КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!

Сметките за ноември са коректни, показа проверката
7 яну 2021 16:36,
64
КЕВР провери "Топлофикация" и отчете: Няма нарушения!
Снимка: БГНЕС

Няма нарушения в ценообразуването на ноемврийските сметки на "Топлофикация София", показва резултатът от извънредната проверка на КЕВР, която бе инициирана след медийни публикации, съобщиха от столичното топлофикационно дружество.

В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки, уточняват от "Топлофикация София".

Още по темата

В рамките на проверката от дружеството беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през ноември. В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от "Топлофикация София" отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период, допълват от топлофикационното дружество.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни е била видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно е започнала разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите. В рамките на кампанията е била предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там няма нарушения. Има само некадърност. Да доведеш едно предприятие до дълг от 1 милиард не говори добре за качествата ти ако не си окрал тези пари.
9
0
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Изедници!
8
0
 
30
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Дано и КЕВР да ги няма, барабар със семействата им.Ще ми седят на тлъсти заплати, в топли офиси, на държавна службица, за да оправдават грабежите на всички държавни или частни картели.Абсолютно ненужна, вредна и паратизираща агенция. За съд и затвор, а ако се намери някой Ботев може и за разстрел.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са изрядни, а скандалите са постоянни. Нарушения никога няма, корупцията само я миришем и се дължи просто на усещане у телектората.
6
0
 
25
 
! Отговори
пфф преди 3 години
Остава да кажат, че има. :))))))))))))
5
0
 
23
 
! Отговори
Октопод преди 3 години
Абе нали всички са пипалата на един октопод!Не може едното да изяде другото а всички хващат жертвата да хранят общата глава!
4
3
 
15
 
! Отговори
Честито преди 3 години
Байдън също е Президент, Числата винаги са верни, важното е точните хора да са написали!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова бягат хората от България
2
0
 
47
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Разбира се,то и монополи няма!
1
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа стига бе,верно ли бе,някой пък да не би да си е помислил,че ще намерят нарушения.