Без билет в градския транспорт в София? Вече ще глобяват!

Водачите продължават да не продават билети
38
Без билет в градския транспорт в София? Вече ще глобяват!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Контрольорите в обществения транспорт започват да следят за редовността на пътниците от 4 януари 2021 година.

От тази дата те няма да продават билети от 1,60 лева, а само такива за нередовни пътници от 30 лева, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

На този етап водачите няма да продават билети.

Всички каси, които са 61, както и тези на метрото – 81, работят. Превозни документи може да се купят и в 114-те офиси на пощенските станции, в 116 тото пунктове, в магазините на веригата „345“, както и в над 200 обекти на външни разпространители, повечето от които са в близост до спирките на обществения транспорт.

Дневна карта можете да се купи и онлайн през приложението ни MPASS.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
5
 
! Отговори
N преди 3 години
Върнете си автоматите за билети тогава... Пътувайки след празниците от друг град, в 5-6ч сутринта НЯМА от къде да се вземат билети/карти.. И не е зле или всички да проверявате или никой, а не така избирателно и да пропускате хората с много от права и никакви задължения...
30
0
 
5
 
! Отговори
Не е лошо преди 3 години
До АнонименДо:"Крайно време..."Обаче няма да стане, защото ЦГМ-то ще трябва да им плаща заплати на тези контрольори/кондуктори. Линиите са общински.Тарикатска им работа - 2000 спирки, 61 будки за билети. Контрольорите глобяват - чиста печалба!По диагонал София е колкото от Бургас до Средец/Грудово - несравними са нещата
29
0
 
7
 
! Отговори
Слав преди 3 години
Какво им пречи да продължат да продават билети, това спести много разходки на хората. Да не би контрольорите да са се напрегнали много, А!
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да питат шефовете на градския транспорт,защо има едни устройства в превозните средства за чекиране на картите които не се ползват и пише,че са в тестов период. Вече поне две години си седят там и си тестват нещо. Колко пари са дадени за тях на някоя фирмичка,монтирани са и не се използват. Кой е поел отговорността за прахосаните пари,колко уволнени има за това безобразие и какво ще ги правим сега тези устройства.
27
1
 
9
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Тук липсват подобни драми, всеки се качва САМО от първа врата и се самотаксува пред шофьора(0,68?) ако нямаш карта - имаш един ПОС-терминал , приближаваш часовник, телефон, карта и си плащаш 1,15?. културна работа няма гратисчии, няма блъсканица по вратите, хората искат неискаат се налага да отидад към задната част на автобуса.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се .....
25
0
 
25
 
! Отговори
ДДТ преди 3 години
Ще започнат ли вече да глобяват индианците или както и до сега контрольора ще гледа в друга посока,когато минава покрай тях?
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЕЛИЯТ КВАРТАЛ Гоце Делчев, заедно с голяма част от Манастирски ливади, няма НИТО ЕДНО МЯСТО, където да купиш билети. Последна спирка на автобуси 73, 74, 76, 204, тролейбус 7 и 8, - никога не е имало каса за билети. Пръва спирка - има ТОТО. билети няма. Втора спирка - баници, пици,никакви билети. Трета спирка - ИМАШЕ БУДКА за билети, махнаха я. Четвърта спирка - южен парк, нищо не се продава, особено билети. Пета спирка - има дюнер. Шеста спирка - пазар Иван Вазов - ей тук може да си купите! УРА
23
1
 
31
 
! Отговори
За не Софиянци преди 3 години
От началото на карантините водачите на градския транспорт не продават билети. Затова когато се качи контрола продаваше билети на пътниците без такива. Сега отново започват да глобяват, без да има откъде пътниците да си купят билети. Както пише има 61 каси за купуване на билети в София, спирките са около 2000. Айде сега някой да смята. Много хора пътуват с карти като мен, но тези които пътуват рядко не могат ей тъй да си вземат билетче навсякъде, преди беше от шофьора, а сега ще бягат от контрола
22
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е да има контрола във всеки автобус или трамвай.Аман от хитреци на дребно.Щом в Варна, Бургас и Пловдив може, значи и София може!
21
2
 
31
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Винаги има катили който само мислят как да клатят народа.
20
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно ли ВЕЧЕ ще глобявт гратисчиите в София?!!Комунизъм сте си построили там!
19
8
 
27
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Който няма ваксина ще му забраняваме да ползва градския! Големите началници тъй ми наредиха!
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обмирисали контрольори като хванат някой ахмак сменяха редовните билети с не редовни
17
1
 
73
 
! Отговори
Евро-индиец преди 3 години
А за братята от древно индийски произход това не важи, нали?Щото освен всичко и избори идват, та да не си разваляме отношенията де!
16
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде да се купи билет след като затвориха касите.Жалки крадци.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега не глобяваха ли
14
7
 
25
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Дреме ми. На автобус не съм се качвал от 20 години.
13
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С MPASS става за 30 сек. стига се оплаквахте! *** като види, че му секват келепира с безплатните билетчета, веднага се облегна на 5-тата колона.
12
4
 
25
 
! Отговори
123 преди 3 години
Значи вече е задължително да сме с билети. То и с маска в градския транспорт е задължително, но никой не проверява и не глобява за това.