Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики

Пукнатината се намира точно на направените фуги за топлинни деформации
18 фев 2021 17:00, Ния Христова
137
Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Големите температурни разлики са причината пукнатините на асфалта, които се появиха на кръговото при "Лъвов мост". Това става ясно след направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница", съобщиха от "Московска" 33.
 
Оттам са установили, че пукнатината на асфалта се намира точно на мястото, където са направени фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).
Още по темата
 
"Изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те осигуряват сигурността и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от +15 до -15 – фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясняват още от кмеството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
16
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Аман от тези некадърници! За 10 години не се ли научиха да правят асфалт! Е то не може хем нищо да не слагаш вътре, хем качество да гониш....
106
6
 
11
 
! Отговори
Има решение! преди 3 години
Решението е да гласуваме за ГЕРБ за да може да оправят цепките и фугите през следващите години.
105
3
 
27
 
! Отговори
Пратете инспектора с преди 3 години
Жипката. Шофьорчето от село Банкя
104
2
 
32
 
! Отговори
ало, кмете преди 3 години
още малко ако се напука и хората ще слизат в метрото директно
103
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандък, подавай си оставката вече и изчезвай.
102
0
 
18
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Ми... От земетресението в Кроатия !
101
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При бай ти Тоше и коли нямаше, щото комунистите бяха велики.......Самият Бай ти Тошо имаше доста коли Мерцедес и ескорт от мотоциклети БЕ ЕМ ВЕ та! Много милиционер от ОБО го вардеха на околовръстното докато прескача от резиденция Банкя до тази в Бояна!А народа сърбаше бобец, търкаляше Лада, Москвич и Трабанка което се наследяваше от поколение на поколение! Така си живееше Бай ти Тошо, като фараон с придворни, някои от които сега са в немилост!
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла България има всяка година по няколко пъти такива температурни разлики!Значи ли това ,че всички пътища трябва да са напукани?
99
0
 
27
 
! Отговори
тулупче преди 3 години
Не, не е заради температурните разлики, напукало се е заради десетилетие кражби и далавери за сметка на българския гражданин който си плаща данъците! Много ми е чудно как смята да живее Борисов след политиката? Извън България? Нищожество...
98
0
 
34
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
"Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики""" звучи също толкова креативно ,като обяснението ,за загиналото дете ,че обувките му били мокри.Колко чудно в софийската лапавица ,да са мокри на някой обувките
97
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха.... а как асфалтират улиците в Канада с температурни разлики от 60 градуса?
96
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пукнатини по асфалта, ток по шахтите, подпочвени води в метрото - и какво излиза ? Трябва да ходим със сухи обувки и фазомер по улиците, а в метрото - с надуваем пояс Фандъкова - какво мислиш ?
95
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 91При бай ти Тоше и коли нямаше, щото комунистите бяха велики:)))))
94
0
 
18
 
! Отговори
Дъното преди 3 години
Фандъкова копа,копае,копае...и благодарение и на нея,дъното на простотията,наглостта и арогантността...е все по далече......напукан асфалт от температурни разлики, убито от ток дете,защото обувките му са влажни, ремонт на релсите на метрото,защото има дъждове....На всички,дори и на Фандъкова,всичко е ясно...само едно се чудя....как гледат децата и внуците си в очите....
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
#хубавое #здравое. Докато оставяме хора като Фандъкът да разпределят и назначават, лъвовете ни винаги ще си останат мършави болнави котараци, а оправданията разнообразни.Бонев и хората му се опитват да направят нещо с мизерната инфраструктура, но лелките и *** си държат да е тази доза хубаво, година след година.
92
0
 
19
 
! Отговори
до 91 преди 3 години
И подпочвените води в метрото. Сякаш са се телепортирали от нищото и нито един анализ не ги е установил.
91
0
 
22
 
! Отговори
Кратер преди 3 години
Заради изригването на вулкана в Италия и заради земетресението в Япония, са се напукали фугите, освен това има ретрограден Меркурий, алена предупреди изрично.
90
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При бай Тоше нямаше температурни разлики, тогава бяхме на Екватора. *** критените, за всичко са им виновни гравитацията, вятърът, слънцето, дъждът , снегът и т.н. Те НИКОГА не са виновни.
89
1
 
14
 
! Отговори
Кметицата е невинна преди 3 години
Сега ще излезе и със сълзи в очите ще ни се извини.
88
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики"Ахахахахах хаах ха напукали са се кратуните ви гербави да измислите тази глупост. Причината е заради ценовите разлики- взимате най-калпавите и евтини материали, пестите от дебелината на настилката и прибирате няколко милиона в чекмеджето и офшорките.