Акция погва неправилно пресичащите пешеходци в София

50 лева глоба грози хората, които прескачат заграждения
2 фев 2021 10:18,
19
Акция погва неправилно пресичащите пешеходци в София
Снимка: БГНЕС

Полицейска акция срещу неправилно пресичащи пешеходци се провежда на територията на столицата. Глоба може да получи всеки, който "пропусне зебрата" или пресече пътното платно по диагонал.

Максимална санкция до 50 лева грози пешеходците, които прескачат заграждения или мантинели.

"Пешеходците трябва да са толерантни и да преминават по пешеходните пътеки. Преди да стъпят на пешеходна пътека те трябва да се уверят, че не идва автомобил. От друга страна, автомобилите и водачите трябва да са толерантни към пешеходците. Държавата пък трябва да се грижи за пешеходните пътеки", обясни пред Нова тв експертът по пътна безопасност Румен Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешеходна пътека около кръстовище, светофари. Някой дивак спира на пешеходната пътека, докато чака светофара. Пешеходците през колата ли да минем, да я подритнем ли, да му отворим ли вратите, или да му счупил огледалата. Кое е по- възпитателно?
16
2
 
7
 
! Отговори
Шофьор преди 3 години
Не "акция"! Това трябва да е част от ежедневната работа на КАТ! И не е лошо да глобяват ежедневно и шофьорите, които не дават мигач, когато трябва!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
карайте се - пещшеходци и шофьори докато престъпниците се разхождат на свобода и ви се присмивата полицията гони пешеходци дето пресекли неправилномного сте умни - продължавайте
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И.Д.иотски изцпълнения пълно с престъпници дето обират старциили крадат милиарди те тръгнали да висят по улиците кой пресича
13
1
 
12
 
! Отговори
Кога? преди 3 години
А истинските престъпници кога ще бъдат погнати?
12
2
 
8
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
И що да са изтрещели???Значи правилата са само за шофьорите, а пешеходците могат да изскачат когато и откъдето им щукне и да пълзиш с 20, за да не си скапеш живота. Разликата с другите държави е, че пешеходецът носи отговорност, а у нас виновен е шофьорът заради "несъобразена скорост". Пешеходец съм!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оправете пешеходните светофари! Стигаш до него когато е време да ти даде зелено за пресичане, обаче свети червено! Понеже не си дошъл по-рано, да си "натиснеш копчето" Така че, чакай сега следващия цикъл да се извърти, за да пресечеш! Каква е тази гавра? На кого помага това копче?
10
8
 
5
 
! Отговори
Ггьцж преди 3 години
Тия съвсем изттещяха! Единствените откачалки които пресичат само на зелено и на пешеходна са швабите.Навсякъде шофьорите внимават и дават предимство на пешеходеца, който изскача отвсякъде по всяко време. Важното е шофьорите и пешеходците да се уважават взаимно.
9
0
 
11
 
! Отговори
О.Уайлд преди 3 години
Ами Дунев е прав, какво мрънкате. Аман от ***, дето пресичат както и къде им дойде. И после нали се сещате кой го отнася, като стане белята. Аз лично съм виждал как глобяват пешеходец, защото прескачаше разделителната ограда на голям булевард. Иначе състоянието на пътеките е друга тема, която също не бива да се пренебрегва. А пресичането на червен пешеходен светофар не знам дали да го споменявам.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица един щеше да ме блъсне на пешеходна пътека.
7
1
 
10
 
! Отговори
бла,бла преди 3 години
"Преди да стъпят на пешеходна пътека те трябва да се уверят, че не идва автомобил".ХАХАХАХАХ. Ама така няма да пресеча 15-тина минути поне. Аз съм за да се пресича там, макар да пресичам и на др. места, когато няма никакви коли, за да не спирам движението. Трябва глава на раменете. Само дето въпреки че повечето шофьори са ок, все има някой "тарикат", дето като нищо ще те бутне на пешеходна. Единият те пуска, другия зад него или срещу него - не. Ко прайм тогава? Предпочитам да разчитам на себе с
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъпо е да се оплакваме, че пешеходците носили черно облекло вечер, след като няма адекватно осветление на местата където има пешеходни пътеки... Много фън.. От Фъндъкова...
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, а тези дето си звънят по ГСМ-*** и си бърборят точно когато са на пешеходната пътека или те не са шофьори и това се отнася само за вторите???
4
1
 
12
 
! Отговори
Одипеш преди 3 години
Нова акция на КАТ. А някоя промоция няма ли да има?
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те колите спират на тротоарите а после пешеходците погват
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти да видиш, експерта по пътна безопасност какви ги говори. Оправи колите на хората в сервиза, та намери друго поприще.