Мъж уби с нож стафордширски териер в София

Той наръгал кучето без причина и избягал
19 яну 2021 16:31,
108
Мъж уби с нож стафордширски териер в София
Снимка: Pixabey

24-годишен мъж уби с нож стафордширски териер в София.

На 15 януари собственикът на починалото куче потърсил помощ в Четвърто РУ. Човекът обяснил, че същия ден, към 17.45 часа, той и негов приятел разхождали домашните си любимци в района на местността "Мотописта" в ж.к. "Гоце Делчев". Към тях се приближило черно куче и двете животни се сборичкали.

Докато стопанинът на териера се опитвал да ги разтърве, а собственикът на другото куче останал безучастен, изведнъж се приближил друг мъж, който внезапно извадил нож, ранил териера и избягал.

Собственикът веднага откарал пострадалия си любимец във ветеринарна клиника, но малко по-късно животното починало, съобщиха за "24 часа" от МВР.

Криминалистите на Четвърто РУ незабавно започнали работа по случая и в рамките на предприетите оперативно-издирвателни действия по образуваното досъдебно производство установили и задържали извършителя на престъплението - 24-годишен столичанин.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 б от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По закон, подобно куче трябва да е с намордник, защото не се знае в кой момент ще хукне да хапе човек. Те кат припаткат и собственика не може да го спре. Хапят. Има много случаи.Но за да се спазва този закон, първо трябва да се спази друг закон. Да се приберат уличните кучета от улицата, защото те са агресивни към домашни животни.Кво прайм, ако моето куче е с намордник и го нападнат 2 кучета улични?То не може да се защити, аз не мога да го защитя и ще бъде разкъсано.Първо уличните да се махнат.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рамбо: отглеждането на домашен любимец на първо място е кеф, но не-по малко и отговорност - най-напредр към околните и след това към животното. И ако стопанина не осъзнава това, то по-добре да не гледа домашен любимец.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е защото общината не си върши работата и не налагат глоби. Кучетата трябва по закон да са регистрирани, да се разхождат само в обозначените за това места, определени пак от общината. Придвижването до там с куче пак е указано как става. На хората им писва да гледат безхаберието на собствениците които хал хабер си нямат от обучение и гледане на кучета. Друг е въпроса как може да живееш в една стая с пес при положение, че и хората на село не го правят отдавна?
38
2
 
18
 
! Отговори
Емил от Льонеберя преди 3 години
Тези кучета не са за апартаменти - измъчвате ги така!Кучето е за село, за къща, да се движи постоянно!Затваряте ги в тия апартаменти и те стават агресивни и неуравновесени, също като собствениците си!На село нямаме бездомни кучета! Всяка къща си има поне по едно куче!А в София това е бизнес, улични кучета във всеки парк!Диваци ли сте, невежи ли сте?Това не са животни за апартаменти!В апартамент си вземете рибки или котка! Кучето обича движението!
37
4
 
14
 
! Отговори
Алтер преди 3 години
Тези породи трябва да се премахнат. Кастрация за всички забранени и опасни видове.
36
4
 
20
 
! Отговори
ДЖО МИРИЗЛИВИЯ ЧЕХЪЛ преди 3 години
Много хубаво е направил, следващия път "собственикът" да си разхожда мастията на каишка. Няма да се научат да не си пускат добитъка без каишка. ...
35
3
 
2
 
! Отговори
Rambo преди 3 години
На Бонсови поляни си го разхождам, всяка вечер около 8, даже са две, заповядайте. Пистолета няма да е газов, само дядкото косаджия да сколаса, ама и без него ще се разберем.. че моите териери са все нахапани от малки или силно "послушни" други кучета, свободно пуснати, *** все ние с "агресивните" породи сме виновни на *** екшън герои клавиатуристи
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ако е домашен любимец ,аз съм Саманта Фокс.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"незабавно започнали работа по случая... установили и задържали извършителя"Значи, когато искат-могат. Ама през повечето време не искат. Действат много избирателно.
32
3
 
11
 
! Отговори
до Rambo преди 3 години
Рамбо, гледай да не ми вадиш нож или оръжие, защото бързо ще посетиш вечните ловни полета заедно с псето си!Един такъв ми се прави на мъж до НДК, изяде шамарите набързо и почна да обяснява как газовия пистолет му бил подарък и просто искал да ми се похвали, не да ме заплашва!И леко с клетвите, че застигат този, който ги изрича!Само от това, което пишеш, става ясно, че си опасен дори за себе си, дори и болонка не трябва да ти се дава за въпитание!Хай със здраве!
31
0
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До До ТонкатаАбе и тва го има.
30
5
 
0
 
! Отговори
до византиеца преди 3 години
Породите, които спомена, не са агресични към хора.
29
0
 
11
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
До Константинос: абсолютно съгласен!Ако спазването на правилата не беше изключение, а масовост тая дописка можеше и да ме жегне. Жалко за кучето, но стопанина му носи пълната отговорност за него, включително и за печалния му край.
28
3
 
13
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
По е голяма вероятността тоя териер да нападне някое дете
27
1
 
23
 
! Отговори
Константинос преди 3 години
С малоценност са точно тези с кучетата!Питаш го защо си е купил питбул или териер - защото е яко куче, брат, страшно куче! Куче-убиец!Е...явно на някой му е писнало да гледа агресивни кучета без повод и намордник!Не оправдавам човека с ножа, ама ако кучето е било с повод и намордник, сега щеше да е живо!На всички нормални хора ни е писнало от "ама то само си играе!", "то не хапе!" и т.н.Неаслучайно някои породи са забранени в чужбина, защото не са за всеки!
26
0
 
22
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 3 години
Шведската принцеса Мадалена чисти след кучето си, но кифлите от женски, мъжки и неустановен пол от Младост и Люлин няма как да се унижат толкова и оставят след себе си само мръсотия и първобитност! За намордници няма да говорим, правим се на голяма работа, като нарушаваме законите! *** - и собствениците, и псетата им!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младежа с ножа прилича да е мъж, а не "то". Напада тихо, мълниеносно и смъртоносно. Подозирам, че всеки, който си мисли, че правилата за него не важат, ще трябва да се оглежда за неговия 24-годишен мъж - тихо, мълниеносно, смъртоносно...
24
15
 
6
 
! Отговори
мен преди 3 години
Чета и се чудя защо българинът живее толкова добре предвид невежеството си и комплексите си. Кучетата не пречат на никого, освен на страдащите от комплекси за малоценност, смачкани от живота гастербайтери. Хора, неграмотни, които виждат до носа си и ги интересува единствено тяхното собствено аз, насаждащи селяшките си претенции на нормалните люде.
23
14
 
6
 
! Отговори
КУЧОМРАЗИ преди 3 години
Явно народът е само от кучомрази поради незнайно какви причини в самочувствието. Комплексите му се виждат в коментаритеТъпо куче било, опасно било, кучкарите не билЕ нормални и нз. си кво сиВие едва ли не му писахте на кучето присъдата, че си го било заслужило, а младежът (случайно разхождащ се със смъртоносно острие и то в нормален, а не черен квартал) е едва ли не геройГаньо се плаши, че ако има законите за защита на животните, те ще го изравнят като права с тези на едно тъпо куче...
22
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз бих казал, че това е свидетелство, че на хората просто им писна. И взимат нещата в свои ръце.