Следят нивата на реките в София заради снеготопенето

Наблюдават се критичните места на речните корита
19 фев 2021 13:05,
4
Следят нивата на реките в София заради снеготопенето
Снимка: БГНЕС

Във връзка с повишаването на температурите и снеготопенето се извършва наблюдение на критичните места на речните корита, нивата на реките и язовирите на територията на Столична община, съобщиха от кметството.

"Реките текат в коритата си и няма опасност от образуване на разливи. Осигурена е проводимостта на речните корита. Екипи на общината следят нивата на реките и язовирите. Всички общински язовири "Мърчаево", "Мрамор", "Суходол" 2 се изпускат контролирано", обясняват от общината.

"Поддържат се дъждоприемните шахти и се проверява тяхната проводимост. Извършва се почистване на пътните регули от наноси и прах. Дейностите на място се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Извършва се превантивно почистване на различни речни участъци от реките Какач, Искър, Дървенишка, Банска, река Боянска и други. Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" ивършват обходи на терен, с цел превенция за състоянието на реките", обясняват още от кметството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: софиярекиснеготопене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
121212 преди 3 години
Следете Перловската река, да не наводни метрото :)
3
0
 
1
 
! Отговори
Уравни преди 3 години
Сонсонжумо
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следят нивата на реките в София заради снеготопенетоТО СНЯГ ТАЯ ГОДИНА ВАЛЯ ОБЩО ПОД 10 ДЕНА БРЕ АЛОУУУУУВСИЧКО ОКИПАЗИХТЕ
1
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
A Перник селата наоколо - пак без Вода!Хубава работа - ама Герберска...