Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София

Според лекарите тя ще успее да се възстанови, въпреки куршумите
27 фев 2021 13:08,
75
Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София
Снимка: Нова тв

Спасиха простреляна сърна, озовала се на столичен булевард. Вероятно животното е било простреляно на Витоша и бягайки от стрелеца е стигнало оживения бул. "Цар Борис III", съобщава Нова тв.

Сигнал за сърничката е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Въпреки че тези животни са изключително страхливи, то разрешило на парамедика да го погали преди транспортирането му към ветеринарната клиника на столичния зоопарк.

Според лекарите то ще успее да се възстанови, въпреки куршумите, открити в него.

"В момента животното е спокойно, лежи. Има надежда да оцелее. Раната не е толкова тежка. Животното е стреляно или със сачми, или с пушка. Имаме надежда, че то ще се възстанови изцяло", обясни главният ветеринар на зоопарка.

"Мъжът, който ни сигнализира за животното, е видял как сръндачето се е строполило на стълби, близо до автомобила му. Животното беше докарано по спешност при нас. Обработихме раните и го настанихме за възстановяване. Надяваме се да се стабилизира. Има вариант да остане при нас. Ако състоянието му позволява, ще го върнем обратно в естествената му среда", разказа директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
41
 
! Отговори
до едикойси преди 3 години
И ние сме виждали живи сърнички на Витоша !и не шопите ги стрелят ,а всичкото провинциялист - нахално,злобно,арогантно ,мякащо и врякащо - унижтожихте София ,затрихте Културата и Архитектурата - селяни чалгари .
4
1
 
31
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Дивашко племе, бреййй!
3
0
 
33
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Новите селософиянци си носят табиетите на бракониери и децата им ще си останат селяци!
2
10
 
10
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ШОПИТЕ ГИ НАТИСНА ГЛАДА
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко време е чакало линейка?