София с рекорден бюджет - повече градини и борба с трафика

Не се предвижда увеличение на данъците, каза Георги Георгиев
18 яну 2021 13:50, Анисия Иванова
15
София с рекорден бюджет - повече градини и борба с трафика
Снимка: Bulgaria ON AIR

София с рекорден бюджет за 2021 г. - 1, 88 млрд. лв., което е с близо 200 млн. лева повече спрямо предходната кризисна година.

"По-големият бюджет е резултат от добре свършената работа, защото увеличението се дължи на повече привлечени пари от държавата чрез делегирани дейности. Както и привлечени повече пари от европроекти, благодарение на успешната работа на общината. На трето място очакваме ръст по отношение на сделките с недвижими имоти", каза председателят на Комисията по финанси и бюджет в Столичния общински съвет Георги Георгиев в студиото на "България сутрин".

Той подчерта, че приоритет е изграждането на нова инфраструктура и категорично заеви, че не се предвижда увеличение на данъците на софиянция.

"Целим завършването на втория и третия градски ринг. Това са пробиви в града, чрез които ще се облекчи значително трафика. Ще имаме нова транспортна схема на града, планираме с 1/3 да спадне трафикът, който минава през центъра", допълни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Експертът коментира, че са предвидени 140 млн. за нови стратегически обекти.

"Детските градини са приоритет, който е изключително належащ. Беше приета програма за справяне с проблема в рамките на 2 години и половина - три. Предвижда се да няма дете между 3 и 6 години, за което да няма място в детските градини. За тази година има 66 млн. за инвестиции в 45 сгради. Това означава изграждане на допълнителни сгради, където има детски градини или нови детски градини. Предвидени са пари и за проектиране", добави той.

Георгиев посочи, че когато говорим за парите за екология, не трябва да гледаме само 200-те млн. в бюджета, от които 170 са за метрото.

"За тази година планираме закупуване на над 180 нови трамваи, тролеи и електробуси. Парите за екология се приемат през месец декември в документа "План-сметка". Там се предвиждат парите за почистване, които са с 25% повече от миналата година. Те са за изминаване на улици, площади. Така борим праховото замърсяване", каза председателят на Комисията по финанси и бюджет в Столичния общински съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Общината за спечелените проекти.Дано е предвидено и машино почистване на подлезите поне веднъж в годината, че ужасно смърдят.Визирам конкретно тези пред гара Подуяне и Румънското посолство.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време за реформи е! Времето на празните приказки на Борисов изтече. Избори 2021!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охо..пачки пачки
11
0
 
2
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Какъвто и да е бюджета, краденето продължава...ремонтите също.
10
1
 
6
 
! Отговори
ГРАЖДАНКА преди 3 години
СТОЛИЦАТА НИ ОБРА ВСИЧКИ СЯЛЯНИ, БЯЯЯЯ
9
0
 
6
 
! Отговори
ГРАДСКИ БОЙ ФРЕНД преди 3 години
С ТИЯ СТОЛИЧАНИ ВПОВЕЧЕ, БОРБАТА С ТРАФИКА Е БЕЗМИЛОСТНО ЖЕСТОКА И ЕПИЧНА. КАУЗА ПЕРДУТА, ТАКА ДА СЕ КАЖЕ. ДА СИ ХОДЯТ НА СЕЛОООООООО
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах рев на позитанци, рекорден бюджет а те смо гледат и скимтят от глад
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ПАДА ГОЛЯМА КРАЖБА И ОЩЕ МНООООГОООО ЧЕКМЕДЖНЦААААААААААА
6
2
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
СОФИЯ - РАСТЕ И ПОГРОЗНЯВА
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този рекорден голям бюджет, София е все така мр..ъсна, с бок-.-ци навсякъде, включително по парковете, до училищата, по улиците. Навсякъде където и да погледнеш - БОК-..У-ЦИ. Занамерани площи - сметища. Няма метачи. Няма измиване на улици. Няма улици и тротоари.
4
2
 
7
 
! Отговори
1234 преди 3 години
За сметка на останалите 263 общини. Докато не се постигне финансова децентрализация България е обречена...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В превод на нормален език-ще рече застрояване на ВСИЧКИ градинки и увеличаване трафика и тапите на МАХ...Кво да ги прайш-ГРОБАРСКА ИМ ГИ РАБОТА....
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това само показва с какви колосални количества се краде
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борят ми дедовия гербавите, по всяко перо от бюджета грабят като за световно.