Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
Мразяренегати преди 3 години
Ренегат ренегат ренегат
256
0
 
9
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Вече почти 24 часа ни Веселина Йорданова, ни *** на сайта не поправят в заглавието "Сергей" на Алексей Навални. Пък и той не се обажда - не защото не му пука, а защото просто не чете този световно НЕизвестен сайт...Ама вас поне не ви ли е срам? Е, явно Тулупът има право да ви нарича ***!...
255
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личи си че коментиращите тук, обичат тоталитаризма
254
3
 
3
 
! Отговори
Велика Русия преди 3 години
Алексей Навални трябва да умре!!
253
3
 
2
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Предателя Навални най-накрая ще си получи заслуженото.Жалко, че Владимир Путин е милостив и няма да го обеси публично, само ще го заточи в трудов лагер в Сибир.
252
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е предал този човек? Неговата вина е че е в опозиция и думата му се чува
251
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък не се намери един американец да продаде родината срещи парите на Русия?А доста руснаци че и българи се надпреварват кой да е по-голям предател срещу доларите на чичо Сам.
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За същото нарушение осъдиха Асандж на 1 година затвор. И още е в затвора въпреки че си излежа наказанието. Пък сега леят крокодилски сълзи за Навални.
249
0
 
1
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
А сега де?Сергей или Алексей?Да не би и двамата пък?
248
2
 
1
 
! Отговори
Най-после преди 3 години
Някой оже ли да каже какво е направил този човек та му се отделя толкова внимание от медиите? Ами нищо. Сравнете със западните инакомислещи които са в затвора и преследвани години наред.
247
3
 
3
 
! Отговори
До 283 преди 3 години
Интересно,а у нас има ли медия да критикува Бойко,САЩ,Брюксел...? Подскажите ни ,Ако обичате
246
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мишотука има - няма 10 човека. 5-6 надникали и 3-4 амриканофили дето дигат патаклама като за 300-400.Всичко си е нормално.
245
1
 
3
 
! Отговори
От завист преди 3 години
До Анонимен"Това е Русия - един огромен и беден коннцлагер." - така им се иска на американофилте.А в действителност е необятна богата страна населена са най-различни националност на които англо-саксонците завиждат и за земята и за ресурсите.
244
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е Русия - един огромен и беден коннцлагер.
243
3
 
3
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До юбералес Е какво да сравняваме Русия и Финландия .Финландия е страна на дже***ндъри на гей паради и на други мутирали индивиди .Та място за сравнение въобще не може да има .
242
2
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Ай, с... р бе А те всички пудели все искат от Русия нещо ,я да си даде без пари богатства ,я да въведе демокрация както те искат ,я да им пусне корабите да минават през Русия и влаковите композиции ,щото Беларус и спря кранчето и на Поляци и на балтийци .а когато Русия поиска нещо Ау не може .Да ама не Русия ще си прави каквото си поиска на нейна територия и никой не може да и каже гък даже .
241
1
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
За да се спазят - демократичните принципи отстоявани от - баиден е необходимо да бьде растрелян като терорист - нарушаващ демокрацията и потъпкващ - демократичният вот на - гражданите на руската федерация
240
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Англия осъдиха Асандж на 1 година затвор за нарушаване на гаранцията . Без да е осъден за каквото и да е било. Нищо че обвиненията заради които беше под гаранция отпаднаха. Навални е осъден с условна присъда и е под подписка. Трябва да се явява редовно в полицията за да се подписва. Иначе присъдата става от условна в действителна. Той е здрав от месец но си стои в Германия и не се връща в Русия за да се явява в полицията. Ще го опандизят разбира се. Да не е хванал Господ за шлифера
239
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАто прегледах коментарите :Машата Навали е командирован заедно със нашите американофили тука.Явно акцията е оркестрирана по-мащабно.И за какво е тоя зор? Мравките искат да нахапят слона?
238
1
 
6
 
! Отговори
през това време преди 3 години
"Байдън поема поста при безпрецедентни мерки за сигурност"егати и новинарсото порно!