Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини

Тази сутрин през кабинета са минали над 200 души
Обновена: 20 фев 2021 13:29 | 20 фев 2021 13:20,
235
Мутафчийски ваксинира граждани във ВМА: Всеки може да дойде, има ваксини
Снимка: БГНЕС

Ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София. Досега столичният спешен център "Пирогов" беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу Ковид, са минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

"От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер", "Модерна" имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки. От понеделник работното време ще бъде от 8 часа до вечерта", заяви за БНТ проф. Венцислав Мутафчийски.

В същото време проф. д-р Асен Балтов прави днес проверка на ваксинацията в "Пирогов".

"Осигурен е зелен коридор за ваксиниране в болницата", заяви директорът на лечебното заведение.

Днес ваксинирането ще продължи до 17 ч. "Мисля, че днес е възможно да достигнем вчерашните 500-600 имунизирани, тъй като само тази сутрин, буквално за два часа при нас се ваксинираха 200 човека - обяви шефът  на "Пирогов". "Една ваксинация изисква 10 минути минимум. След 17.30 ч. ще приключим с ваксинирането за днес. Утре да заповядат хората отново", допълни той.

В момента има зелен коридор за ваксиниране, припомни Балтов. Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира. Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации, заяви още Балтов.

Той поясни, че хората с хронични болести е добре да носят последна епикриза, каквато имат, за да е по-лесно на медиците да се ориентират за състоянието им.

318 имунизационни пункта във всички 28 области на страната са разкрити със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. В тях ще са зелените коридори, където можете да се ваксинирате срещу COVID с ваксината на "АстраЗенека".

Допълнителните пунктове са основно в болници, ДКЦ-та, РЗИ и Центровете по спешна медицинска помощ. В тях влизат почти всички големи университетски и области болници.

В София например допълнителни пунктове са в "Пирогов", "Александровска", ВМА, Онкологията, "Токуда" и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски е противен. Високомерен нареден...
196
2
 
3
 
! Отговори
88 преди 3 години
сега след като излезнеш от кабинета с бита ваксина сваляш ли маската или си продължаваш по старо му ?
195
1
 
5
 
! Отговори
Поне малка полза преди 3 години
да има от този службар, да поработи малко като медицинска сестра!? Той за друго не става!
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря, майтапчийски. Утре ще докарам мойто стадо танзанийски кози.
193
3
 
0
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Маймунски аденовирус за Дони и Нети! Да им е честито! Сега ако хванат Ковид, хапват един банан и са излекувани!
192
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 202 , абе човек напръскал си монитора с плюнка.По-спокойно разбрах че си Мутафчийски.Нито съм антиваксър ,нито съм уплашен от думите ти.Но ти си лекар, ако си такъв, и нямаш право да заплашваш като официално лице.То ми ясно че военните сте едни шап кари и само лапате пари и пенсии и нищо не правите, ти го потвърждаваш.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 200И с какво те заплаши - каза ти, че си свободен да решиш дали да се ваксинираш и още, че много хора ще умрът. И те вече умират с добри темпове.И що се плашиш? Страхлив по природа ли си или просто си вдлъбнат?
190
3
 
9
 
! Отговори
йуХ - част 4 преди 3 години
Желая на всички читатели да не се подават на натрапената паника, да проумеят, че рано или късно ще срещнат вируса, но той не е толкова страшен. И да го карат леко като мен, без болници, допълнителен кислород и най-вече със спокойствие. Успех и вяра БЪЛГАРИ и тази "пандемия" ще я изкараме, повече от 1300 години сме на тази земя.Аз се сещам за една пандемия, която върлува в БГ от 2009-та, тя е много по-страшна и смъртоносна........
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да добавя, че когато официално лице на висок пост се появи по медии и заплашва, то какво правим?Аз лично го асоциирам за некадъ рен доктор, ако въобще е такъв.Със заплахи и забрани се постига само отрицание към изказващия се, защото граничи с диктатура и фашизъм.Това е не допустимо изказване от лекар, ако е такъв, който изпълнява Хипократовата клетва.
188
5
 
6
 
! Отговори
Брояч преди 3 години
Тук, в дискусията, има 3-*** антиваксъри с килийно образУвание, които с писъците си се опитват да наложат мнението си на всички.С удоволствие цялата компания се забавляваме с простотиите им.Моля да не престават да си пишат глупостите, защото залагаме!И ако престанат (а поччнат да се правят на умни хора, мулчейки), аз ще загубя.ЗАЛОЖИЛ СЪМ НА ВАС, ТТТЪЪЪЪППППААААНННАААРРРРИИИИ!Дерзайте!
187
7
 
7
 
! Отговори
йуХ - част 3 преди 3 години
Лошото е, че ще се ваксинират определен процент от хората, голяма част от които нямат нужда от това, но милионите дози ще ги плащаме всички. Аз лично бях излекуван от моето GP с цинкорот, витамин D и аспирин протект за точно 5 дни, от които зле бях само 1-вия ден, без температура, с наличие на вкус и обоняние, но със силна болка в целия гръб. Пих 2-3 аналгина и това беше със "страшната" болест, на 50 години съм и не се имам за най-здравия организъм на света, пия ежедневно хапче за кръвно.
186
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Абе, ***. Селчо ще казваш на баща си.Селчовци сте вие, дето нямате акъл да пазите расвновесие.Аз искам да не ми пречите с копанарията си и да не заразявате нормалните хора.Ти нямаш нито възпитание, нито образование.Дипломата за средно вероятно са ти я дали да им се махнеш от главите, *** загубен... ИИ ДА НЕ СИ СЕ ВАКСИНИРАЛ, че да се отърве света от тебе.
185
1
 
3
 
! Отговори
йуХ - част 2 преди 3 години
И 2-рата част на моето "прозрение" - само за тези които могат и искат да мислят!!! Средно на ден в БГ през 2019-та са умирали по 296 човека от всякакви болести и при инциденти, т.е. от всичко възможно, а тогава нямаше такава "страшна" болест. Общо за страната 2019 - 108 083 човека - средно по 296 човека на денонощие. Източник на информацията: НСИ https://nsi.bg
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** - част 1Дано си жив да погребеш твоите...
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 193То, като гледам, тук сте 3-*** на едно мнение. Няма лошо - не се пазете, пък... да останат живи все пак по-умните и качествените.Човека ви е предупредил и вече НИКОЙ не носи отговорност за вас.
182
1
 
3
 
! Отговори
йуХ - част 1 преди 3 години
След като това са ни "интелектуалците" , то какво да кажем за обикновения човек? Промиха им "мозъците", опитват да промиват и нашите, но все още има мислещи хора в БГ, които не вярват на всичко казано по Нова ТВ - за моя радост. От "страшната" болест до днес са умирали средно по 29 човека на ден, считано от 13.03.2020, поне 60 процента от които са над 70 години?!?!? Източник на част от информацията: https://worldometers.info/coronavirus/country/bulgaria/
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 191, когато военен доктор "***" и то със степен излезе официално по медиите и афишира заплаха че яко ще се мре.То за мен този същия е един обикновен нагаждач и чакащ слава и пари.Сори, но у нас в БГ-то не берем доматите с колчетата.Разбра ли ме селчо от градът?
180
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 189Е ти хем искаш да се праскаш на велик безсмъртник, хем пишеш, че ваксините са вредни, хем пък що да не те ваксинират и лекуват, нищо, че си пр-озД куту фафла.Определи се какво искаш и *** да си завършиш основнотУ УбразУвание.*** Молтцъ ти съ!
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
плешивия няма да спре да лъже, няма интерес, в момента е на 4 бона заплата, за него е подходяо и удобно
178
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 188 Дедо Изгорило, Мутафчийски по спокойно бе човек, ще напръскаш монитора със злоба.Всеки сам решава дали да се ваксинира, но да излезеш пред медиите и да кажеш официално ,че яко ще се мре си е подсъдно!