Нарушители по Северната скоростна тангента, защо?

Водачите често губят контрол заради неравности на пътя
Обновена: 3 яну 2021 20:53 | 3 яну 2021 20:52, Веселина Йорданова
68

Десетки нарушители на Северната скоростна тангента на столицата, след като повечето от шофьорите спират да пътуват в средната лента.

Качваме се в автомобила на Дияна Русинова. Като експерт тя следи състоянието на почти всички пътища в страна. Само няколко секунди след включването ни на северната скоростна тангента - проблемите започват, предаде Bulgaria ON AIR.

"Ето тук започваме да подскачаме, това е път само на 5 години", каза Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Неравностите по пътя обаче са честа причина, заради която водачите губят контрол.

"Това е тази дилатационна фуга, сега си представете какво се случва, ако карате тежкотоварен камион. Погледнете как пропаднахме току- що. Погледнете с какво ги посрещаме. Сега тази стрелка скрива табелите, аз как да прочета какво пише отдолу", възмущава се пътният експерт.

Минаваме под мост. Виждаме, че оградата е компрометирана. Когато се качваме на него, се оказва че огромните метални пана висят. Обиколката ни продължава.

"Строим нови пътища, трябва да са в експлоатация дълги години, а след няколко месеца имаме пътища, които ни отнемат живота, ако трябва да сме честни", категорична е Диана Русинова.

Оказва се, повечето шофьори използват неправилно средната лента.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари