Рушаща се фасада заплашва пешеходците в центъра на София

12 години се подават сигнали, отговорът е един и същ
25 фев 2021 10:35, Ния Христова
13
Рушаща се фасада заплашва пешеходците в центъра на София
Снимка: БГНЕС
Опасни отломки, падащи от покрив на къща в центъра на София, заплашват пешеходците, съобщи Нова тв. Парчетата от мазилка тежат по няколко килограма.
 
Румен Бахов е подал няколко сигнала, но се оказва, че временно обезопасяване и ремонт на опасна сграда са две коренно различни неща.
 
"Аз лично подавам сигнали от около 12 години. Отговорът на „Оборище” е винаги един и същ. Предстои да се обсъди дали къщата ще се възстанови. Нужно било да се свика събрание на етажната собственост и да се вземе решение за нейния ремонт", разказват граждани за къщата на ул. „Будапеща”.
 
След подадените сигнали от Столична община са обезопасили периметъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
Ама за 12 години не можаха да обсъдят, ама не забравиха да си вземат премиите.
12
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Комунистката Фандъкова и общинският съвет да проучат опита на развитите европейски държави !
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрание на етажната собственост, решения ...и така 12 години луната,,,извинете, общината спи. И да убие човек, пак няма да се събуди.А парите за паспорти на сградите набързо ще ги прибрете.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камъните падат!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава опосност има и по селата. Трябват и хора за селата. Няма кой да мие кравите и овцете. Няма качественно млеко. Няма качественна храна. Та тези софянци по някакъв начин да са принудени да работят и на село
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само една да е,с мед да я намажеш.В центъра на София има безброй рушащи се сгради,но това на картофката не прави впечатление.Ама били частни.Те и ония са частни,за които дадохте за саниране 2 милиарда, от които откраднахте поне половината и се точите да похарчите още 2 милиарда пак за частни имоти и пак по същата схема,ама този път няма да ви се получи.
7
0
 
10
 
! Отговори
dk преди 3 години
от къщата на будапеща и искър се беше откъснал къс около 50кг като голям камъки не е никакъв паметникпросто трябват закони за собствениците и да се изпълняваконтроли глоби и да видим как бързо ще си решат проблемааман от тази слаба женица и преди това усмихнат демократ
6
1
 
11
 
! Отговори
Стар Самотен преди 3 години
В повечето случаи в тези къщи живеят стари и самотни хора. Понякога около Женския пазар и араби - те може да бъдат задействани.В голяма част тези съборетини са обявени за паметници на архитектурата и собствениците не могат да направят свестен нормален ремонт. Ремонт на паметник на архитектурата е нещо скъпо.
5
3
 
6
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
Чакат да се разруши и къщата паметник на културата на ул Неофит Рилски N 64 която е на бившият кмет на София Никола Петков за съжаление убит и дарена на държавата !!!
4
1
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боку и Фандъкова не са...виновни.Те не...искаха,ама народа ги...преизбра за N-ти път.(платено съобщение от централата на ГЕРБ -София)
3
5
 
8
 
! Отговори
Qwerty преди 3 години
2013 се прибрах от чужбина, за да работя в София. Издържах около месец и половина и си хванах самолета на обратно. Това е едно голямо кално гето. Много ми е странно като говоря с хора от София и се държат като все едно са родени в центъра на Виена,а всъщност са родени в олюпена панелка като в Припят.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само там да беше... На Журналист вчера видях същото - огромно парче от козирката се стоеарило, сложили лента
1
0
 
11
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
За това провинциалистите ли са виновни?