Багери бутат незаконни гаражи в столичен квартал, камиони ги извозват

Полицията е откривала и крадени коли в тях
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Край на незаконните гаражи в столичния район „Красна поляна”.

Багер раздробява бетонните клетки, за да бъдат извозени със самосвал.

„Има заповед за премахването на незаконните гаражи. Първите бройки, за които имаме решение, са 83. Така ще се освободи място за зелени площи и за паркиране. Две гаражни клетки освобождават място за три автомобила”, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров пред Нова тв.

Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи.

Откривани са и крадени автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
28
 
! Отговори
Азимов преди 3 години
Единственият начин да се реши проблемът с паркирането, е петорен данък мпс за всяка втора и повече кола в домакинство. Така стотиците и хиляди паметници по паркингите, които мърдат два пъти в годината, ще се поизчистят.
44
3
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Колега ДО ВЛАСТИТЕ, защо пък да са безплатни? Придобиването на личен автомобил не върви в комплект с право на безплатно паркиране.
43
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът има много грешното мислене Важното в нас да е чисто и ново, а пред/около/в блока не ме вълнува. Затова никой не роптае от ужасните междублокови пространства. Общините също не си дават зор да ги оправят и поддържат, защото това е скъпо и трябва да се вдигат данъци. А спретнатите квартали/сгради/входове покачват доста сериозно цената на имотите в тях. Но у нас малко хора мислят за това.
42
2
 
24
 
! Отговори
До: Бойко Борисов преди 3 години
Аз пък питам, кога най -после ще забранят каруците в София, Пловдив, Бургас, Варна, Видин, Сливен и другите градове???? Нали сме в ЕС, докога с тази ццигания в градовете!Изсипват си каруциге където им падне и после мръсотия, буклуци, като в третия свят!
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трактора ме газиБагер ме товариХА-ХА.....
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, само така. Такива законни клетки няма. Ще се поизчисти около блоковете. Искам да вярвам в добрите намерения на общината. Само да не се появи скоро охраняем паркинг в района, на някой от общината... А блоковете са строени без гаражи. Цените на апартаментите може и на понамалеят щом човек не може да има гараж. А в новите блокове първо ще се продават... гаражите!
39
0
 
31
 
! Отговори
София преди 3 години
Да не вземе само на мястото на изпобутаните гаражи да се появи некоя кооперациика или магазинче?
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ДА, ГЕРБ ТРЯБВА ДА УСВОЯВА ПАРИ ЗА СТРОЕНЕ КАКВИ СА ТИЯ ГАРАЖИ
37
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е много добре, че се махат тия грозотилища, но дано на тяхно място да има зелени площи и граднки, а не пак диво застрояване....!!!
36
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесна инициатива на общината! Друга прекраснаидея е да започнат изграждане на общински многоетажни паркинги. Хората с удоволствие ще си плащат такса, ако знаят, че ще имст гарантирано място с охрана.Така и самите квартални улици ще се поразтоварят.
35
1
 
6
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 3 години
Бутат щото има за бутане. Като свърши да ги видя.
34
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В гаража една кола и пред гаража още една. Т.е един гараж и се паркират 2 коли. По описаните сметки в статията 3 коли ще се паркират на два премахнати гаража, т.е. с една по малко. Тези дето се жалят си мислят, че с изчезването на гаражите ще изчезнат и колите в тях. Ще стане само по безразборно паркирането, но ще донесе удоволствие у съседа, който няма гараж, но има 2 коли повече от необходимото.
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Хаджи Димитър е пълно с подобни коптори. Страшно грозна картинка са. Не, че и без тях, междублоковите пространства ще станат кой знае какво, но премахването им е едно много добро начало. Просто трябва общината да се заеме сериозно с облагородяването на кварталите. Даже съм съгласен да плащам повече данък, стига когато изляза около блока да има къде да спра и нещо зелено и поддържано да радва окото.
32
4
 
13
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
А незаконните постройки по морето - тях кога? Или ги е страх че там ще намерят не крадени трошки а Милиарди???Сичкото Власт се заела да бута панелни гаражчета, а за Палатчета не се сеща. Що ли? Да не отварям въпроса за незаконните постройки на избирателите на Фъндъкова... Които явно са "неприкосновенни"
31
6
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
Хаха, щяло да се освободи място за паркове и паркиране. Тази пасмина дето управлява София и БГ от 10г може само едно, да краде. Очаквайте да се появят "инвеститприте" и да изникнат новите кооперацийки. За паркове, паркинги, инфраструктура, и детски градини забравете. Докато не станем мравуняк няма да спрат.
30
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако общинските лентяи бяха толкова напористи и с незаконните къщи на така наречените роми бих им ръкопляскал, но явно там не смеят да бутат по-лесно им е с гаражите понеже са на българи.
29
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее браво, Данчето почва да ми харесва
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3 - "новата кола" сигурно е Дачия, не я пипат, защото те съжаляват, първо за избора на кола, второ - за менталния ти дефицит, а беззаконието не се бори с наглост.. в Младост, по мои жалби колко трошки вдигнаха... лошото е, че трябва със зор да накараш някой да си свърши работата, но така съм възпитан...
27
5
 
33
 
! Отговори
Лиско преди 3 години
Хахаха, щели паркоместа да бъдат. Да не лъжат - до 1 година ще има блокчета вдигнати там.
26
9
 
14
 
! Отговори
ДО ВЛАСТИТЕ преди 3 години
Осигурете на хората безплатни места за паркиране, бе ей, ми зер ници !