Пътниците в градския транспорт на София намалели 7 пъти

В метрото пътуват три пъти по-малко хора
19
Пътниците в градския транспорт на София намалели 7 пъти
Снимка: БГНЕС

Намалено е търсенето на карти за градския транспорт в София, сериозно е намалял и броят на пътуващите. Пътникопотокът в метрото се е свил близо три пъти спрямо обичайния за това време на годината.

"В по-сериозните дни и седмици на пандемията пътниците бяха паднали седем пъти", каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев пред БНР.

От вчера контрольорите в градския транспорт на София вече не продават билети, а нередовните пътници подлежат на глоба.

Не работи още и новата тикет система, а невинаги автоматите за билети в трамваите са в изправност. Заради Covid обстановката шофьорите и ватманите не продават билети.

Билети могат да се закупуват както от касите на Центъра за градска мобилност, така и от клоновете на "Български пощи" и от тотопунктовете в столицата, уточни Димитър Дилчев и припомни, че от средата на лятото е така, тоест това са допълнително над 300 пункта за закупуване на превозни документи.

Той прикани гражданите своевременно да се снабдяват с превозни документи "и така постепенно да се нормализира процесът". Дилчев напомни, че годишната абонаментна карта може да бъде купувана на две вноски, а мобилното приложение - да бъде използвано както за единични пътувания, така и за еднодневните карти.

В тестов режим е видеонаблюдението, поетапно ще бъдат пускани и други части на тикет системата. Според договора системата следва да заработи в пълния си обем до средата на май, съобщи Дилчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Скоро и фъндъкова ще слезне от бронирания Мерцедес и ще си ходи в родното село с обществен транспорт. Да чуем как ще се оплаква тогава от "надробената попара"!? Тя много краде. Факт.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога с тази неграмотност електората тсмниа да си патува добре а ние нормалните за нас санкции протест
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нищо на света няма да обикалям половин час, за да си купя билет! Пунктове по кварталите няма, а тото пунктовете не ги знам къде са, защото не давам пари за тото и др. подобни простотии. Няма и да допусна да бъда глобен или някой, около мен.
12
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да са луди тези от Центъра за градска Дебилност ако си въобразяват,че по време на пандемия ще се увеличат пътниците в градския транспорт.Интересува ги само да си натрапват целогодишните карти и да глобяват белите хора.Другият електорат си пътува спокойно безплатно откакто съществува градския транспорт в столицата.А ЦГМ с широко затворени очи.ДОКОГА???
11
6
 
9
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Ми то сумайти народ си отиде по родните места, по-заможните си купиха резиденции в близкия прованс... местните си фущят с двайсе+ годишните таратайки... И градския транспорт се ползва изключително от най-бедния контингент... предимно.Иначе карта аз лично няма вече никога да си купя. Годишна такава ми изгоря половината заради локдауна лани. Така че не ме търсете..
10
11
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Всеки обществен транспорт трябва да фалира!
9
5
 
4
 
! Отговори
delta force pc game преди 3 години
На един отстрел разстояние са прасетата, дюнера лети с хеликоптер ,а руската салата със самолет или обратно по ваш избор ....
8
3
 
34
 
! Отговори
... преди 3 години
В София има над 2000 спирки. Има 61 пункта за закупуване на билети 70% от които са из централната част на града. Руски паметник до лифта на Витоша има 4 пункта - 22км линия, около 50 спирки само по трамваи 4,5, автобусите по Борис, тото пунктовете не се намират близо до спирките! СТИГА С ПРОСТОТИЯТА! Ако имаш бар без тоалетна не може да се оплакваш, че клиентите ти пикаят зад бара. Ако шофьорите не продават билети, не може да се жалвате, че хората пътуват без такива и бягат от контролата.
7
7
 
22
 
! Отговори
God преди 3 години
Защо касите на метрото не приемат плащания с карти, а само в брой? В кой век сме или по точно в кой век са общинските служители?
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално,градският транспорт е инкубатор на коронавирус.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те затова кондукторите (проводниците на транспортните идеи) са така озлобени и си вършат стриктно все оше съществуващата работа.
4
6
 
4
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
София , не е европейска провинция!
3
1
 
27
 
! Отговори
ceci_ преди 3 години
Пикал съм ви на тапанарската услуга, за която не може да си купиш билетче.2021 - Цирк София на живо. Даже и в България няма друг град с толкова вулгарно безсмислено заплащане на градския транспорт.Ако не дай си Боже си турист в територията, как се купува билет е предмет на поне 15дни целодневно обучение... след което се оказваш на кръговото на седмицата .. и духаш супата както казват авторитетни фактори
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро само социално слаби на държавнидотации ще се возят, ако продъжават хората да се изнасят през терминал 1
1
3
 
29
 
! Отговори
Ковидясал преди 3 години
Нормално, на хората им се живее. Вирусът не е шега работа, а дистанция в градския липсва.