Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики

Пукнатината се намира точно на направените фуги за топлинни деформации
18 фев 2021 17:00, Ния Христова
137
Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Големите температурни разлики са причината пукнатините на асфалта, които се появиха на кръговото при "Лъвов мост". Това става ясно след направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница", съобщиха от "Московска" 33.
 
Оттам са установили, че пукнатината на асфалта се намира точно на мястото, където са направени фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).
Още по темата
 
"Изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те осигуряват сигурността и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от +15 до -15 – фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясняват още от кмеството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
16
 
! Отговори
от старата генерация преди 3 години
Бях преди доста години в КОМИ. Зимата е падало до -50. Лятото може да стане +35 градуса. При амплитуда 80-90 гр. пътищата си бяха по-добре от нашите. Всичко е заради нечия алчност.
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка година по това време дупките излизат, но после се запълват. Стига сте ревали, ако искате като в соц. републиките от нов тип в скандинавието, тогава дайте данък 50% на истинските си доходи.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сина"На АМ Хемус има отсечки, строени преди 32 години от Т.Живков и все още не са ремонтирани ?!"Кое не е ремонтирано, ахахахахахахахаха. Ти знаеш ли колко често се ремонтира по Хемус (и по Тракия)?
44
12
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Значи когато нещо се случи в тази държава било то хубаво или не виновен е бат ви Бойко. Слънцето гряло - Той виновен, не гряло - пак той виновен. Сигурно няма човек с по-споменавано име в света (може в Китай да си споменават техния ама ако смеят). Нещо изградено от хора има нужда и от поддръжка. Ако е правилна поддръжката то това ще остане за години напред ако не ще се срути. Това, че не виждате често ремонти по улиците не е добре напротив лошо е ама как да го разберете то само ББ ви е в главите
43
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Биволъ"Спомням си Лъвов мост какво кръстовище беше, като по време на бомбардировки над Бейрут. Пушеци от Икарусите, прах и кал. Народът го е казал : " Намерил, та премерил"Ти и аз го помним: помним ПЛАНИНИТЕ от мръсотия и пръст по тротоарите (където ги имаше), изпочупените плочници, разбитити огради, бруталните задръствания, непоносимия въздух, адския шум и т.н., но мушмулите дето не са си избърсали млякото около устата и само знаят да викат "дай още", тия неща не ги знаят.Мдаааа
42
1
 
17
 
! Отговори
Добре че преди 3 години
имахме само 2-3 дена зима тази година, че ако беше цял месец или три както предишни години, смятай какви температурни разлики и напукване щеше да стане.
41
1
 
16
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Само при нашите кретенюги четирете годишни времена са им виновни. Оставка на кметицата. Аман вече.
40
2
 
0
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
До коментар 31. И аз нямам сведения да си се въргалял сред червените дупета на "Позитано"20, но е факт.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава богу откриха причината, тоя мръсен студ е виновен, а то както винаги щяхте да обвините някоя от 2500 те фирми на Бойко.
38
0
 
15
 
! Отговори
София преди 3 години
Колко неграмотен трябва да си за да не отчетеш температурните разлики през различните сезони? Кога най-накрая ще започнат да се дават оставки заради такива некадърни изпълнения?До кога ще плащаме данъци и тия ще си правят ***, нискобюджетни ремонти, а после ще се тупат в гърдите колко много правят, а то горкото при първият дъжд я протече, я се наводни, я се разбие.Стига толкова некадърност и неграмотност в тая власт. СТИГА!!!!!
37
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 14/19"Прав си това е същото каото предвиждането на водата в метрото. Как може тази лоша природа да мокри метрото и да променя температурата? Това е дело на опозицията"Ако при нас беше ударило зметресение като в Хърватия и беше паднал някой окачен таван в метростанция, червените марули щяха да обвинят управляващите, че не са предвидили мощните земетресения, когато е слагана декоративната част. Точно както обвиниха за метрото в следствие на надигането на подпочвените води.
36
0
 
17
 
! Отговори
до КаМинета преди 3 години
Не се ли наядохте бре ?
35
13
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Спомням си Лъвов мост какво кръстовище беше, като по време на бомбардировки над Бейрут. Пушеци от Икарусите, прах и кал. Народът го е казал : " Намерил, та премерил".
34
10
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Абе и на *** , *** е бая напукан ....ама си я обичкате...ха,ха,хааааааааааЩОТО СТЕ АКТИВИСТЕ НА БКП/БСП--НА ЗАПЛАТКА!
33
0
 
14
 
! Отговори
внимание! преди 3 години
В България има температурни разлики и мокър сняг , вървете по улиците със СУХИ обуФки !
32
1
 
19
 
! Отговори
сина преди 3 години
а бойко да каже защо само 4 години след пускане на северната скоростна тангента се ремонтира ?!? На АМ Хемус има отсечки, строени преди 32 години от Т.Живков и все още не са ремонтирани ?!? Къде е Тодор Живков, къде е Буци, Баце, Тиквуна или както му викате там...
31
0
 
21
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
От описанието и от фотото се вижда ,че на Лъвов мост построен пред почти 130 години и преживял две бомбардировки му няма нищо.Има процепи по изграденото преди 6-7 години кръгово и открито с много помпозност,просташки само-възхвали ,както и на хора на политическите подлизурковци и клакьори.Но такива катастрофални издънки вече не правят впечатление на никого.Мотото на безбожно скъпото строителство на ГЕРБ и така възхваляване е "не сме се провалили само там, където нищо не сме правили
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Швеция ... Нямам сведение Министър-председателят да е бил обвиняванНямам сведение да са снимали шведски министър председател, да се въргаля сред пачки евро и кюлчета злато, с пищов за гарнитура.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И не само температурите. Лъвовете са натежали, пък и снегът оказва влияние. А и пукотевиците от Китайската нова година също.А и също наскоро имаше и пълнолуние. Така че причини много.
28
0
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Напукало се е, защото парите потънаха в ЧЕКМЕДЖЕТАТА на Чекмеджан и Фънда !!!