Барбалов: Бул. "Цар Борис ІІІ" ще е най-големият пътен проект тази година

Столична община ще бори мръсния въздух с 12 млн. лева
27 яну 2021 12:08, Анисия Иванова
10
Барбалов: Бул. "Цар Борис ІІІ" ще е най-големият пътен проект тази година
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трите основни цели на столична община през тази година са развитието на инфраструктурата на София, решаване на въпроса с места в детски градини и ясли, и подобряването на екологията на града. Това заяви Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

От гледна точна на инфраструктурата Барбалов заяви, че през тази година най-големият пътен проект ще бъде бул. "Цар Борис ІІІ".

"През март започва реконструкция на трамвайните линии и обновяване, и модернизиране на пространството между Руски паметник и площад Македония - цялото пространство там ще придобие нов, модерен изглед. Продължава изграждането на втори градски ринг и южната тангента“, изброи той.

"В бюджета на столична община са отделени и 50 млн. лв. за поддръжка на пътищата“, каза гостът.

„Очакваме през тази година да се работи сериозно и по изграждане на детски градини“, заяви Барбалов пред Bloomberg TV Bulgaria.

„Подобряването на екологията на София е една дългосрочна задача, за която е необходимо постоянство“, каза гостът. По думите му в новия бюджет са отделени 12 милиона лева за замяна на отоплителни уреди, и още толкова за рекултивиране на стари депа.

"Тази година очакваме да започне строителството на инсталация за изгаряне на RDF гориво“,  заяви Барбалов и допълни, че през тази година няма да има промяна в данъците и основните такси.

Относно мерките, предприети от общината за подпомагане на затворените бизнеси заради коронавируса, гостът заяви, че там, където има общински наематели, те не плащат данък. Правят се също така отстъпки за тротоарното право.  

От гледна точка на културата Барбалов каза, че през 2021 г. се предвижда ремонт на театър "София", общинския културен институт „Средец“ и нова сцена за модерно изкуство в Южен парк. "Културата е много важен приоритет и в никакъв случай не трябва да намаляваме средствата за нея“, допълни зам.-кметът.

„Не можем да имаме нулева година, защото хората няма да ни простят, ако просто нищо не правим“, заяви Барбалов.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Павиран булевард от който няма как да се кърпят дупки за милиони всяка година. Време е да се поправи тази грешка. Пък и доста павета има за крадене.
7
0
 
2
 
! Отговори
3M преди 3 години
До Анонимен 3Не говори глупости. Трамвайната линия не е пипана отпреди 89г Трябва да стане високоскоростна!
6
0
 
3
 
! Отговори
преди 3 години
Кога ще махнете калдаръма от бул.Цар Борис III ?
5
1
 
0
 
! Отговори
Ж12 преди 3 години
името на улицата не е пълно забравихте да добавите фашиста
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ААААА НЕ ! от вас повече ремонти Не искаме ! - Колко Милиарда сте сметнали да Откраднете от този проект ?Какво се разбързахте да Източвате хазната на едро ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямя нужда от нов модерен изглед на трасето межди площад Макдения о площад Руски паметник. Досегашният изглед е повече от добър и само ще го развалят. Колкото до шосето за Княжево, нали го ремонтираха основно съвсем наскоро? Пак ли ще пълнят чекмеджета?
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можем да имаме нулева година, защото хората няма да ни простят, ако просто нищо не правим, заяви Барбалов.------- Демек, харчите пари само заради политически дивиденти. Трамвайната линия на Борис Трети беше ремонтирана основно преди по-малко от 10 години.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tova niama da e za smetka i s parite na horata ot izochna romelia, poneje iztochna romelia napuska korumpiranoto kniajestvo vulgaria.