Заради съседски спор е наводнен Дневният център за деца с епилепсия

Поне две седмици те няма да имат място, което да посещават
Обновена: 10 фев 2021 11:03 | 10 фев 2021 11:00, Петя Славова
2
Заради съседски спор е наводнен Дневният център за деца с епилепсия
Снимка: БГНЕС

Дневният център за деца и младежи с епилепсия в София е разрушен за пореден път.

Въпреки ремонти за повече от 100 000 лв., от Центъра алармират, че заради съседски неуредици между етажната собственост, помещенията отново са наводнени и със свалена мазилка.

Това е единственият подобен център за деца и младежи в цяла България, но въпреки изключително важната му социална роля, той не може да бъде посещаван от деца и младежи. Центърът е обитаван от 25 деца.

"Това не е първия подобен случай. Миналата година се получи с мръсния канал, който потече, но успяхме да оправим нещата", разказва пред БНТ Веска Събева - Председател на Асоциацията на Родители на децат с епилепсия. По думите й, хората, които са ремонтирали сградата миналата година са предупредили, че тръбата на канала за топла вода ще се спука, тъй като е много стара.

Помещението, което е отдадено на дневния център от общината, се намира в голям блок с проблеми в общите му части. "Искаше ни се самите собственици да разберат, че трябва да се съберат и да се погрижат за своята собственост и тогава ще е спокойно и за центъра", каза тя.

Мариана Дончевска е родител, чието дете идва в центъра и обяснява, че няма вариант къде детето й може да посещава. "Няма друго място, в което да я заведа", обяснява Събева.

Днес предстои комисия от столичната община Оборище да посети центъра на място и да изготви протокол за материалните щети. Ако се започне веднага работа по ремонта, поне две седмици децата няма да има място, което да посещават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Стоянова преди 3 години
Тръба на канал за топла вода?!Много грамотни журналисти!И къде е тук функцията Общината,която е собственик на имота?!
1
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
На език какъв в заглавието словоредът е?