Книжният пазар отново ще е на "Славейков"

Ще има преместавеми обекти тип библиотека-щанд
45
Книжният пазар  отново ще е на "Славейков"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Емблематичните щандове за книги на площад "Славейков" ще бъдат върнати. Това предвижда доклад внесен от съветници от ГЕРБ в Столичния общинския съвет, който ще бъде разгледан на заседание в четвъртък, информира "Монитор".

В него се предвижда поставяне на 7 преместавеми обекти тип библиотека-щанд, което ще струва 276 хил. лв.

От "Пазари-Запад" посочват, че щандовете ще придадат модерен и завършен вид на площада, кото едновременно с това ще се създаде възможност за възообновяване на търговската дейност на книжния пазар, облагородяване на района и увеличаване приходите на дружеството.

Пазарът за книги бе закрит при започването на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ през 2018 г. Реконструкцията на централната улица официално приключи през май 2019 г., но книгите не бяха върнати. В момента на площада има 15 перголи, изработени от стомана и боядисани в цвят графит.




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: книгиСлавейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ба си пак ли кашонна търговия, аман от селски излагации в тоя град
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
блъсканица от хора насъбрали се покрай тараби от кашони.Не, това не гледка от Мумбай, Индия. А визията на общинските съветници от ГЕРБ за площад Славейков.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези "търговци" заради които ще се сътвори тази грозотия по централен площад ще се окажат ГЕРБ-ери които трябва да усвоят едни милиони чрез схема съставена от тези съветници на ГЕРБ.Прочетете внимателно защо се прави това - увеличение на приходите.
35
0
 
8
 
! Отговори
D-day преди 3 години
Да попитам, как си избирахте спокойно книга, спираш пред щанда , около теб забързани хора, някакви масичики с кашони, гледат те в ръцете да не гепиш нещо, изобщо все едно зарзават ще купуваш.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво доживяхме.Спират ни Замунда, а ни подхвърлят кашони от банани с книги и вестници.
33
0
 
8
 
! Отговори
Приятел преди 3 години
Тези "будки" ток ще имат ли ?Имаше навремето и фонтани с ток .....
32
1
 
6
 
! Отговори
мхм преди 3 години
славейков в момента изглежда на аушвиц, че и откраднаха 100 милиона
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7 преместваеми сергии 277 000 Хиляди Лева !!! Ей ,ненакрадохте се Ей мръсни изедници !
30
0
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Таборът се завръща към Славейков..
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отново гнус и мръсотия до шия, тъкмо оправиха мястото и сега пак ще го превърнат на клоака, на общината и трябват пари така че...
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
39 000 лв за метален щанд/ будка???Поредната кражба на обществени средства и на никой не му прави впечатление.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Пък в големия град няма откъде да си поръчаш истинска храна отгледана без пестициди и отрови. Няма пълно щастие.
26
2
 
1
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Излизайли от големия град, е невъзможно да се намери магазин за книги, особено на не Български.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чаршията се връща пак. На площад Славейков трябва да има въздух, цветя и пейки, а не пазар.Книжният пазар е за друго специално пригодено цивилизовано и оборудвано за книги място.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въш, ще има цели СЕДЕМ павилиона на празното пространство пл. Славейков.Унищожихте една екзотика, която придаваше чар на центъра на София и видяхте, че великият ви дизайн на "перголи, боядисани в цвят графит" за нищо не става. През соца този площад изглеждаше по-добре.И не ми обяснявайте, че било *** - в Париж до Нотр-Дам има такова място, в Брюксен на централния площад има подобни събития.Само селяни от провинцията крият некомпетентността си зад "модерни" "визии" и "решения".
23
1
 
11
 
! Отговори
69 преди 3 години
само глупости от тази пасмина, всички са за разчистване заедно с марионетката от Самоков
22
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой набор са тия "съветници", защото аз пък не съм виждал нито "емблематични", нито "щандове". Но пък съм виждал туристически масички, облепени със строителен найлон. И помня каталозите пиратски дискове, които бяха само обложки, а продавачът кимваше на някого да се гмурне някъде си из уличките, за да ти донесе диска. Ориент отвсякъде. Само да не почнат да крещят по хората "бате, бате! купи си книга, бате! много е арна, бе бате!"
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кой ли път се дъвче тоя площад. Ремонт на ремонта на ремонта. Услужливо забравят как едно момче се изпържи във фонтана. Услужливо запушват нос от отходните дейности на "търговците" по близките улички. Защо ли? Ами за пари. Услужливо забравят, че там си беше най-голямата борса за пиратски дискове. Що за умствено импотентен човек ще предпочете да рови в кашони от банани за книга? Щом има един куп книжарници близо? А книгата можеш спокойно да си я поръчаш през нета? Ще ви кажа - за рушветчета.
20
0
 
9
 
! Отговори
azz преди 3 години
Някой вярва ли, че ще останат само 7
19
6
 
19
 
! Отговори
Кашона преди 3 години
Европейската столица отново става бананова. Кашони от банани насред центъра?В Брюксел, Париж, Виена, Берлин сигурно така продават? Какво се изненадате бали разбрахме онзи ден за фургон магазин в центъра на София.Типичната Герберска схема за открадване на пари.Ставаме ислямска държава, само в такива държави е така.