"Зелената" зона за паркиране в София се разширява

Контрольорите в градския транспорт ще глобяват
Обновена: 4 яну 2021 07:34 | 4 яну 2021 07:30, Камелия Цветанова
13
"Зелената" зона за паркиране в София се разширява
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От днес "зелената" зона за паркиране в София вече ще включва кварталите "Иван Вазов" и "Яворов". Собствениците и наемателите на жилища ще имат право на годишен стикер за паркиране за два автомобила, като за първия цената е 100 лева на година, а за втория -  200. Годишен стикер ще може да се ползва още за служебни автомобили и коли на лизинг, уточни Румяна Милова - директор на "Паркиране и мобилност" в София.

"Няма да им предоставяме хартиен носител винетен стикер. Вече говорим за  електронен, тъй като номерът на автомобила ще фигурира в нашата база данни. Досега не сме изисквали документ за преминат технически преглед, това е ново изискване", каза тя пред БНР.

"Зелена" зона за платено паркиране ще има и в събота. Работното й време и това на синия периметър ще бъде от 10 до 18 часа.

От днес освен това контрольорите в столичния градски транспорт започват да глобяват нередовните пътници. Те вече няма да продават билети от 1,60 лв., както досега, заради епидемичната обстановка. На нередовните пътуващи ще бъде налагана санкция в размер на 30 лева, въпреки че гражданите няма да имат възможност за закупуване на билет от шофьора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Целия град трябва да е 24 часа зона, както е във Виена и таксата трябва да е 100-200лв на месец, не на година. Щом имаш няколко стотин лева за лизинг и толкова за гориво ще имаш и за паркиране.
10
3
 
4
 
! Отговори
ToPhD преди 3 години
Мачкай простият и безхарактерен народ до последно, още може! Скъпите билети (които почти няма от къде да закупиш) в невероятно красивият градски транспорт и иновативните скреч карти за добре уредената инфраструктура на столична община за паркиране са прекрасен коледен бонус за стадото. Благодарим Ви, скъпи другари!
9
1
 
5
 
! Отговори
Дзивко преди 3 години
Платената зона не е решение за квартали с високо строителство, там живеят много хора и всички да имат стикери все тая, пак няма места, зоната става за центъра и квартали с по ниско строителство. Живея в зона, през деня тя е излишна защото места има, купона става вечер..., паркинги трябват, на приемлива цена..
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платените зони нарушиха баланса в паркирането - през нощта паркират хората живеещи в квартала, които сутрин тръгват на работа и освобождават паркоместата за идващите на работа в техния квартал, а вечерта става обратното. Платена зона би могло да има само в много ограничен периметър, а най-добре е изобщо да я няма. Това, което липсва в София са над 200 хиляди паркоместа в закрити паркинги, за да се освободят улиците и отпуши трафика. Платените зони само задълбочават проблема с паркирането.
7
1
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
По закон кмета е длъжен да осигури организация и ред в паркирането на цялата територия на общината, а Фандъкова не го прави и твърди, че ред има само там, където е платена зона. Разни *** й се хващат на въдицата и вместо да искат Фандъкова да си изпълни задълженията по закон, искат да плащат на мутрите.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разширението на зоните на мутрите продължава, а броят на прецаланите се увеличава.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имат предвид зелените площи, които скоро ще станат кални. Това е зелена зона в София.
4
2
 
10
 
! Отговори
До: БГ преди 3 години
И аз ползвам Софтпарка. Най-доброто!
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаш право да си купиш билет, а те имат право да те глобяват. Нямаш право и с кола да се придвижваш. Софийска им работа.
2
20
 
4
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Ако видя софийска кола в провинцията ще следва погром ! Каквото повикало..такова...
1
7
 
13
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Изтеглете си безплатното мобилно приложение SoftPark за по-лесно паркиране в зоните от AppStore или GooglePlay. Спестява време и глоби!