Сигнали за кабели с ток по дърветата край детска площадка

Лавина от сигнали за опасни кабели след смъртта на 16-годишния
17 фев 2021 08:10, Ния Христова
19
Сигнали за кабели с ток по дърветата край детска площадка
Снимка: Pixabay
Редица сигнали са подадени за опасни кабели по улиците след трагедията с убитото от токов удар 16-годишно момче в столицата. Оказа се, че ток тече на много места като  оживени тротоари и пешеходни пътеки.
 
Подаден е сигнал за пореден такъв случай в район "Триадица" – в градинка до баня "Мадара", където има и детска площадка. На едно от дърветата, по които се катерят деца, са усукани кабели, по които тече напрежение. 
 
Инж. Раканов измери, че по кабелите тече ток от 6 ампера. Според него токът захранва даден обект. Специалистът обясни, че ако кабелът се скъса може да се получи т.нар крачно напрежение. Оказва се, че тези кабели отново захранват павилион.
Още по темата
 
"В началото на градинката видяхме стълб, който е направен според правилата. Оттам нататък кабелът започва да минава по дърветата", обясни пред Нова ТВ инж. Раканов.
 
Надруго място в градинката също може да се открие "безплатен ток". На това място има табло, което се намира опасно близко до детската площадка. Около него ежедневно играят деца, които могат да хванат кабелите. От район "Триадица" към момента отказват да коментират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Леля Пена преди 3 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ??????????????????
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕЗ са много добри, да откриват биткоин ферми, ама ги няма никакви, за да изолират голите кабели.
12
0
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
не разбирам тези които протестират срещу проверките .Още колко да загинат от калинковски самоуки електротехници като тези които берат ток в гетата. берачите на ток са се научили да пишат по форумите.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимена как да не ги интересува дали някой краде ток? Интересува ги най-вече като сгащят копачки на биткойни. Сигурно конфискуват апаратурата и си присвояват всичко после. България има добри закони, не един експерт го е казвал но България има лоши контролни органи, това е. Всички знаем, че се работи само по сигнал на граждани, инспекторите не обикалят своите райони.
10
0
 
11
 
! Отговори
Леля Пена преди 3 години
Хора,това,което се случва е огледало на тове,че държавните органи въобще не работят,само им плащаме.Само пред "Иван Рилски" 5 незаконни обекта.Какво повече да се обясняваме??????????????????
9
0
 
4
 
! Отговори
Хубаво преди 3 години
Хубаво е че има и положително мислещи. И аз бях така,но се убеждавам ,че при нас какво ли не се случи.Така ,че почти черно виждам. На едни приятели детето кола го блъсна,на други куче го нападна и го нахапа,на други ги измамиха за апартамент и всичко това за една седмица.
8
0
 
8
 
! Отговори
Като преди 3 години
Като заключение трябва да с юе радваме,че сме живи. Навън може:ток да те убие,куче да те нападне,да те оберат,кола да те блъсна,психично болен да те нападне,полицай да те изнудва,лъжливи добродетели да те излъжат, и още......До кога ще търпим това
7
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако всичко бе така апокалиптично както е изкарано от разни псевдо измерватели то жив българин нямаше да остане до сега. Едва ли не на всяка крачка има кабел с ток.Някой е прекалил с алкохола май
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществена тайна че елек.дружествата карат пет за четири ,и по села и градове е така,тях ги интересува кога някой ги краде ,а общините си затварят очите ,ще се подобри работата им когато някой министър или съдия ги раздруса тока по край някоя шахта ,и тогава ще видите как се работи за 2 часа )
5
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка откачалка тръгнала по улиците да """"измерва"""" къде течал ток.Това са доказани ***-оти нямащи си на представа как се работи с токови клещи.
4
3
 
11
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Тези в кабинети са там само за да си клатят краката и да получават дебела заплата С такива управници държавата само ще затъва още повече !!!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой са ги " чипирали " малко в повече и вече почнаха да получават сигнали от всичко.
2
0
 
18
 
! Отговори
AA преди 3 години
Пълно безхаберие от общинската администрация! Всичко куцо и кьораво насади незаконни будки за храна, да изкяри от пандемията. Навсякъде мирише на пържено и изгорели газове.
1
0
 
13
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Ей.. тоз ток като текна.. носете кофите да го събираме бре...