5 ДКЦ-та в София се включват в имунизацията срещу COVID-19

Желаещите да носят лична карта, на място се извършва преглед
22 фев 2021 12:53, Анисия Иванова
6
5 ДКЦ-та в София се включват в имунизацията срещу COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В пет общински Диагностично-консултативни центрове /ДКЦ/ в София от днес започва имунизация срещу COVID-19 на всички желаещи граждани, съобщиха от Столична община. Организацията е създадена по разпореждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Имунизациите ще са в 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за ваксинация.
На 336 души е направена ваксина вчера в трите многопрофилни общински болници - Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, както и в 12 ДКЦ, които първи от общинските лечебни заведения се включиха в масовата ваксинация.

Във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ ще продължи поставянето на ваксини и на записалите се граждани от третата фаза на националния план за имунизация срещу COVID-19.

Желаещите трябва да носят лична карта. На място ще им бъде извършен преглед преди поставяне на имунизацията. При възможност хората могат да носят документи от епикризи за придружаващи заболявания.

Информация за адресите и телефоните на общинските ДКЦ-та могат да бъдат намерени на сайта на Столична община - https://www.sofia.bg/covid-19


6
Още от София
Качеството на въздуха - фактор за избор на жилище в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А личните лекари имат ли ваксини или не да кажат тея от щаба
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хаосът с ваксинациите е пълен.
4
3
 
6
 
! Отговори
ффф преди 1 седмица
Защо ли изобщо използват думите имунитет и имунизация??? Няма доказателства за траен имунитет, само се боцкат=ваксинират и се надяват на нещо неизвестно какво... Реално, участват в експеримента на фармацевтичните компании. Преди 100 години също се ваксинираха срещу инфлуенца= испански грип, а последствията бяха катастрофални. За около 4 години имаше милиони жертви, точно сред ваксинираните, повечето от тях бяха участниците в боевете по фронтовете...
3
1
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
В заглавието се съдържа фактологическа грешка. Ваксинация и имунизация са две различни понятия и не всяка ваксинация води до усилване на имунитета.
2
1
 
7
 
! Отговори
не разбрал преди 1 седмица
Защо е нужна лична карта?
1
6
 
14
 
! Отговори
славянин преди 1 седмица
По Тошово време имаше един филм: ''Преброяване на дивите зайци'', сега вървят снимките на друг: ''Преброяване на добитъка''!