Подалият оставка архитект: Елена Траянова ме е замествала

Според него новото привързване на павилиона е станало през 2019 година
Обновена: 19 фев 2021 09:05 | 19 фев 2021 09:05, Петя Славова
29

Кой носи отговорност във веригата при евентуален инцидент се оказа сложен въпрос. Това се видя след като токов удар уби 16-годишният Людмил на оживена улица в София.

Първа оставка беше подадена. С поста си се разделя дългогодишният главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков.

Той не е бил на работа, когато е бил подписан ключовият документ. Морални подбуди ли накараха главния архитект на район "Триадица" да подаде оставка?

"Вчера взех решение за себе си, най-важно е да защитаваш името си. В рамките на последните два дни усетих изключително странно усещане при размахването на една бележка. Мое усещане беше, че едва ли не имах някаква вина за бележката и връзката с ЧЕЗ", каза подалият оставка като главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков в ефира на "България сутрин".

Той добави, че е усетил недоверие от институциите в Столичната община, с които е работил през годините, затова решил да не упражнява вече този пост.

"Когато работиш с един екип добре и усетиш, че този екип счита, че ти си виновен, съвсем логично е да си тръгнеш. Другото значи да водим война между институциите, да си прехвърляме една вина, която е напълно безсмислена", смята арх. Шишков.

Още по темата

Той подчерта, че бележката не би трябвало да има някаква стойност. Архитектът бе категоричен, че подписът със запетая не означава подпис на главния архитект, а на лице, което го е замествало. Той разясни, че докато бил в отпуск, бил замествал от Елена Траянова, която е била началник-отдел.

"Считам, че служебната бележка няма стойност. В този си вид написана тя очевидно е използвана. Тя не дава право да бъде свързан павилионът. Колегите най-вероятно не са преценили, че някой може да има задкулисна цел. Ако се беше случило аз да разписвам писмото, щях да напиша, че павилионът е незаконен", категоричен бе арх. Иван Шишков.

По думите му тези два павилиона са в рамките на болницата, тоест за тях юридически като собственик би трябвало да отговарят болницата и областната управа.

"2018 година са направени актове за премахване. Върнати от направление "Архитектура и градоустройство" във връзка с правно основание - писмо от директора на болницата, който е изявил желание павилионите да останат. През 2019 г. завършва ремонтът на "Гешов", променен е светофарът, има промяна в шахтата и премахване на един ел. стълб. Кабелите към павилионите са вървели от там, новото привързване на павилиона е станало 2019 година след или в резултат на ремонта", обясни Иван Шишков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че органът, който следва да контролира шахтата, е ползвателят и собственикът на шахтата.

"В наредбата за преместваеми обекти не е изяснен въпросът с т.нар. временна връзка за тези преместваеми обекти. Когато ремонтираш нещо и започваш да местиш на парче, се случва точно това. Местим светофара, появяват се едни кабели", разясни още арх. Шишков.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
до3 преди 11 месеца
ПАВИЛЬОНИТЕ СА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ГЕРБ,затова траят.Фирмата му била регистритана във Варна.Имаше предаване,май при Диков.Ако се разрови идея си нямате как ще замирише.Кметове раздават общинска земя за жълти стотинки на хора от властта,общински жилища ,които после ги закупуват на минимални цени и ги дават под наем или ги продават..СТРАШНИ ДАЛАВЕРИ И КРАДЕНЕ.
22
2
 
0
 
! Отговори
Мдаааа.... преди 11 месеца
Кавалер та дрънка...
21
0
 
6
 
! Отговори
Имаше един преди 11 месеца
депутат бат Сали - викаха му Самоковското енерго. Всички по махалите ги снабдяваше с ток и им пускаше кабелите. После му плащаха на него.
20
1
 
7
 
! Отговори
Компетентните органи преди 11 месеца
като са тръгнали да проверяват и да търсят къде са опасните кабели в София да вземат да се поразходят по махалите да видят там за КАКВИ ОПАСНИ КАБЕЛИ става дума, за какви инсталации, мостчета и връзки помежду къщи и бараки. Да видят кои са законни, кои незаконни и да предприемат съответните действия за да не се налага главни архитекти и кметове да подават оставки.
19
1
 
16
 
! Отговори
др.сулю преди 11 месеца
"компетентните" органи у нас търсят документа, бележката, за да нарочат някой за виновен. Намерете физическият "майстор", който е вързал кабела, той е виновника и проверете всички окабелявания, свързвания, бараки, павилиони и сергии, защото повечето са незаконни и нелегални...
18
4
 
13
 
! Отговори
българин преди 11 месеца
Виновна е лигавата селска даскалица , оставка !!
17
3
 
5
 
! Отговори
дО 15 преди 11 месеца
Какъв метален капак бе умнико? Капакът е бетонен и от никъде не стърчи кабел.Там точно е пешеходна пътека и стъпват хиляди хора!Всеки пише каквото му щукне,въпреки че не познава мястото и района.
16
9
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
Район Триадица се управлява от ДСБ, после от ДБ на Христо Иванов от над 10г.Корупция ... некадърност и пълна липса на морал.Е това е ДСБ/ДБ.А ЧЕЗ ще плащат за незаконно подвързване
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помъчил се е да си ,,набере кабел".Друго е невъзможно!,От рамката на капака да те хване ток. Не проумявам как хора вещи и знаещи просто не го кажат това!!!На кабела има отпечатъци ,има следи ,защо просто не го проверят,а се пишат какви ли не щуротии и се вдига шум на държавно ниво.Да питат бащата ЗАЩО СИНЪТ МУ Е БИЛ НА КОЛЕНЕ И КЪДЕ Е СТОЯЛ ТОЙ?
14
3
 
5
 
! Отговори
Според мен-мое мнени преди 11 месеца
Преди трагичната случка са минали комшии вдигнали капака на шахтата опитали да разкачат кабела който е извън шахтата.Нещо е попречело .Върху повдигнатите и разголени връзки много бързо е пуснат металният капак.КАПАНЪТ чака жертва.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що за глупости,че бележката не е важала,защото имало запетая. Тези чуват ли се какво приказват. Има подпис има и печат. Като си отпуска твоите правомощия ги поема заместникът който е избран. Ако той не е компетентен и не знае какво подписва то каква рабтота има там. Кой е назначил некомпетентен служител на такава висока позиция. По-добре да кажат- виновни сме отколкото да измислят такива глупави оправдания и да им се смеем.
12
9
 
4
 
! Отговори
ЙОРДАНКА ДАНАИЛОВА преди 11 месеца
Елена Траянова е една от най-дългогодишните служителки и знам как работи,тя в никакъв случай не е виновна - НАРЕДИЛИ СА И.
11
2
 
7
 
! Отговори
ЙОРДАНКА ДАНАИЛОВА преди 11 месеца
Защо едни ги издирват с полиция а други напускат и стават невинни.Само за техните действия няма съд, те не работят вече тук, напуснали сазначи остават не наказани.
10
3
 
14
 
! Отговори
ЙОРДАНКА ДАНАИЛОВА преди 11 месеца
Да не прехвърля вината си на други. На служителите им омръзна да гледат как се гаврят с хората и как ги ограбват. Терзиев, Шишков, Главчев, Тънкашка, Владимиров и предишния кмет Ефтим Ефтимов, заедно с н-к отдел Търговия/който и в момента е там/- всички от партия ГЕРБ са за затвора. Аз изпитах всичко на моя гръб. Затова казах на сегашният кмет, че трябва да изчисти Общината, ако иска да прекъсне корупцията в Общината. Пешките ще извадят царица.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че каква е таз бележка със свободен текст към ЧЕЗ като обикновено щом е отключено електрозахранването на регистриран при тях субект,обект не се подвключва докато не се платят таксите изисквани по усмотрение с вътрешните правила от 4 до 6 часа за осъществяване на искането по молба или жалба на клиента,че още тоз кабел под напрежение отколко време е бил стърчащ дефектен без изолация според бележката написана без дата.
8
2
 
9
 
! Отговори
@ преди 11 месеца
Станишев и Корнелия са виновни, може и Мая и Слави!
7
3
 
9
 
! Отговори
ДНД преди 11 месеца
Виновен е този , който се е опитвал да краде кабела . Законен или не кабелът не може да убива .
6
6
 
1
 
! Отговори
до #4 преди 11 месеца
Ти имаш ли си въобще на идея аз какъв човек сам .Че живи ще ви дера , и очите ви ще ям . До сега директора на болницата да умрял
5
1
 
21
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 11 месеца
До Гошо тъпото:Обект,който обслужва години наред гражданите в...нарушение,а сигурно като него в София са...стотици,кой да ги контролира;стрина Пена от Долно Нанагорнище ли?
4
21
 
12
 
! Отговори
зо Гошо тъпото преди 11 месеца
Пак ли кметицата ти е виновна, *** ? Почти милион работят в София и, ако някой направи поразия е виновна Фандъкова ли ? И ти като се наакаш пак тя е виновна !