След ремонт столичен квартал остава без достъп до булевард

Жители на кв. "Гоце Делчев" се оплакват
5 мар 2021 15:02, Петя Славова
14
След ремонт столичен квартал остава без достъп до булевард
Снимка: Кадър, БНТ

Жители от столичния квартал "Гоце Делчев" се оплакват, че имат затруднен достъп до бул. "Тодор Каблешков". От няколко месеца улица "акад. Георги Наджаков“ е затворена и те не могат да излязат на улица "Шарл Шампо", която прави връзка с булеварда. За да минават през нея, пътят им е през частен имот или през тревна площ.

По думите на Михаела, която е подала сигнала, влизането и излизането от улицата след ремонта на булеварда е много трудно, пожарна и линейка не могат да стигнат до там. Налага се да минават през частен имот, а някои от съседите й вече имат актове.

Собственикът на имота Ивайло Радованов заяви, че от 2008 година е прехвърлил правото на собственост в участъка от имота, която попада в уличната регулация от 900 кв. метра, на Столична община. "Това, което зависи от мен, аз съм го направил, защо 12 години по-късно нищо не е направено, не знам", коментира той пред БНТ.

Зам.кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов каза, че по време на ремонта на булеварда е имало многобройни сигнали.

"Писали сме няколко писма до Столична община, в които сме информирали за проблема, който се получи. Беше взето решение, че трябва да се изгради ул. "Шарл Шампо". В това отношение ние сме подали няколко парчета, в тази част тя е отчуждена наистина и е общинска, но се оказа, че не се намира там, където минава в момента. Има няколко парчета по-нататък, които са дадени за отчуждаване и в момента чакаме Столичният общински съвет да гласува, за да може това да се случи", обясни Вълчанов.

Ще бъде трасирано там, където трябва да бъде общинският път, а не в частния имот и ще се направи временен път, през който хората да минават. Оттам нататък зависи от Столичния общински съвет за отчуждаването на останалите парчета, и планирането и изграждането зависи от Столична община.

Имотите по ул. "Шарл Шампо" са включени за отчуждаване в програмата на Столична община през 2021 година. След приключването на процедурата по отчуждаването им ще се пристъпи към изграждане на улицата - се казва в позиция на Столична община.
     


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 1 месец
До Анонимен

кой дава разрешение за строеж, а !?
13
0
 
1
 
! Отговори
шопо преди 1 месец
па стана дупка до дупка по улиците!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбирайте - "граждани" се оплакват, че трябва да врътнат 50 метра повече, за да излезнат на булеварда.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви улици какъв квартал ,това са поляни и ливади на края на града ,под околовръстното ,на които почна да се строи безбазборно преди двайсетина години,без да има пътища и устройствен план.Всеки продава някакъв парцел и се вдига блок,ама как е разположен и как ще се стига до него не ги е еня ,а после пищят до общината . М/у впрочем там е мочурливо и след време ще се появи и този проблем с влагата и мухъла.А сега проблемът е с калните сокаци !
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами така става като се гласува за герб...почва да се краде на поразия, да се лъже на поразия. Резултатите са налице. Дано хора сте си взели поука и повече да не гласувате за мафията герб, защото сме стигнали дъното.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие правите ли разлика между Гоце Делчев (Емил Марков) и Манастирски ливади-Изток, големи софиянци сте ама никой не можете да излъжете от къде сте.

Иначе мерси за ремонта, можеше да сложирте не 4, а 44 светофара и сега въпреки широчината се минава по-бавно. Поне махнете легналите полицаи където има светофар поне, неможещи крадливи строители фирми безподобни и *** държавни служители.
8
2
 
5
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Да сезират протопрезвитер Кусан Хадавян и архиепископ Датев Акобян.
7
2
 
10
 
! Отговори
дамн преди 1 месец
и да не пропуснете пак да изберете даскалката, ей
6
4
 
27
 
! Отговори
Делхи преди 1 месец
Целията град е развалина!!! Абсолютен Пакистан
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова е оср4но всичко, че в мига в който се случи нещо дребно, се разбутват го3ната и замирисва надалеч.....
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то не могат всички да се нацвъкат в центъро, дека са сите шопчакиня в бордей...Немат паре за чистачка на входа....
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одете с метрото бе...
2
7
 
18
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Никой не ги е карал да си продават нивите и да купуват апартаменти в Манастирски ливади.
1
11
 
15
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 месец
то там само селяндурници кви жители...не стиа дето им ремонтират ми пак циврене бе....аман