66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз

Записът в градския транспорт й пречел
18 яну 2021 14:35, Петя Славова
104
66 пъти "носи маска", жена се оплака от психически тормоз
Снимка: БГНЕС

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в градски автобус. Пътничката обаче, не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

"Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа", разказва пред Нова тв Веселина Боянова.

От ЦГМ София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

"Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно", казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

Жената контрира, че хората знаят, че трябва да носят маска, а тези, които не носят правилно маска са доказателството, че подобно съобщение не им е подействало и затова то продължава да е ненужно.

Тя обясни, че не е против противоепидемичните мерки, но така направени, те обиждат и нейната интелигентност, а постоянното повтаряне на едно и също нещо, действа на психиката на пътниците.

От ЦГМ добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

"Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта", казва още Аврамов от ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** обича да повтаря пропаганда и да е послушен. Разбрал неразбрал от телевизора какво правят в някоя друга страна той е длъжен да подражава. Само да мисли не обича.Ако му кажат да си надене на главата чувал защото така правят в Калифорния, той ще го направи задължитлено и вкъщи.
31
13
 
19
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Права е жената, браво на нея че се е взела в ръце, а останалите ....те какво мислят или правят ...?! Жалко е, че само един е ....на мястото си, дано се промени нещо, примерно веднъж на 5 спирки а не на всяка! Това са живи хора не неизползваеми машини!!!
30
7
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
До АнонименГлупости говориш, ***. Аз живея в Германия, тук абсолютно всички носим маски и нещата са трагични. Имаше ли полза да ходим с маски от една година? Не. Стойте си вкъщи. С маски или без маски това е спасението. Но овца като тебе се радва, като ѝ казват какво да прави, колкото и да е безсмислено. Това те прави щастлив.
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По 70 пъти на ден и повтарят и пак не носи.Интелигентен човек е веднага си личи.
28
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият проблем на *** е носенето на маска. Още от края на зимата започнаха неграмотници и нагляри стил Милен Цветков да пеят как маските не пазели и *** слуша. Под *** се има предвид ниската общетвена класа, нископлатения работник без интелект, разбира се. Китай, Япония, Корея, Тайван- забравиха за вируса, защото спазваха елементарни мерки, които ние в ЕС (начело с ***) не искаме да спазваме. Не е проблем ниската заплата, там се мълчи, ама за маските- вой до небето. Тъжно.
27
1
 
5
 
! Отговори
гост преди 3 години
До Анонимени ти фъфлиш пишейки, а се жалваш точно за това, ми погледни себе си и тогава акъл давай!
26
14
 
19
 
! Отговори
Пунта Кана преди 3 години
Да пътува с личен транспорт ,не с градски и тогава да си избира какво да слуша.
25
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБСОЛЮТНО Е ПРАВА ЖЕНАТА ! ТВА Е ПЪЛНА ПСИХИАТРИЯ В ТЕЯ РЕИСОВЕИ НАВСЯКЪДЕ ! ТО НЕ СА ПО СПИРКИТЕ ПИШАТ , ПО РЕЙСОВЕТЕ ФЪФЛЯТ - ТО ЧОВЕК ИЗОБЩО МУ ИДЕ ДА ИЗКОРЕНИ ВСИЧКО !
24
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начинът на транспортиране от и до работното място е изборен и свободен. Никой не я кара да се качва на автобус или др. градски транспорт. Доброволно се е качила, знаейки за съобщенията. Дори и първия ден да не е знаела, после вече си е вземала решението информирано.Аз, понеже ме дразнеше "музиката" на шофьора, ходех предимно пеш.
23
16
 
16
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
До Д-Р ПСИХОНе съм я гледал, но нали ходела на работа сутрин и се връща вечер... Като как можа да цъфне по телевизията. Ясно, че е подставено лице, да говори от името на други... Аман от мрънкалници..
22
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичката мара втасала и ще оправя съобшенията в градския транспорт. Защо така, ленче? Сигурно е изполарана с роднини за някаква наследствена вила, мъжа й битов пияница, децата тройкаджии но в живота я тормози само и единствено съобщението в рейса. Ако е така е похвално, но не съмнява. За съжаление и-нет дава платформа на всякакви куукувици и ето го резултата
21
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да ходи да се прегледа на психиатър и да си пие хапчетата, да й имам проблема.
20
1
 
23
 
! Отговори
гост преди 3 години
Мен ме дразнят мръсните седалки и дръжки, не ми обърнаха внимание на жалбите.
19
16
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НАЛИ ГОРИХТЕ МАСКИТЕ СИ НА ПЛОЩАДА ,***...ЩО НЕ СИ ГОРИХТЕ И ПРАШКИТЕ ....ЩОТО И ТЕ СМЪРДЯТ НА УМРЕЛИ МАЧКИ!СЕГА ШЕ ВИ ГО НАПОМНЯМЕ У ВСЕКИ РЕЙС И ТРАМВАЙ ...ДОКАТО СЕ НАУЧИТЕ!ТУКА Е ТАКА!!!
18
3
 
5
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До авд. МарковскиА ти колко си изтормозен недокл..атен...!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че в България не сме толкова технологично напреднали и нямаме такива щуротии :) добре сме си ние останали в средата на 20 век :)
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката :(
15
12
 
18
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Жената е права.Сутрин като си пия кафето гледам във вестника най отдолу пише "абонирането ..." . А аз чета ваксинирането. Идва ни малко в повече.
14
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато медийте дават гласност на такива издухалници, още по- фрапантни случаи ше има!
13
14
 
24
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
да си вземе тапи за уши,слушалки да си слуша музика ,или да си ходи на село,там никой няма да я притеснява.Може и да ходи пеша ,по здравословно е. Аман от вечно недоволни и мрънкащи ! Аз също пътувам всеки ден на работа,е какво толкова ,свиква се .А щом това я разстройва толкова много ,има специалисти наричат се психиатри ,да ги посети,може да и е от полза.