Мениджър с луксозен джип следи ремонта на жълтите павета

Улиците в района са осеяни с дупки и счупени жълти павета
24 фев 2021 16:20,
80

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тече ремонт на жълтите павета в София. Към момента те се пренареждат, а ремонтът се ръководи от мениджър с луксозен автомобил, видя фотограф на Dnes.bg

През лятото стана ясно, че жълтите павета по столичния булевард "Цар Освободител" не могат да се ремонтират, въпреки че на места настилката е в лошо състояние. Причината е, че няма как да бъдат заменени с нови, тъй като емблематичната настилка в центъра на София не се прави от десетилетия никъде. Правени са опити за съвременно производство на жълти павета, но те се оказали неуспешни.

Авторът на проекта за ремонт арх. Иво Пантелеев заяви, че поне 30 на сто от жълтите павета няма как да бъдат поставени, ако бъдат извадени, за да се пренаредят. Причината е, че дори и да изглеждат здрави, те се чупят при изваждането.

Жълтите павета са един от символите на града, без които София няма да е същата.

Централният булевард Цар Освободител и улиците в района обаче са осеяни с дупки, пропадания и счупени жълти павета. Проблемите са видими всяка пролет и Столичната община подменя паветата на места през февруари – март.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко от 1907 г. са успявали да ги съхранят, но герберите ще ги унищожат. Няма ли да се събуди този народ.
54
3
 
8
 
! Отговори
Лечев преди 3 години
Ш.айката щом затри и жълтите павета, значи ореме по корупционното дъно. А, къде са паветата? Къде ли? И те са минали през нощното шкафче и са отишли я към Барселона, я към Росенец или за къщата на Севдето...може би ги харчи някоя нова мис Бикини.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не отиде да гледа строежа на,, Хемус"???
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като го гледам този манжурски индивид е от групата на ГЕРБерските фирми. Това само потвърждава че партия ГЕРБ е етническа !!!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този мениджър тази година изтърва да попапдне в списъка с нвоите милионери, но ще работи усърдно да се вмести следващата година.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимка 4 как си личи, че не разбира български....
49
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
НЕМА ЛИ НЕКОЙ ДА ГО НАЗНАЧА ДА ИСКАРА НЕКОЙ ЛЕВ?-НА ЕДНО МЕСТО.--ТЕ ТАКА СТАВА.
48
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОЗИ МЕНИДЖЪР ЩЕ ТРЯБВА ДА СЛЕДИ-ЩОТО ЩЕ МУ ВЗЕМАТ И ДЖИПА И КЪЩАТА И ПЛЕВЯТА ТЕЗИ ДЕТО СА ГО НАЗНАЧИЛИ.-БУШОНЧЕ МАЙ.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде отидоха жълтите павета от община Красно село ???- на вилата на някой олигарх .И още много прибраха ,ми вземете им ги .Сега ще Откраднат всичките жълти и хайде "Ремонт" със сгурия и пясък за 5 милиарда !
46
0
 
6
 
! Отговори
Юноша бледен преди 3 години
Зимата, а и когато вали дъжд няма спиране на тия жълти павета, какъв облик какви пет лева? Да го направят пешеходна зона и да им се любуват.
45
3
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
По време на кметуването на Софиянски, почистващите фирми пръскаха с някакни химикали и жълтитите павета станаха на вълни като танков полигон. Спешно общината направи ремонт на басноловни цени. Не знам на кого са му толкова мили тия павета, да взематда ги поставят някъде където няма 24-часов трафик и пришълците са им се любуват.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
работниците и техният началник приличат малко на ученици от помощно училище и може да си представите какъв ремонт ще направят...
43
0
 
14
 
! Отговори
Д-р Кют преди 3 години
Общото между Пирогов и жълтите павета е зимата.
42
1
 
16
 
! Отговори
Народопсихология преди 3 години
Ганьовщината е тежка диагноза, още се облича като бежанец и скъпата му каручка е неговото алтер его.
41
0
 
9
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Е, "Хидрострой" винаги са добре с властта. Нормално и София да оправят.
40
0
 
5
 
! Отговори
истината е че преди 3 години
Решението е много просто, ако преди 20 години бяха забранили движението на МПС сега нямаше да имаме подобни проблеми.
39
1
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Тук се събрахме доста собственици на SQ7:):):)Аз съм бивш де:):):)Моята преди години я взех директно от Порше Запад с панделка за РД:):):)
38
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме впечатли, че мениджъра е от маалата, а работниците и те.. и някак си тази дружина не знам как ше ремонтира пътя пред бившата къщичка на Цар Борис. И реденето на павета си е майсторлък, не може от гората да ловим майстори за това
37
6
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко отвара,Бойко затвара:):):)Фигуранта кара дрон в двора:):):)Иначе SQ7 си е як джип и върви много.Не е като S8цата(605)но за дизел просто е впечатляващ този мотор:):):)
36
0
 
4
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Може да се поспори малко за осмата употреба, но със сигурност е скъсана от каране. Аз имам точно такъв модел 2016-та година е, но го взех преди 2 години върнат от лизинг от първи собственик. Действително го взех на под 1/2 от цената му за нов и си прав, че ако е лизингов и човек си го е взел нов, го сменя след 2-3 години.