Главният архитект на "Триадица" подава оставка заради загиналото момче

Той заема длъжността от 2008 г. насам
18 фев 2021 11:41,
71
Главният архитект на "Триадица" подава оставка заради загиналото момче
Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов; Снимка: БГНЕС

Главният архитект на столичния район "Триадица" ще подаде оставка. Това каза кметът на района Димитър Божилов на пресконференция във връзка с трагичния инцидент на бул. "Акад. Иван Евстатиев Гешов", при който загина 16-годишно момче.

Още по темата
"Бяхме потресени от този инцидент. Нашата цел е да изясним всички факти и обстоятелства. За да бъдем максимално обективни, искаме да информираме обществеността за някои данни, които вчера бяха изнесени в медийното пространство. Колегите от Столична община споменаха за писма към райноната администрация с искания за инфо незаконни обекти. Район "Триадица" е отговорило на тези писма с работа на терен. Съдържа се списък с 23 обекта на територията на нашия район. От тях 11 дори не са били налични към момента на проверките. Останалите 6 не са с точни координати, а за още 6 са съставени констативни актове", каза Божилов, цитиран от "24 часа".

Припомняме, че от пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова в сряда стана ясно, че павилионът в двора на болница "Св. Иван Рилски" е бил свързан на база служебна бележка, подписана със запетая от главния архитект на район "Триадица". В същото време преместваемият обект не е имал документ за въвеждане в експлоатация.

Точно този документ обаче е част от условията за сключване на договор за подаване на напрежение от ЧЕЗ, откъдето уточниха, че не са контролен орган, който да следи за законното разполагане на преместваемите обекти.

"Тази бележка е била издадена и подписана, когато главният архитект на общината не е бил на работа. Кой я е подписал, каква е връзката и каква е съпричастността към този документ ще констатират разследващите органи. Главният архитект заяви, че ще напусне района с цел разясняване на фактите като морална и човешка постъпка", каза Божилов.

"Той твърди, че не го е подписал, но като човешки акт е готов да се оттегли", добави районният кмет за оттеглянето на арх. Иван Шишков. Той заема длъжността от 2008 г. насам.

"Тези обекти са разположени там през 90-те години. Факт е, че има някакви съмнения по отношения на тяхната законосъобразност, но е важно да се разкрие истината. С встъпването ми в длъжност поисках от началниците на отдели какви преписки се движат. Проверих внимателно и тази преписка не фигурираше там", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Този случай е на трите "б" от българската азбука: безхаберие, безотговорност.безнаказаност.
60
2
 
4
 
! Отговори
Питане преди 3 години
За гаражните клетки няма прошка - те не си плащат, не че не трябва да бъдат премахнати, но преди това общината трябва да осигури условия за живущите - място за паркиране, сигурност и т.н. - ОБЩИНАТА издава всякакви разрешителни. При незаконните павилиони (а същото е и със строежите) е друга песен - те си плащат на правилния човек, а той по веригата. Там има светкавични разрешителни и ток и вода... Какво мисли паравана на корупцията в София, колко години още кметицата ще будалка хората?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е принципен въпрос!ЧЕЗ са виновни!Как се съгласяват като оторизирана организация да правят времянки!
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема с шахтата им дойде дюшеш на опозицията и на всички, които се натискат за кокъла.ЧЕЗ вместо да си оправя шахтите, той си изми ръцете.И това им беше достатъчно на опозиционерите да завият.
57
2
 
3
 
! Отговори
проф. Ан преди 3 години
Започват оправданията - тази бележка не съм я виждал, аз не съм бил на работа тогава, не съм от тук, карам валяк и съм за малко...
56
4
 
4
 
! Отговори
Електра преди 3 години
А бе БСПдирастино, нали вие от Дай България с Гнома и Рада дълбоката, го налапахте на импексовите комуняци, и Маямата да гласуват за вас. Какво се правите на гръмнати. Още не сте взели властта, и откраднахте повече от всички до тук...
55
3
 
3
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
До АнонименЗа Фандъкова защо, само и само да дойде Костинбродската корветина ли.
54
2
 
3
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
До АнонименПрав си за кмета от ДСБ, но за Иванчева грешиш, със цял багажник с евра я хванаха, а как и тя като Костинбродската овца, се правеше с Кадията на честна. Но бързо искаше да натовари колата, сега нека гние там.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че има други места има незаконни будки ,като гъби никнат отдавна в София и др.големи градове ,с помощта на местната власт ,особенно по край болници и училища или спирки
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затвор за този и за Фандъкова.
51
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка? Трябва да бъде съден и вкаран в затвора. Какви са тия оставки и глупости. Тук става въпрос за загубен човешки живот. Иванчева я осъдиха на 20 години затвор за това, че не е взела подкуп, а за това че едно дете е загинало той "не си е подписал оставката, но е готов" КАКВООООО?
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо административната отговорност, после - наказателната.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка сега - и после през парадния вход на някоя партийка със стена от НПОта и 'протестъри' да ги защитава от следствието. Станишев също уволни Корнелия Нинова за корупционни скандали, а сега...
48
2
 
7
 
! Отговори
Схемата преди 3 години
Така наречените бушони, поставят се за да изгорят и пазят нещо по-важно
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и Иванчева и екипът в затвора изглеждаха невинни, целеустремени и готови на реформи. А после - рушвети взимали.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Чисто човешки си били поговорили с кмета". След два дни и кметът на Триадица, от ***, ще каже "Чисто човешки реших да не се занимавам повече с политика, затова си подавам оставката в интерес на разследването". Така се случва, когато боси в управлението хора, получават важни постове.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая винаги изгарят невинни.
44
1
 
4
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА ДОКУМЕНТИ ЗА ТОВА КОЙ Е ЗАМЕСТВАЛ ТИТУЛЯРА В ДАДЕНИЯ ПЕРИОД!!! ИМА , СЪС СИГУРНОСТ. ИМА И ДОКУМЕНТИ КОГА Е БИЛ В ОТПУСКА - МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ. ЛЕСНО Е.
43
5
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
А фандъка кога пуска кокала?
42
3
 
7
 
! Отговори
НЕ ДОПУСКАЙТЕ преди 3 години
..НЕВИННИТЕ ДА ОТГОВАРЯТ ЗА ЦИНИЧНО НАГЛИТЕ!!! ИЗЧАКАЙТЕ ПРОКУРАТУРАТА.