Сигнал от Helpbook: Магазин в София не дава касов бон, укрива ДДС

И още от платформата - улици без осветление, опасни кабели
23 фев 2021 18:36, Анисия Иванова
24
Сигнал от Helpbook: Магазин в София не дава касов бон, укрива ДДС
Снимка: БГНЕС

Неиздаването на касов бон се води сериозно данъчно нарушение според закона. Глобите са солени, дори се стига до запечатване на търговски обекти. Очевидно това не притеснява собственика на столичен хранителен магазин, според сигнала на нашия потребител, който алармира за проверка в платформата на Helpbook.info.

"Кулинарен магазин в столичния квартал "Лозенец" ежедневно не издава касови бележки, служителите пишат на тефтери сметките и пускат рядко бележки, често липсват и цени на ястията, които са на грамаж, както и масовите стоки нямат или цени, или превод. Общо взето влизаш, купуваш нещо без превод и без цена на него, липсват информационни табели, относно цените на ястията разчиташ на продавачите. Понеже няма цена - не знаеш какво е и само гледаш кантар и нищо друго. Собственикът е изключително груб и нахален и при забележка, че няма цена колко струва ястието, реагира остро и неуважително. Събира фактури отвсякъде, където може, само и само да плати по-малко ДДС. Масово не пускат бележки, изкарват парите от касата, за да бъде измамата пълна, пускат служителите на договори на по 4 часа, а работят на 10. Спестява откъдето може и държи всички, само защото крещи и всички ги е страх. Именно затова търси жени за работа, за да бъде по-лесен контролът и страхът по-голям. Лъже освен служителите за работно време, заплата, почивки и отпуски. Лъже и клиентите за произхода на храна и качеството. Освен че не декларира реалната си печалба и не пуска касови бележки, лъже и мами безпрекословно, разчитайки на добри познати за съдействие, когато стане проблем. Надявам се някой да се задейства и да се преустанови цялата схема. Хората нямат работа, нямат пари, но трябва ли да се извиват ръцете на персонал и клиенти. Всичко ли става с лъжи и измами и разчитайки на познати?", завършва сигналът.

Сигнализираха ни за опасни улици в район "Панчарево“, по които липсва осветление, а ежедневният автомобилен трафик е кошмарен. "Споменатото трасе е високорисково, тъй като често има пешеходци, които трудно се забелязват поради многото завои, като добавим липсата на тротоари и осветление инцидентите са въпрос на време. Често шофьорите използват "дълги" светлини, за да осветят пътя пред себе си, което в път със завой също е много опасно, защото заслепява на срещнодвижещия се шофьор. Апелирам към община Панчарево да вземе мерки, тъй като аз като бременна жена, на която й се налага ежедневно да шофира по този път, смятам, че рискът може да бъде минимизиран.“

Получихме и поредните снимки на необезопасено електрическо табло в район „Оборище“, от което стърчат множество кабели. Проверките от Столичен инспекторат продължават и се надяваме за бърза реакция и по този случай.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Боко тиквата като издаде касов бон за кюлчета и пачки тогава и магазините ще почнат да издават колкото повече се крият данъци толкова по малко ще мн има за крадене от Боко толупа затвор за Боко
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
maya manolova sto taka faaliiraala, nali mnoo umna ve?
20
0
 
0
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Внимавай момко ...тези от системата не са за игра да стане беля..
19
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Къде се подават сигнали за незаконна автоморга, работеща и ръководена от сина на един много честен напуснал системата по собствено желание полицай?-----_--------------Сигнал се подава до общината и местната регионална инспекция по околна среда и водите, виж координати в Интернет, не пишеш за кой град е
18
3
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Иначе няма да могат да съществуват. Те и така едва връзват двата края. Типично за Бг вниманието се насочва към кокошкарските изпълнения, а за милиони и кюлчета няма ЗАКОНИ!!!
17
0
 
6
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Тези двулевки вече не са актуални.
16
0
 
5
 
! Отговори
mina преди 3 години
Не пазарувайте от Промаркет,всичко е с изтекъл срок! Отношението към персонала е брутално!
15
1
 
6
 
! Отговори
Крюшо Котака преди 3 години
Елате в Пловдив В Кичука Да видите какво става Почти никой те дава касов бон КЪДЕ Е КОНТРОЛЪТИдете в едно заведение на града АРОМАТНОТО Там собственичката пише сметки на ръка и не дава касов бон Това е години наред
14
0
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 3 години
От далеч си личи, че си заможен и успял човек. Борбен. Адмирации от мен! При всяко нарушение човек следва да действа!
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
томно така -този кулинарен маг. е проблема на Бг !Милиарди се Крадът всеки ден -къде е "възмутения" гражданин ?- щот го е страх.Що не пита с кви пари са тея палати за Милиарди около София ,хотели за Милиарди - седнали да броят стинките на един дето едвам свързва двата края .
12
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подобни търгаши давам моментално на НАП. Ама моментално. Пресен пример от нашето бетономорие миналото лято. Исках да платя с карта- отказа ми се. По банков път- също. Викнах веднага НАП и хотелът беше затворен. Наглите търгаши са навсякъде. Аз ще плащам като поп по 3000лв. месечно удръжки и данъци, а те ще се крият. Айде марш, бе!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се подават сигнали за незаконна автоморга, работеща и ръководена от сина на един много честен напуснал системата по собствено желание полицай?
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напоследък не съм имал случаи в квартален магазин,било то и плод-зеленчук,да не ми издадат касов бон,дори обратно-настояват и ми го пъхат почти насила в ръката!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ami na viksinite pfi... i ast...alavista davat li kasova belejka i garancia?
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия НАП за 5 лв ще се обесят бе!А колко милиарда ги отписаха като несъбираеми на близки до властта фирми а?А?!!!!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кварталните магазинчета са пълна трагедия, спъпи, стоки с изтекъл срок и какво ли още не. Всички викат подкрепяй локалния бизнес, ами как бе бате, как да стане това?
6
2
 
5
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Бойо няма ли да пусне касов бон за това какво е продал за това наблъскано до ушите чекмедже ?
5
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Големо откритие,големо нарушение,голем проблем. А Вие да сте виждали автосервиз да издава касов бон. А мебелист да ти прави ремонт на мебелите или да ти монтира нови..... А зъболекар,даже за залепване на паднала коронка вместо 40 лв по норматив ти взема от книжката 120 лв. и ти посочва вратата. А на пазара или борсата .... малииии ,ммааалллииии та пък е отврат. Е,как да гласувам,и за кого, и за какво. Проблема е касовия бон, другото е философия.
4
5
 
9
 
! Отговори
Тулуп Мисирков преди 3 години
Като видя чекмедже,се сещам за едно друго чекмедже.За чекмеджето на Бойко.Дет спинка,ама работи и се самонапълва с кюлчета злато.Как се пълни, а???
3
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля , че този който е написал сигнала е психично болен .