Багери бутат незаконни гаражи в столичен квартал, камиони ги извозват

Полицията е откривала и крадени коли в тях
94

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Край на незаконните гаражи в столичния район „Красна поляна”.

Багер раздробява бетонните клетки, за да бъдат извозени със самосвал.

„Има заповед за премахването на незаконните гаражи. Първите бройки, за които имаме решение, са 83. Така ще се освободи място за зелени площи и за паркиране. Две гаражни клетки освобождават място за три автомобила”, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров пред Нова тв.

Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи.

Откривани са и крадени автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
29
 
! Отговори
1974 преди 3 години
Да бутат. Сложихме го веднага когато ни откраднаха ладата , 1994г. , тогава започна вакханалията с кражбите от мирното население, мутренските времена тъкмо започнаха, като видяха съседите и за 5 дена се поставиха 10 гаражни клетки. Изиграха си функцията.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да и след това ще ги изхвърлят в искъра и след време ще ги намерим същите тези гаражи някъде при своге!
23
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 3Не си имал късмета да спреш пред правилния гараж. Представи си, че детето ми е вдигнало температура или по друг спешен случай излизам нощем и ти си ме запушил и не мога си изляза с колата, щото ти се бориш с беззаконието. Опита се един съсед като теб и докато ви отговори за добро утро пет пъти смени боята и някой беше по нисък от тревата, но не бях аз.
22
6
 
6
 
! Отговори
KK преди 3 години
До zoroНе са незаконни, за съжаление. Иначе досега да са изчезнали под някой мол.
21
1
 
6
 
! Отговори
До аз-ът преди 3 години
Ганчe, много си npocто
20
2
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Пий ги навреме---за хапчетата ли имаш в предвид?Родителката ти ми ги краде, не мога. :)
19
2
 
34
 
! Отговори
zoro преди 3 години
...а незаконните бараки по по к. величков кога???
18
2
 
19
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Вече са издадени общо 1353 заповеди за премахване по реда на чл. 196, ал. 3 и 5 от Закона за устройство на територията. Предстои поетапното премахване на още незаконно изградени гаражни клетки на територията на цялата Столична община, добавиха от НАГ.
17
4
 
11
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
На 29 декември е сключен договор за премахване на 197 гаражни клетки с влезли в сила заповеди за премахване в районите "Изгрев", "Красно село", "Люлин", "Младост", "Овча купел", "Надежда", "Слатина", "Подуяне" и "Красна поляна", съобщиха от НАГ .
16
2
 
14
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Екип на "ЧЕЗ-Електроразпределение" се заема със спирането на електрозахранването към гаражни клетки с прокаран ток. Кабелите ясно сочат къде живее собственикът (или ползвателят) на гаража, защото са опънати от неговия прозорец на близкия блок. Процедурата е спиране на тока в апартамента на абоната, докато трае отстраняването на кабелите до гаражната клетка, обясни инж. Спасова.
15
8
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Ганеца *** от болка. За него колата е по-важна от децата.
14
3
 
29
 
! Отговори
да се махат преди 3 години
В Люлин е пълно с незаконни гаражи... но явно общината спи ли ... спи ли ...
13
2
 
17
 
! Отговори
Sofia преди 3 години
Ако се знае кой е собственикът на гаражната клетка, той може да бъде принуден да плати събарянето й. "Където не се е появил, а само го е освободил от вещите вътре, извършителят се води "неизвестен" и събарянето е за сметка на общината, не на района", казва инж. Спасова. Цената на демонтирането е 1800 лева с ДДС.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Младост 3 кога????? От спирката на метрото до ВиК и до околовръстното може да се направи път успоредно на Малинов.Само да махнат гаражите на Младост 3
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
преди десетина дни са залепени уведомителни писма от районния кмет. Даден е срок на ползвателя да си изнесе вещите, ако има електрозахранване - то да бъде предварително прекъснато. Посочена е и датата, на която ще бъде принудително премахната конструкцията.
10
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А "къщите" на бул Константин Величков кога ще ги бутате г-н кмете ? и те са в кв Красна поляна , в центъра на София , а обитателите им си простират гащето на тротуара и Нищо ,щото са Електората на герб нали ?
9
6
 
18
 
! Отговори
До анонимен 3 преди 3 години
Според мет точно за такова спиране си ял шамари някъде и затова тук се правиш на много наперен с "новата кола".
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Тези гаражни клетки са избрани на база подадени жалби от съседи, защото не могат да паркират заради тях", обясни инж. Анелия Спасова от отдел "Контрол по строителството" на район "Красна поляна".
7
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Като минат изборите.
6
6
 
36
 
! Отговори
Ганьо на кредит преди 3 години
До Анонимен 3Присмял се хърбел на щърбел. Имал нова кола - сигурно в някои от тия гаражи е имало и по-скъпи. Не ходил в такива гета. Баба ти в Бъкингам ли те е отгледала или ти си от Версай? Не си нищо по-особено от тия, на който се присмиваш.