомобили?Ще закупи елекртробуси за 40-50 милиона?А реално трябва да:Премахне гетата Модерно предградие, Филоповци и Факултета.Да въведе данък на автомобилите за изминати километриДа направи паркинги, за да не се паркира в кал.Да контролира строителството и своеволията в него. Ама не
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма друга държава в европа където да си режат горите и да ги горят зимата в печките, само в републиката на чалгата и племето с мания за величие, най- великите европейци били хаха
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени организатори. Чудят се как да вържат всички на ток и газ, ама проблема с поголовното изсичане стои и никой нищо не казва, а строежите безброй, колко от тях замърсяват, я се огледайте около Хладилника да видите какъв пепеляк е, а колите, ако ще най-новите. За мен основният замърсител са строителните площадки и чак накрая идват печките на твърдо гориво. Друг е въпроса за *** които се изгарят.
19
2
 
3
 
! Отговори
язък преди 3 години
Не можахме да видим Витлеемската звезда заради тази замърсителка.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Труповете вън от властта . Фандъка са вози с бензинопил платен от народа и неще да плаща за гроба на фандъкова.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предстои размазване на мутренски псевдоекологични организации създадени за да усвояват пари от ЕС."ООООООООООООООО ДАААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2пушек от мутри
15
1
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Викаш, откъде накъде ще се борят да дишаме по-чист въздух?? На нас може пък този да ни харесва! Виж к'во е хубаво да виждаш и да знаеш какво дишаш - пушек от изгорели гуми, бензин, дизел...
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софианци вместо да приветстват този протест и да се присъединят към него за да защитят здравето и бъдещето на семейството, децата си както обикновено обиждат....,, Мутренски псевдо екологични организации...,, (някой коментира тук) Никак не се учудвам не само живеещите на село може да са пр0cтаци негpaмoтни
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мицифайки тръпнат друг път не видели, еколози да мачкат мутри - живи и умрели.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ИМА ЗАКРИВАНЕ НА БОРЧЕСКИ "ЕКОЛОГИЧНИ" ПОДСТАВЕНИ НПО-ТА
11
1
 
12
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Ами реално погледнато Фандъкова започва 11 та година, като кмет на Столицата. От нея зависи почти всичко, като градустройствен план, подходяща инфраструктура, изисквания за автомобилите, почистване на улици, тецовете горящи *** също са общински и под нейното управление.
10
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предстои размазване на мутренски псевдоекологични организации създадени за да усвояват пари от ЕС.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКО ЗАЩО НЕ ПРАТИ БИЯЧИ КАТО НА ПРОТЕСТА? ПОСЛЕ ДА СИ ИЗКАРА СТАРИНИТЕ В ЗАТВОРА...
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София има повече автомобили, отколкото хора. Тези автомобили не са дори втора ръка, а последна ръка. Все още има много хора, които се отопляват на твърдо гориво. Ама виж, Фандъкова е виновна за всичко, нали?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАЙДЕ И ГРИЙНПИЙС ПОЧНАХА ДА МАЧКАТ МУТРАТА
6
5
 
9
 
! Отговори
Идиотката преди 3 години
беше пратила събота и неделя полиция да връща хора от Витоша.Окромна колона от коли беше връщана обратно в мъглата още в 10 часа сутринта.Има табела за забрана за коли между 11 и 14 часа, но знакът не важал!Общинарите си решили да забранят Витоша на софиянци и "забравили" да сложат актуални пътни знаци.Гарантирано от ГЕРБ!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и Фандъкова им е подготвила изненада на данъкоплатците. 180 милиона заем за изграждането на завод за горене на *** почти в центъра на София. Та освен още по мръсен въздух от него ще се увеличат и тежкотоварните камиони кръстосващи града.
4
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че са независимите НПОта че да се случи нещо в България.