Майката, която бе блъсната на "зебра": Не помня нищо!

34-годишната жена продължава да се възстановява от тежките травми
Обновена: 27 яну 2021 09:19 | 27 яну 2021 09:19, Ния Христова
18
Майката, която бе блъсната на "зебра": Не помня нищо!
Снимка: Pixabay
Преди седмица майка заедно с детето й бяха блъснати на пешеходна пътека в столичен квартал. 34-годишната жена все още се възстановява от тежките травми, а дъщеря й беше изписана малко след инцидента.
 
"Пресякла съм улицата с детенцето. Кога ме е ударила колата, как се е случило - нищо, като спомен нямам нищо", разказа Галя Димитрова пред bTV.
 
Миналата сряда Галя пресича на пешеходна пътек в столичния квартал "Дружба" заедно с тригодишната си дъщеря на път за детска градина, когато 76-годишен шофьор ги блъска с колата си. 
 
"Булевардът е широк, има видимост. Не мога да си го обясня - да не ни забележат. Детето е със светло яке, което няма начин да не бъде забелязано", споделя още пострадалата.
 
 
"От болницата. Просто докторът беше до леглото ми, попита ме - зная ли къде съм. Казах, че предполагам, че съм в болница, но не знам коя. Попитах за детенцето, каза ми, че е прегледано и че е в "Пирогов", вече е при съпруга ми. Все пак то е малко дете, неговото физическо и психическо състояние са много по-важни. Аз малко или много ще се справя. Тя е 3-годишно дете, на което животът сега започва и мисля, че то е по-важно". 
 
На въпрос дали е държала детето в ръцете си по време на инцидента пострадалата майка каза: 
 
"Да, обикновено винаги така пресичаме, защото там обикновено е натоварено. От двете страни на пешеходната пътека има спирки. И обикновено там си чакаме автобуса. И не внаги успяват да спират, но това не е оправдание, защото има добра видимост. Аз също съм шофьор, понякога карам детето с кола, когато ми се отдаде възможност, и просто апелът ми е всички да са по-внимателни. Не само шофьори и пешеходци. Това е доста неприятно събитие, което не го пожелавам на никого. Просто се надявам скоро всичко да се оправи и да видя пак усмивката на всички около мен, както и моята, разбира се".
 
"Има счупване в основата на черепа, но след такъв вид травма и в комбинация с фрактура на таза изходът можеше да е фатален", обясни д-р Александър Илиев, началник на 2-ро отделение по Ортопедия и травматология в УМБАЛ "Св. Анна". 
 
Шофьорът е дал отрицателни проби за алкохол и наркотици. Прокуратурата вече му повдигна обвинение за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 2Застрахователят плати. На шофьорът не му струваше нищо.
15
0
 
3
 
! Отговори
До 15 бла, бла преди 3 години
Наистина са бла, блаИма пенсионери на 40 години. Има пенсионери на 53 години. Има пенсионери на 60 години и т.н., но бла-бла едно си знае, едно си бае - пенсионерите. Второ, никой няма да продължи да шофира, ако вече не може, независимо дали е на 20 години или на 120 години.Трето, реакциите - ами освен като време, може да мериш реакциите и катоизминато разстояние. Младежът на 26 години кара с 120, опитния шофьор на 76 години кара с 50 и а познай кой колко метра ще измине, докато реагира.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13По закон пешеходната пътека дава предимство даже и да не е очертана или сигнализирана с пътен знак. За съжаление има такива като теб, които не познават закона и си мислят, че навсякъде са с предимство.
13
2
 
1
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
Господин пенсионер, птп-тата с пенсионери са много по-малко, защото много по-малко пенсионери карат. Искаш да кажеш, че имат реакциите на млад човек ли? Вече няколко случая има огласени, в които просто не виждат някой и минават през него. Какъв е проблемът ако толкова им се кара, да минат поне очен преглед и такъв с инструктор? Иначе, нямам против пенсионерите, даже напротив, убеден съм, че повечето дават най-доброто от себе си на пътя, но понякога не е достатъчно. За пожеланието - благодаря!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старци и банички защо шофират ,много слабо зрение и слух ,жената няма ли мъж,да извие врата на дъртака
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешеходната пътека не дава предимство, а указва къде да се пресича. На тази пешеходна пътека за съжаление не пише ПОГЛЕДНИ. Бъзро възстановяване на жената. А за детенцето да се заличи този кошмарен спомен.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До манталитет е. Защо в чужбина могат да карат нормално пък тук-не ?Боята на пешеходните пътеки е толкова хлъзгава освен всичко останало.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че и възрастта си оказва влияние е така, ама че и ние си караме не както трябва на всички възрасти си е друга тема. Както е написъл човека по-долу в Германия и възрастните са много стриктни.
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хора над 60 години трябва да се забрани да шофират със закон. А такива 70 годишни деменции за тях трябва директно в затвора с по 10 годишни присъди само ако си го видял да шофира.Един такъв уби едно дете в един малък град и каза пред камерата, че не го бил видял??? Тоест голяма работа станала за някакво си дете!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
ако са млади се тъпчат с наркотици и алкохол прившшовот скорост и убиват хората, ако са възрастни се разсейват и правят инцидентиц.В Германия най-стриктните шофьори са дядовци баби на 80 и 90 години
6
9
 
3
 
! Отговори
Шофър преди 3 години
Всекидневно ставам свидетел как възрастните шофьори правят нарушения,като най вече засичат не дават мигачи,докато не ги ступам някой ден тия ***.Да си пасат овце на село и да не пречат.
5
0
 
8
 
! Отговори
Жалко, но факт преди 3 години
Лошото е че дори след леко на пръв път "прегазване" в последствие много от хората остават с някаква инвалидност за цял живот, един познат нямаше счупвания но така си и остана с болки , които не му позволяват да си вдигне ръката над рамото, а съдът (щом си оживял) присъжда смешни суми
4
4
 
5
 
! Отговори
az преди 3 години
Този на 76 не е и разбрал какво се случва.. на тази възраст вече всичко е на забавен каданс
3
0
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Надявам се, че си предявила граждански иск за нанесените физически и психически травми.В такива случаи присъждат обезщетения, макар и смешни в сравнение с тези за "обида" на публични личности, но си струва да му поразхлопаш нервите на тоя, дето те е блъснал.Когато минава безнаказано, не им дреме и пак я карат както си знаят.
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица мина дело срещу 37 годишен мъж с професионална шофьорска книжка, който през юни 2018 посред бял ден ме сгази на пешеходната пътека в центъра на града. И то не при навлизане на пътеката, а когато почти я бях преминала цялата. Сключи споразумение в прокуратурата и получи 3 месеца условна присъда и 1 година без книжка. За толкова бяха оценени счупената ми глава, рамо и още куп други по-леки телесни повреди. За съжаление това са законите в България.
1
14
 
16
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
След като минат 70, всяка година изпити. А след определена възраст, трябва да им се забранява да карат. Уважавам възрастните, най-вероятно човекът не е видял майката и детето, именно поради възрастта си. Пенсионерите са от най-опасните шофьори, с които съм се сблъсквал, доста често са по-зле от пияни и дрогирани, което, разбира се, не е оправдание за последните.