Кой отговаря за шахтата, която уби 16-годишно момче?

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята
Обновена: 15 фев 2021 14:29 | 15 фев 2021 13:58, Камелия Цветанова
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обувката на 16-годишния ученик, който почина от токов удар при пресичане на софийски булевард, е била мокра. Затова токът, идващ от оголен кабел, е протекъл по нея и го е ударил, обясниха за "24 часа" запознати с разследването. Трагичният инцидент стана в неделя на столичния бул. "Иван Гешов", докато ученикът пресичал с баща си.
Още по темата

Той стъпил на шахтата, по чиято рамка протичал ток.

Най-вероятно детето е стъпило в сняг преди да пресече и цялата му обувка се намокрила. Ако само подметката му бе влажна, до тежкия инцидент вероятно нямаше да се стигне.

Вероятно преди детето и други хора са стъпвали на шахтата, но са били със сухи обувки.

Има съмнения за неправомерни действия, уточнява се кой отговаря за тази шахта, заяви по-рано днес зам.-кметът на столичния район "Триадица" Христо Вълчанов.

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята и кой носи отговорност за нелепата смърт на момчето.

По-рано министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент.

От лечебното заведение заявиха, че нямат връзка с инцидента.

"Електрозахранването ни се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, съобщиха от болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
Че как може да са сухи на човек обувките в този сняг? Ако не били мокри, нямало да се случи този инцидент. Ами има сняг. И киша. И дъждове ще има. Е?
98
0
 
1
 
! Отговори
posi преди 3 години
До Анонименzapomnete fizionomiqta na mysh s pletena shapka! edno ot zavedenijata e negovo.
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оставка ще видите на кукуво лято тия са таква гнусни из.роди
96
0
 
5
 
! Отговори
88280 преди 3 години
Къде л е наерило сняг по това време момчето и защо ли си е намокрило само то обувките? Цинизмът явно е безкраен... Дано родителите не четат публикациите... Вече отлита понеделник, а Фандъкова още не си е подала оставката!!!
95
2
 
7
 
! Отговори
Bg преди 3 години
Оставка на кмета на София е задължителна
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз на ремонтаджията на булеварда му имам зъб и за това, че бетонира корените на кестените.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плочките не са разбивани за този кабел. Кой беше изпълнителя на ремонта на бул.Иван Гешов?
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безумно е ЧЕЗ да има захранване само от другата страна.Безумно е ЧЕЗ и Кметството да товарят с кабел пресичащ булевард ,двор и улица.Дигайте си потурите хайде у Чехия.ВинаБезумно е общината, кметството и общинската полиция да допуснат тоя кабел да виси по огражденията. ВинаАбсурдно е собсвеника на обекта ползовател да не следи за какво плаща. Вина.И най накрая , абе колега толкова ли си *** че игра руска рулетка с живота на други хора, кьде още имаш такива изпьлнения.За линч.
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не барайте парапетите на този булевард!
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква шахта?!Шлаухът с кабела е захванат със свинка опашка за металния парапет и влиза в земята замазан под плочките на метри от шахтата! Това е направено още с ремонта на булеварда!
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България всичко е безумно опасно!
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ГОРНИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВИ НА НАШЕ МЯСТО?
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЖЕ МОЙ, ОБУВКАТА БИЛА МОКРА?!
86
6
 
5
 
! Отговори
Ами да преди 3 години
Българино поспри малко и спри да плюеш! Всички сме справедливи и търсим вината! Българино всички грешки и неуредици са от нас самите! Да се огледаме и да видим! Всички катастрофи със стотици жертви са от нас причинени! Убийства, изнасилвания, несвършена качествено работа! Всеки бърза и недоглежда как си е свършил работата и още много примери подобни! Е, всички сме хора със грешки,които се връщат при нас като бумеранг! Нашите грешки ни убиват! Сами сме си виновни!
85
0
 
17
 
! Отговори
Бог да го прости преди 3 години
момчето!Да почива в мир!Много са ми интересни и смешни,а всъщност ЖАЛКИ,всичките тия мишоци и,които взаимно се обвиняват,оправдават и бягат от отговорност!Всичките до един невинни и света вода ненапита!Енергото, с един ден да закъснееш, една стотинка да им дължиш,и веднага,ама веднага-на часа,на минутата,на секундата те режат!?!А тук,нипричом,ни чули,ни видяли,ни разбрали?!?Преди електромера,след електромера-на майка им...!!!Всичките до един са ***,авантаджии,муфтаджии и рушветчии!!!
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимките - тия много са бързали, чак не са изрязали опашките на пластмасовите скоби вчера. От бързане. Има и друго - лентата с която е градена шахтата - Дирекция Аварийна помощ и превенция. Ей ви ключа за палатката. Действайте.
83
2
 
3
 
! Отговори
8 преди 3 години
Путин !
82
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Разбира се, че никой не отговаря, В тази държава никой за нищо не отговаря, никой за нищо не поема обещания и гаранции, нищо и на никой не му е работа, никой нищо не знае, а шефа го няма и не знае къде е, а банкомата всеки го знае. Ами просто африканска джунгла, пълна с тарикати, наши-ваши и брат'чеди. Сега ще има 20 години дела и накрая ще е виновно момчето, защото е стъпил там. Жалко за невинното момче.
81
1
 
3
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 3 години
тая шахта по направия много ама много прилича на телекомска. тоеест, редно е да се провери дали сл0чаено инцидента не е заради павилиона, а че некви *** са си откраднали ток за оптична точка.
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Елементарно, Уотсън!Електромера е на 300 метра от обекта. В някакъв блок. Значи тоя обект, ползва ток но едва ли плаща за него. Плаща собственика на електромера в блока. Може да е и на стълбищното осветление. Хорицата там няма ли да кажат какви са сметките за сълбищно осветление и асансьор? Аз живе на село. Все едно електромера да ми е на центъра, щото живея на края на селото. Ега**ти и цирка брат :D Този павилион краде ток а тоя ток го плащат живущите във въпросния блок. Да знаете.