Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики

Пукнатината се намира точно на направените фуги за топлинни деформации
18 фев 2021 17:00, Ния Христова
137
Кръговото на "Лъвов мост" се напукало заради... температурните разлики
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Големите температурни разлики са причината пукнатините на асфалта, които се появиха на кръговото при "Лъвов мост". Това става ясно след направен оглед и анализ на място на бул. "Сливница", съобщиха от "Московска" 33.
 
Оттам са установили, че пукнатината на асфалта се намира точно на мястото, където са направени фуги за топлинни деформации (дилатационни фуги).
Още по темата
 
"Изпълнението на тези работни фуги е задължително, защото те осигуряват сигурността и устойчивост на съоръжението при температурни колебания. В последните дни заради големите температурни колебания – от +15 до -15 – фугите са поели промените, като на положения върху тях асфалт се е появила пукнатина.
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Дилатационните фуги са в гаранционна поддръжка и при подходящи метеорологични условия ще се обработят с необходими материал. При обстойния оглед на цялото съоръжение на Лъвов мост е установено, че всички работни фуги изпълняват своите функции", обясняват още от кмеството. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дадени са над 22 мил лева за това кръгово
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Taси сутрин слушах обясненията на пишман пътния инженер за сериозните напуквания на асфалта на кръговото движение на Лъвов мост. От обяснението му разбрах, че това било "нормално" ... Отправям призив към преподавателите на този "инДЖИнер" да обяснят така ли са го учили този ... да строи и да обрича на катастрофи водачите на леки коли заради неговото невежество. Колеги професори от УАСГ, напишете отзиви в медиите за този ваш бивш випусник на бившия ИСИ!
125
1
 
17
 
! Отговори
Истината преди 3 години
След "великата" Перловска река, сега разбираме и за "арктическия студ" в София. Абе тия що не вземат да се г.ръмнат? Да не ги гърмим ние. А шкафчетата се пълнят нали?! Нон-стоп с нашите пари.
124
1
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
що за обяснмение що за извинение!!! поредното мълчание на бг народа и ....см0тль0вци!
123
2
 
7
 
! Отговори
не са температурите преди 3 години
ами мутрите от ГЕРБ дават проектин на смукалистите от БСП и техните капиталистически фирмички слагат много песък като заместител на асфалта за по евтинко, та затова се пука пътя.Той Симеон Кобуротско беше майстор на пътищата, може той или зет му да е бил изпълнителя. Дали БСП, Симеон Комурготски или ГЕРБ няма значение - тях червеното знаме роди ги.
122
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е заради температурните разлики, а заради паричните такива. По проект трябва да се дадат 2 милиона, а ремонта е извършен за 1 млн. За да може разликата да отиде в нечии джоб.Типична "разработка" на БКП от всички времена! На народа половината, а другата половина делим по пиратски 'НА МЕНЕ - НА ТЕБЕ! Ако бяха гепили повече от народната половина щеше да се напука по рано!:)))))))))))))))))
121
0
 
15
 
! Отговори
не сме ние преди 3 години
големи температурни разлки голямо нещо ледникова епоха , ама тая СО за какъв климат прави асфалта , винаги е имало през февруари такива периоди от почти пролетно до зимно време а може би реката име виновна
120
0
 
15
 
! Отговори
Района е на преди 3 години
еднакво разстояние от 2 Ро РПУ, Гранична полиция и Обина Сердика, но е пълен с *** търговци на Женския пазар, жрици и сутеньори от същия десен и мигранти които се разпределят в "хосписите" в района, след като са докарани от "дежурните" таксита за обят в районните дюнерджийници, под носа на инспекторите от МВР и Общината, които издържаме с данъците си ... това е като с кабела убил момчето дето се е опитало да го "бере"
119
0
 
10
 
! Отговори
Напукал се е преди 3 години
от мигрантите, които гранична полиция и жандармерията не могат да видят, докато си правят селфита на моста и си хвърлят *** във вентилационните шахти на метростанцията, под носа на инспекторите от общината ...
118
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 3 години
Аз не съм проектант, но кой такъв реши, че ще направи дилатационна фуга идеално завършена с плътен слой асфалт отгоре. Драги архитекти, моля уточнете защо тая фуга е изработена така, че хем да я има, хем да няма как да работи. Справки в гугъл - дилтационна фуга.
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предизборния лозунг на Фъндъкова беше-работа!Работа!Работа!Демек-залудо работи,залудо не стой.
116
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видими резултати.Гарантирано от ГЕРБ!
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай сикиш от тука веееее! В цялата страна пропадат чисто нови обекти или на по до три години, вие се оправдавате с амплитудите... Вепе и на децата е ясно всичко, ама пак си ги изберете същите ганчовци! Халал да са ви!
114
1
 
6
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Може ли малко повече сведения за този проект и сумите които са заложени?В смисъл да докажеш достоверностра на информацията и качеството си на какъв имаш данните които представяш?
113
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е заради температурните разлики, а заради паричните такива. По проект трябва да се дадат 2 милиона, а ремонта е извършен за 1 млн. За да може разликата да отиде в нечии джоб.
112
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разликите от това което не е направено са в чекмедже във вид на кюлчета
111
0
 
22
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Как не го е срам този "журналист" написал тази статия?!?!?!? Каква е тази нескопосана лъжа?!?!?!? Борисов и съдружници имат голям пръст в напукването на асфслта на Лъвов Мост. Къде са парите мръсни гербаджийски мутри???? Затвор за вас.
110
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кръговото се е напукало защото Буци е минал от там да пълни шкафчето
109
0
 
15
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Фугите и шахтите са пълна загадка за българските инженери и строители!Но има малко специалисти - минете по бевзиностанциите на големите вериги и се увуруту.Можело значи, а.
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буци кой напука асфалта , къде скри парите Буци от шкафчето Буци , оставка и затвор Буци