Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики

Пукнатината се намира точно на направените фуги за топлинни деформации
18 фев 2021 17:00, Ния Христова
137
Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Големите температурни разлики са причината пукнатините на асфалта, които се появиха на кръговото при "Лъвов мост". Това става ясно след направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница", съобщиха от "Московска" 33.
 
Оттам са установили, че пукнатината на асфалта се намира точно на мястото, където са направени фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).
Още по темата
 
"Изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те осигуряват сигурността и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от +15 до -15 – фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясняват още от кмеството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не заради температура , а заради неправилна технология. Навсякъде по света , мостове и надлези се правят с "хлабина" ( в двата края преминаваш през нещо като релси).
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А във пустинята, където са най-големи температурните разлики, египетските пирамидите все още не са се напукали вече 4000 години.
65
0
 
5
 
! Отговори
интересно преди 3 години
До Анонимен 52 колко пъти са пренареждани паветата , ти знаеш ли ?
64
2
 
15
 
! Отговори
Траян преди 3 години
Вече кражбите им са във висините. Лошото е че всички са в кюпа и борбата е за кой ще краде повече. Корупция и кражби.... а ток уби дете.....Дано някой да им го върне тъпкано..Жалко
63
9
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АМИ ИЗБЕРЕТЕ СИ ПАК , СТРОИТЕЛИ НА ТКЗС-арски ОБОРИ И АПК-та ....ТА ДА ХОДИТЕ , КАТО ПО "СИБИРСКА МАГИСТРАЛА" , ГДЕТО ПРОПАДАТ ПО ЦЕЛИ КАМИОНИ И ЦИСТЕРНИ..!Е ТОВА , ЩЕ ВИ ЗАДОВОЛИ!НАЛИ...??!
62
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До FallschirmspringerСамо дето си е съвсем резоннно обяснение, но какво да обясняваш на дървени философи, които си мислят, че във вселената съществуват само идеални неща. По една случайност, точно тия дървени философи един контакт не могат да сложат, без да е накриво.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧитателНа мен баща ми си носеше тениските и пуловерите купувани от турските битаци през 90те, нищо, че му подарявахме тениски на Лакост и вълнени пуловери на Томи Хилфигер редовно. Като си отиде така ги и намерихме прибрани в гардероба, тъй че явно си е и до деца, а и до навици, а не това кой какво има.Време е да престанете да ревете на чужди гробове, щото сте се объркали за това кое какво е!
60
3
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
"Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики"" такова обяснение може да даде някой страдащ от тежка и непреодолима форма на когнитивен дефицит и ментална недостатъчност
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А палатите за Милиони около София стават все повече - кой от кой по-големи ! И скъпите коли ,от които те гледа нагло накраднал се *** ,а до него силиконово ..
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важно е чекмеджето да е цяло!
57
5
 
17
 
! Отговори
Не преди 3 години
Не е Бойко виновен за всичко,ние сме виновни. А най-голямата ни вина е,че сме го избрали заедно с неговите коалиционни партньори така наречени патриоти.Преди години патриотите плюеха Бойко,Европейския Съюз и САЩ. Сега са тяхни съюзници. Това е най-голямата ни вина,че позволихме те да ни управляват.Сърбия която ,голяма част от нас плюем и не е в ЕС ,пътищата са им на много по-високо ниво. Имат магистрали към всички съседи и ЖП.
56
2
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До 50А знаеш ли какво има между паветата и защо е сложено там? Слагат се на пясъчна основа и когато вали водата се оттича лесно и тн и тн .....Не е лошо и съвременните строители които ги знаят тези неща да почват по-често да мислят, че в тази бетония от всякъде се събира вода и тя трябва да се отвежда ....
55
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от старата генерацияВ КОМИ нормални пътища няма, тъй че не се напъвай.
54
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Сори, не е предвидено времето да се променя
53
0
 
14
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Държавата ни е напукана на длъж и на шир,но на земята й живеят полуобразовани хора,които са свикнали със свинското си съжителство.Десет-единадесет години,два милиона българи,се пукат по шевовете когато трябва да свържат двата края.Пенсионерите си износват дрехите от преди 30-40-години,на изборите гласуват както им кажат и отново мизерията си продължава.На простия народ и Господ не може да му помогне!
52
12
 
3
 
! Отговори
айде , айде ... преди 3 години
На БКП/БСП народа им плати , целите 3-фалита на Държавата ...а,тоя "Софиянец на 3-туби бензин от Сафия"...вече се разтревожил за напукания асфалт на паметника ЛЕВСКИ!Те па тия от СОЦ-властта ....беха едни специалисти , все "ВЕЛИКИ СТРОЕЖИ" ПРАВИХА --ЗА ПО 1-$.../КАТО КРЕМИКОВЦИ/..ХА,ХА,ХАААААААААА
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 50"Как пък жълтите павета сложени преди повече от 100 години ,не се напукаха бе?Стоят си там като нови и до дЕН днешен балканските " експерти " цъкат и се тюхкат как са ги прайли австрийците едно време.Затова извода е само един -ОСТАВКА!СЪД!ЗАТВОР!"***, знаеш ли КОЛКО ПЪТИ са пренареждани жълтите павета?
50
1
 
6
 
! Отговори
Ние преди 3 години
Ние все още нямаме готова магистрала,а сме държава от доста отдавна, също така сме държава в ЕС ,а нямаме магистрален път почти към всички държави,към някои от тях даже нямаме и железопътна линия.
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък жълтите павета сложени преди повече от 100 години ,не се напукаха бе?Стоят си там като нови и до дЕН днешен балканските " експерти " цъкат и се тюхкат как са ги прайли австрийците едно време.Затова извода е само един -ОСТАВКА!СЪД!ЗАТВОР!
48
2
 
13
 
! Отговори
А преди 3 години
А Цариградско Шосе ,не са казали защо е цялото напукано и вече има и дупки. Можеби пак от температурните разлики. В някои държави на пр. Ирак има температурни разлики в определени периоди до над 50 градуса,защо там не се е напускал асфалта?