Всекидневни проблеми в София: Плащаш зона, но няма къде да паркираш

Жителите се оплакват, че паркират в кални площи
9 яну 2021 09:30, Петя Славова
79


"Зелена" зона без ясно обособени места за паркиране. Жители на столичния квартал "Иван Вазов" сигнализираха на Bulgaria ON AIR, че плащат на центъра за градска мобилност за паркиране в кални площи.

Oт 1 януари "Иван Вазов" влиза в списъка на столичните квартали със "зелена" зона за паркиране. Места за автомобилите на живеещите обаче няма.

Още по темата

"Това е спорно. Това не е тротоар, поне не прилича на тротоар. Може би ето това там след червената кола може да мине за тротоар или поне такъв му е бил планът някога. Дори по кадастър това се води алея не е улица, така че не би трябвало да влиза в "зелената" зона", коментират живущи в квартала.

Живеещите в блок 20 твърдят, че паркоместата са недостатъчни. Въпреки че зоната е платена, шофьорите са принудени да спират в зелените площи.

"Действително хората не трябва да паркират там и при по подходящи метеорологични условия, говорим евентуално напролет, Центърът за градска мобилност с администрацията на район "Триадица" ще монтира антипаркинг стълбчета, за да се ограничи това неправомерно паркиране и превръщането на зелените площи в кални пространства", коментира ръководителят на отдел паркиране в ЦГМ Емил Коларов.

Платените места, където паркирането е разрешено, също не са ясно обособени седмица след въвеждането на зоната за паркиране.

"Такова е решението на Столичния общински съвет и е следствие от желанието на голяма част от живущите да се въведе тази зона поради липсата на паркоместа", посочи още Коларов.

Жителите на квартала искат общината да въведе ред за паркиране в най-кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
зоните не са за да има къде да се паркира а за пари.но ви омайват че са във ваш интерес.
69
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София е за един милион автомобила а не за три милиона селски коли които са дошли тук оживеят под наем и не плащат нищо.само връщане на софийското жителство ще оправи нещата или някакъв такъв закон.
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Гърция като няма къде да паркират,си оставят колите в средата на улицата няколко хиляди коли и ги заключват и край
67
0
 
3
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Явно и д.0.битък се цензурира!
66
1
 
4
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Плащаш не плащаш,твърде много е придошлия ***,затова.
65
1
 
15
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ха добро утро.Сега ли разбрахте ,че зоната не ви решава проблема с паркирането,а само се събират пари.Така ще е и занапред след като се издават разрешителни за строителство без да се мисли за последствията.Честито на печелившите.
64
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 години
В София има около 320000 лични автомобила, а останалите са на фирми и на разни други структури, май-често държавни и общински. В големите градове на Европа имат по 600000 хиляди лични автомобила на 1 милион население, но според някакви умници в София били много.По данни на КАТ автомобилите в България към 1.1.2021 година са:2866763 леки автомобила412031 товарни автомобила38296 специални автомобила19080 автобуса49400 влекачаили общо 3385780 автомобила.1 милион да са в София е невъзможно.
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е защо толкова години зелена и синя зона и никой не потърси информация къде отиват тези пари, защо не се строят нови паркинги (подземни и надземни) на няколко етажа? Като чета коментарите разбирам само, че кошиите са ви проблема и кой колко коли имал, а не че ви крадат...
62
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът на София е, че всички селяни които окупираха града, искат с автомобил да ходят до тоалетната.
61
3
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
До АнонименОт къде я черпиш тази информация. В софия има над 1 МИЛИОН автомобила. Дори да има къде да се паркира, задръстванията в определени часове и зони за кошмарни. Да не говорим за замърсяването. София ще е много по-хубаво място с 300 000 автомобила.
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че някой си е купил паркомясто изобщо не решава проблема му с паркирането, ако ползва колата си. Ако не я ползва и тя стои като паметник на това паркомясто, то по-добре колата му да стои в някой двор на село и да освободи паркомястото за някой, който ще го ползва
59
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
Все още се срещат ***, които казват - купи си гараж. Явно не знаят, че в София не е както в тяхното село и гаражи няма. Само в най-новите и некачествени сгради има гаражи, но и те не стигат за живеещите в сградата, където половината апартаменти се водят ателиета, за които не се иска паркомясто.
58
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 3 години
Средната възраст на колите в София е 12 години, колкото в големите градове в нормалните европейски държави. За какви таралясници пишете? Май за вашите си на село
57
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пишете без да знаете? В София 47% от домакинствата имат кола, а в нормалните държави почти всички домакинства имат кола . Въпреки това, някакви смятат, че трябва да намалим колите. Паркоместа няма заради безразборното застрояване, вкл. и върху съществуващи паркинги. Колите не са много, а паркоместата намаляват и не се строят подземни паркинги, както е в нормалните държави.
56
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм си купил паркомясто преди да имам изобщо кола, останалите да се оправят. Когато съм към центъра си плащам като поп или намирам платен паркинг. Който не му отърва да си вземе електричка на старо и няма да плаща нищо. Трябва всичко свързано с колата да стане 10 пъти по-скъпо.
55
8
 
12
 
! Отговори
СС преди 3 години
В Китай този проблем е решен, поне донякъде. Там не всеки има право да притежава кола. Трябва разрешение от общината, а то се дава само ако отговаряш на определени критерии. Ще кажете, че е комунистическо. Ами може да е, но има въведен поне някакъв ред. А тук като е демокрация, какво е?? Хаос, мръсотия, беззаконие!
54
11
 
12
 
! Отговори
СОФИЯ преди 3 години
Проблема с паркирането в София е Огромен .Трябва да се приемат драстични мерки - така наречените местни *аборигени* са окупирали центъра и имат по 3-4 коли , трябва Фандъкова да издаде заповед - на всеки Адрес по 1 автомобил .От тези селяци не мога да си свърша работа в Столицата - завряли са се в коптоти по 10 квадрата и паркирали по 3 коли пред блока , и се карат с Хората че им били паркирали под терасата .
53
8
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Зоните трябва да са МНОГО по-скъпи. Да почват от 100лв/месец за крайните квартали и да стигат до няколко стотин в центъра. Има доста държави и щати, където можеш да регистрираш автомобил, само ако покажеш документ за собственост или наем на паркомясто.Колите са твърде много за инфрастуктурата и трябва да намалеят поне наполовина.
52
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелена и синя зона е добро решение, но всичко обезсмисля в почивните дни и работните такива след 19:30. Защо тези платени зони за паркиране не са 24/7? Защо аз плащам, а тарикатите ползват безплатно?
51
10
 
11
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Големия проблем е, че столицата е пренаселена, презастроенап всеки ден посещавана от милион пришълци. Скоро липсата на паркоместа ще е повод за носталгични забележки. Сеира ще настане, когато почнат да отказват водопровода и канализацията. Тогава освен фини прахови частици във въздуха ще добием и фекалии по улиците и градинките, че и вода няма да има да се почистим. Но лошо няма. Прииждайте провинциалисти, влачете си и фамилиите с вас. А ние ще поемем към имотите на дедовците ви. Амин.