След ремонт за десетки милиони: Асфалтът на "Лъвов мост" се напука

Кръговото е едно от най-натоварените места в София
284

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Едно от най-натоварените за движение места в София е "Лъвов мост". Там беше направен ремонт за 22 милиона лева, но асфалтът вече се напука и спешно се нуждае от нов ремонт.
Още по темата


Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни тази сутрин пред bTV, че е наредила проверка.

През 2014 г. "Лъвов мост" бе основно ремонтиран, като бе изградена естакада.

Ремонтът върна стария облик на моста от началото на 20-и век. Бяха поставени ретро фенери, пейки, висящи саксии.

По изчисленията на общината между 7.30 ч. и 19.30 ч. около 28 000 автомобила преминават през кръговото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как издържа 7 без да се напука?
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живях в Плевен ..: Магистрала не е съществувала никога и до днес. Вие знаете ли какво е магистрала ? Да не си мислите че двупосочен път на вълни , без пътни знаци и необезопасен е магистрала?Както Тодор Живков остави пътя още по-зле е сега , и маркировка няма вече . И в нивата да караш разлика няма днес 2021
259
0
 
6
 
! Отговори
Пешев преди 3 години
До Пътен инженер 270.Моето уважение, но в България няма добри пътни инженери. Същото се отнася и за архитектите. Освен всичко това няма никакъв строителен контрол. Посочете нещо което е направено качествено и не е предизвикало скандал.
258
19
 
5
 
! Отговори
Пътен инженер преди 3 години
Вижте, нека не правим от всяка цепка политика. Зимата е тежка и това се отразява и на пътните настилки. Специално това кръстовище с един качествен ремонт за 3.5 до 4 млн лв ще е прекрасно и сигурно и ще изкара още поне 6-7 години. Нека не критикуваме безпочвенио всичко добро, което е направено.
257
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
razrushete go...i izkopaite tunel togava pod rekata ;-)))
256
9
 
5
 
! Отговори
До 267 преди 3 години
Хайде сега да обясниш как ги сметна 200 000 лв.за ремонта ,откъде имаш информация,по конкретно какво включва плана на самия ремонт и т.н.?Така произволно е единствено тролска стъкмистика с конкретна насоченост.На ден преминават по 28000 автомобила и става дума за пропукване на фуга!
255
3
 
10
 
! Отговори
Правете разлика преди 3 години
ОТПУСНАТИ СА 22 МИЛИОНА ..... но за ремонта са отделени 200 хиляди.А като ремонт за 200 хил. си е нормално да се напука след 1-2 години . Сега ще отпуснат още 10 мил и ще му направят реминт за 5хил. и ще е като нов... за още 1 г. Ко толкУз ? Матр'яла плаща данъци редовно . Има . Като една бездънна каца с мед е България . Управниците гребат, гребат ... и не свършва . Все ще се намерят баалъци да пълнят кацата .Догодина ще има ремонт на някой мост за 50 мил. ... или язовир за 300 мил...
254
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старият мост от 1889 година си седи, построеното от Фандъкова 2014 вече се е напукало
253
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова ни се мамата, като войници по времето на бай Тошо по пътища и жп линии. Да строше се много, но на ангария,.
252
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се краде,като за последно!
251
8
 
4
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Най-важният ремонт, който Бойко ще извърши да запуши наглите устенца на червените кхмери на 04.04. ББ-4.
250
7
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Живях доста при социализма и си спомням магистралата до Правец се строи повече от 10 години. Магистрала до Плевен не е имало. Имаше 20 години изкоп от Сливница до Константин Иречек и това построиха от Метрото.Магистралата до Пловдив Бойко ремонтира всички мостове и течащия тунел Траянови врата. Централна гара София на бай Тошо още тече и ремонти не помагат.
249
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
... за какъв надзор говориш, още помня падналата тераса в Габрово, де не и бяха сложили арматура (добре, че не уби некой)
248
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено строителните фирми (на дпс) се откриват, строят (гербавите приемат) и се закриват. Гаранционни ремонти ще има да чакаш
247
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Произведено от герба ,не може да изкара и година ,тия фирми слагат ли асфалт ?
246
4
 
9
 
! Отговори
Биволъ преди 3 години
Има проектант и приет проект, има обществена поръчка и строителна фирма спечелила поръчката, има строители и строителен надзор. Кръстовището е в гаранция и ремонта е за сметка на строителя. Къде тука е Бойко или Фандъкова. Червените кхмери са на всеки километър от построеното от ГЕРБ и така до края на света. Пачки, чекмеджета, острови, къщи в Барселона, а горката Нинова само с един Техноимпекс. Трябва да наваксва, червени папагалчета.
245
3
 
12
 
! Отговори
ххх-ххх преди 3 години
До АнонименГърбав ***, нека ти отговоря. За 45 години при нормално управление се построи това, което 32 години "демократи" продават и не могат да затрият. За 45 години има магистрала до пловдив и плевен общо 350 км...Буда колко км построи с милиарди дългове и продажби на всичко построено от нас? Отсечки с по 3-4 км, които веднага след това влизат за ремонт!!! Гербер е диагноза!
244
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво друго да очакваме от ГРОБ?Има ли поне един ремонт, който да са започнали и направили като хората?Ако има, кажете кой е?Същото е и с изграждането на нови обекти - в "Хаджи Димитър" няма метро, край Експо центъра пропаднаха линиите, на много места тече вода в метрото.Не ми се споменава за магистралите...Ако независим орган направи честна ревизия на всичките им ремонти и строителство ще отвори кутията на Пандора
243
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е Герб строи колкото пари останат след краденето от обществените поръчки.Чичо Скрудж трупа ли трупа е разбира се пуска трохички и на слугинажа!
242
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видно е, че са се опитвали преди това да я лепят и пак се е отворила. Това е активна пукнатина и проблемът не е в асфалта.