Сред абсурдите в София: Плод-зеленчук в паркиран автобус в "синя зона"

Премахването на незаконни обекти отнемало години
75
Сред абсурдите в София: Плод-зеленчук в паркиран автобус в "синя зона"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Процедурите по премахване на количка, която продава кюфтета на ъгъла, може да отнеме години. Това обясни пред БНР кметът на столичния район „Средец“ Трайчо Трайков.

„Има плод–зеленчук, който е разположен в автобус, той си стои паркиран в синята зона, плаща си годишна винетка, с едни спукани гуми и не може да бъде премахнат. Човекът си е платил всичко, стои си и няма параграф, по който да го изгонят оттам“, коментира Трайков.

Още по темата

Премахването на незаконни обекти отнема много време, много преписки хвърчат, посочи той.

Според него по-опростен механизъм би помогнал нещата да се случват по-лесно.

„Например една количка на колелца в момента се премахва по същия начин, по който се премахва незаконна сграда“, посочи кметът.

Когато са въвлечени много звена, ако един не действа достатъчно бързо или саботира, нищо не става, категоричен е Трайков.  

Постоянно има някой, който се опитва да заобиколи правилата, изтъкна районният кмет.

„Има всякакви системи за вътрешен и външен контрол, но всичко е затиснато с ужасна бумащина“, подчерта Трайчо Трайков.

На площад „Св. Неделя“ са премахнати няколко незаконни будки, но една от тях била на църквата, която отказвала дори да си приеме кореспонденцията, даде друг пример Трайков.

Той предлага да се оптимизира режима на регулация за преместваемите търговски обекти.

Подземната инфраструктура в София е страшна бъркотия, заяви още Трайчо Трайков.

„Всеки признава на четири очи и извън протокола, че нещо е извършено не съвсем както трябва“, каца още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Интеграл от Хикс 2 преди 3 години
Учителката по развален Български език, проявява всички симптоми на старческо Оглупяване. Иначе е Много Корумпирана. А можеше да копира наредбите за устройство на града от който си поска град на Стара Европа. П.С. Рим е милионен град повече от 2 хил. години преди Христа. Ама нали е уредила на държавна служба всичките си съселяни, схемата е - "Царят дава, Пъдаря Не дава", без Рушвет...
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББГлупости на търкалета. Хаосът е резултат от БайГаньовщината на всички по веиргата - от търговеца с павилиончето, до корумпетата и тъпирите в столичен инспекторат
66
2
 
12
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Това е резултат от безумното регулиране на дребния бизнес всеки да търси вратички.Трябва да има кратки и прости правила и проблемите са решени сам ,че тогава десетки хиляди ненужни чиновници няма какво да папкат
65
4
 
3
 
! Отговори
еййййй преди 3 години
До До Чужденец Педро,безплатно е само на дедо ти на ливадата на село ! Ок ?
64
2
 
4
 
! Отговори
еххх преди 3 години
Изпращаш паяка и му закарваш незаконния обект на поляната на околовръстното и всичко точно !
63
3
 
3
 
! Отговори
dtrumpp преди 3 години
мизерници сте си и това е, нищо не става от тва комплексарско племе..
62
2
 
8
 
! Отговори
До Чужденец преди 3 години
Млък бе, ''градски'' ***, като ти се плаща за паркиране на улицата, проблемът е в глпавата ти чтура ! Аз плащам само за закрит и охраняван паркинг ! Разбра ли, или да ти го кажа на още 4-5 езика, макар че едва ли ще разбереш повече от един ?!
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
obstinata da podrejda publichnata sobstvenost spravedlivo, za da moje publichnata sobstvenost da sluji i da e polezna na vsichki hora pri otlichna higiena i visoka estetika za vsichki hora v publichnoto prostranstvo. niakoi moje da iska i kurnika si tam da parkira. ;-)
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
promiama na vremeto i cenata na parkirane, stom ima tolkova ogromen interes i vseki iska tam da parkira. togava cenata za parkirane da stava na baza minuta vreme. za 10 minuti parkirane 5 leva. :-)...pazarna ikonomika...obstinata da specheli pari za oste novosti i modernizacii...za novi postenski kutii...
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
a nov po-udoben, higienichen, estetichen plan s modernizirane i inovacii v polza na ubitatelite na kvartala i migrantite?!
58
6
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
До ДО ВЛАСТИТЕМлък бе, ***, като нямаш пари за паркинг в София - марш обратно на село.
57
0
 
8
 
! Отговори
Илюстрация преди 3 години
за ползата от раздутата ни законодателна власт.240 фигуранти не могат даизмислят свестни закони и постоянно излизат данни за какви ли не законовии подзаконови,стари и нови недомислия.Законите у нас се създават конюктурно,заради нечия тарикатска необходимост и почти веднага започват допълнения, анекси,поправки.Нужен е цялостен ремонт,а като не могат в НС,да се махне този орган,да се назначи една комисия от 100 човека,която да адаптира немски ианглийски закони към нашата действителност.
56
4
 
10
 
! Отговори
София преди 3 години
А бездомните кучета са атракцията на града. Когато отново нахапят някое дете кметицата пак ще се чуди кой и с.а в гащите. За толкова години кметуване не можа да осъзнае, че освен фръцкане и далавери, властта е и отговорност. Колкото и да са криви стопаните им, които са ги изоставили, тя е тази, която е длъжна да реши проблема.
55
8
 
15
 
! Отговори
ДО ВЛАСТИТЕ преди 3 години
Да вий ба зоните, неправомерно е да вземате пари за паркиране на обществено място, имате право само да ограничавате престоя ! И не ми излизайте с номера, че това го имало във всички големи европейски градове - там също е неправомерно !
54
0
 
4
 
! Отговори
каца още той преди 3 години
а има ли още нещо, което той да е кацал, и да си струва да се сподели? или още не е излетял, че да кацне ??!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 54по принцип няма лошо освен ако не е опасно за здравето и живота.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повечето бараки и бутки са незаконни и за да работят се дава под масата!!!
51
0
 
19
 
! Отговори
Четвъртък преди 3 години
"За прасета, не може, а за кучета и котки , може. Айде бе.." :)
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До K0rNELAНе позна. Когато тариката си е поставил за цел да заобикаля, той ще рови, търси начини, подкупва и пр, докато не постигне каквото иска, и понеже в тая държава "всички сме братовчеди", все ще се намери някой "познат" да го бутне, а после с години да се замазва.Мдааааа.
49
0
 
7
 
! Отговори
K0rNELA преди 3 години
До Анонимен 48Тупан такъв, играл ли си на пържоли? Като се забавиш и ти горят ръчичките. По същия начин и изпълнителната власт на базата на смислени законови текстове от законодателната може да загрява ръчичките на всеки тарикат. Ама понеже всички сме тарикати в тая държава, няма как да се случи.