76-годишен блъснал майката и детето на "зебра" в "Дружба"

Той е задържан, жената и детето са в много тежко състояние
20 яну 2021 13:55,
67
76-годишен блъснал майката и детето на "зебра" в "Дружба"
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа 76-годишен мъж, блъснал майка и дете малко по-рано днес  в жк "Дружба" в София.

До момента е изяснено, че тази сутрин лек автомобил, управляван от 76-годишен водач, е блъснал жената и детето й, докато са пресичали пешеходна пътека в квартала. Детето е с черепно-мозъчна травма, а майката с множество наранявания.

Още по темата

Извършителят е задържан за срок от 24 часа.

По първоначална информация жената е държала детето в прегръдките си по време на инцидента. Те са откарани в тежко състояние в УМБАЛ "Св. Анна", по-късно детето е транспортирано в "Пирогов".

"За съжаление травмите им са много тежки. Жената е с черепно-мозъчна травма. Детенцето също има травма на главата. Жената има и счупена бедрена кост", заявиха от "Св. Анна".

Той допълни, че поради спецификата на случая детето е транспортирано в "Детска неврология" в "Пирогов". Жената веднага е хоспитализирана по спешност в реанимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абе да питамАбе да ти отговорим -Да. То не е много трудно човек да попрочете малко, преди да задава въпроси..."България е ратифицирала и двете конвенции (Женевска и Виенска), но издава международни шофьорски книжки по формат, основан на Виенската конвенция от 1968 г."Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2021/01/20/76-godishen-blysnal-maikata-i-deteto-na-zebra-v-drujba.477173,1#comment-newest
41
1
 
7
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Казваш, че ако беше някой на 30 години с инсулт, това нямаше да стане. Правите ли изобщо разлика между болест и възраст?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Да. То не е много трудно човек да попрочете малко, преди да задава въпроси... "България е ратифицирала и двете конвенции (Женевска и Виенска), но издава международни шофьорски книжки по формат, основан на Виенската конвенция от 1968 г."
39
6
 
4
 
! Отговори
До 38 възрастните шо преди 3 години
Всеки трябва да минава на тест за подновяване на шофьорската книжка без значение на възрастта. Най-добре ще е това да е всеки месец.Нямаш никаква идея как са хората на над 65 години или на над 70, над 75 и т,н.Имам двама съседи, единият е на 86, другият е на 87, но и двамата съм сигурен, че шофират по-добре от теб, ако си шофьор.
38
2
 
10
 
! Отговори
мислете като карате преди 3 години
Колежка на жената скоро я блъснаха. Шофьорът бил дядо, 5-6дена след изписване от болница след инсулт! После се оказа, че жена му (вече баба) го накарала да слязат до квартала да пазаруват в Била, а живеят в едно околоградско образувание-Боровец южно от Варна и по принцип имат няколко автобусни линии. Като дошли патрулката от РПУто, дядото не можал да слезе, защото не е раздвижен още и изобщо не разбрал какво е станало. Знаете, че след инсулт се засяга зрението на едната страна.За после не знам?
37
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Принципно младите обикновено, но не винаги, имат по-бързи реакции, но водещи до объркване какво да правят и катастрофи Затова на младежите до 40 години не трябва да се дават шофьорски книжки. Тези на възраст между 40 и 60 години прекалено много се доверяват на автомобила и не преценяват реално ситуациите, затова и на тях не трябва да се дават шофьорски книжки. За останалите, тези над 60 години, писахте по-долу.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се беше споминал от корона това нямаше да се случи. Всичко е взаимно свързано в този живот
35
2
 
16
 
! Отговори
възрастните шофьори преди 3 години
След определена възраст, да кажем 65-70г , всички трябва да минават някакъв тест за подновяване на шофьорската книжка ВСЯКА ГОДИНА. Възрасъните не се усещат или не искат да признаят, че вече не могат да мислят и да реагират, като млад човек. И ако няма някой близък, който да им забрани да се качват на кола, това трябва да го направи държавата. Дано Бог да помага на пострадалите и на лекарите, които се борят за тях.
34
2
 
3
 
! Отговори
абе да питам преди 3 години
по време на соца шофьорските ни книжки важаха ли в цял свят?
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешеходните пътеки в Дружба са убили не един заблеян пешеходец. Поставянето на зебра на булевард с 6 ленти, е престъпление на управляващите и на КАТ-аджиите.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Геогри ДимовАз съм виждал мъртвопияни пенсионери да карат коли в селата, когато бях в казармата. Надали за 20 години нещо се е променило.За съжаление хора с такъв манталитет продават нивите, идват в София, и пак си демонстрират родните сeлски навици. Да, ама тука на пешеходните пътехи пресичат хора, а не крави, за разлика от на село.
31
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошия водач и на 20 и на 100 години си е лош водач. Да, с възрастта има физически изменения, които при всеки са индивидуални, но при някои ги има и в ранна възраст. Медицинско за книжка се издава проформа, никой не те преглежда, просто ти взимат парите и ти го подават на вратата. За много хора управлението на автомобил е страшно ежедневно изпитание изискващо огромни усилия, те не наблюдават ситуацията и движението около тях и не участват активно, а са съсредоточени, как да стигнат от А до В.
30
4
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Той ще кълне, аз да си мълча?Всеки си има мнение, затова са палците.И да - лекар трябва да решава, не интернет- всезнайковците
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това трябва след определена възраст да минаваш тестове и курмуване да се види можеш ли не можеш ли... Излезнали разни полезни изкопаеми да карат
28
3
 
10
 
! Отговори
до 23 преди 3 години
не се прави на тънкообиденако си на възраст дръж се отговорно, като ти заиграят ръце и почне да играе кръвното се качвай у рейсо, не се прави на гъзароако си адекватен и на 90 - карай сиама тва лекари тря го преценят, не бабата до тебе
27
2
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
1. Няма общо с темата.2. Съгласен съм.3. Може и до 90 да работи - примерно депутат. Ама за да има книжка погледни точка 2
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайте предвид, че сега един доста по-възрастен от този ще управлява ядрено куфарче. Вие за някакви книжки сте се загрижили. А оглеждането на пешеходна пътека все още не е отменено като задължително.
25
2
 
14
 
! Отговори
до пенс преди 3 години
еваларка.ама след 4-5 години както казах - всяка година медицинско, психо тест и специално за случая опростени листовки.минеш ли - карашне минеш ли - у рейсо
24
3
 
16
 
! Отговори
Геогри Димов преди 3 години
Рано е да се каже, кой, колко е виновен в случая господа, макар че, пострадалите винаги се спрягат за невинни. Я да видим статистиката,, колко са пострадалите от млади и възрастни водачи. Да сте чували за надрусан или участвувал в гонки дядка? Те са хора със съвест, самото събитие ще ги съсипе.
23
5
 
18
 
! Отговори
Отличник преди 3 години
На Запад след определена възраст и по два пъти годишно ги карат да минават тестове ако искат да шофират. Тъжна истина е, но и реакциите и зрението на 75 годишен не са за шофьор.