В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете

Новите мерки влизат в сила от 12 март
Обновена: 10 мар 2021 14:34 | 10 мар 2021 14:34, Александър Попов
229
В София: Учениците онлайн, заведенията до 22:00 ч., мисли се за моловете
Снимка: БГНЕС

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, а всички заведения, в това число и тези в хотелите и игралните зали, ще работят с ограничено работно време до 22 часа, реши Софийският оперативен щаб на заседанието си днес.

Преустановява се присъственото обучение във висшите училища и в центровете за извънкласни занимания. Срокът на действие на тези мерки към момента е двуседмичен – от 12 до 26 март. Това реши софийския оперативен щаб на заседанието си днес.  

По предложение на директора на СРЗИ д-р Пенчев се обмисля затягане на мерките при продължаващ ръст на заболеваемостта с преустановяване на посещенията в големите търговски центрове и фитнес залите, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Столична община, Столичната здравна инспекция и СДВР започват засилени проверки за спазването на мерките в търговските обекти, ресторанти и заведения, както и в градския транспорт.

Препоръчва се на работодателите да се насочат към организация с работа от вкъщи или на смени, където е възможно.

В домовете за социални услуги на територията на Столична община се забраняват посещенията на външни лица.

На територията на Столична община се забранява провеждането на организирани екскурзии, фестивали и събори, при които се планира събиране на голям брой хора на открито.

Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планиране за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

По последни данни София премина прагът от 500 заболели на 100 хил. души. Притеснителен е фактът, че средната възраст на заразените с COVID-19 продължава да спада, като към днешна дата е 51 години.

Чувствително се увеличава и натискът към здравната система – за 14 дни общият брой на хоспитализираните нарасна с 645 души. С 30% се увеличават позвъняванията към Спешна помощ за случаи с коронавирус.  

По данни на Столичната здравна инспекция общият брой на ваксинираните граждани на територията на Столична община е над 86 хил. В днешният ден продължават ваксинациите на граждани, които ще бъдат членове на секционни комисии на парламентарните избори и са заявили желание да бъдат ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
4
 
9
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До ...А в Сащ където е най-развито здравеопазването в целия свят, където се аливат колосални се средства, дадоха повече от половин милион жертви! Наистина нещо не е както трябва. :)
131
8
 
11
 
! Отговори
АнатемаНаАлЙоНереза преди 3 години
От както СДС-Шайката изкорми държавата ,а БСП-Чумата и ГРОБ-Хунтата продължи делото им, учениците отдавна са олайна и не само до 22часа,и не само те,ами и цялото младо поколение.
130
17
 
9
 
! Отговори
До зарата преди 3 години
Страната пламна главно заради Софиянци и техните управляващи. Още от самото начало там винаги е било огнището на епидемията, но мерките са им само пожелателни, защото го е страх да не се надигнат.
129
6
 
20
 
! Отговори
... преди 3 години
Никой не може да ме убеди, че в Европа не могат да овладеят вече една година тази болест, а в Азия, където повечето население са нагъчкани като сардели, овладяха почти перфектно тази невиждана в историята ярост. Като нито здравните им системи са развити като в Европа, нито нищо. Нещо намирисва на гнило, ама яко намирисва. Шведите примерно до сега трябваше да са измрели като мухи и болниците им пълни, трябваше да умират по улиците.
128
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре вируса ще се подчини на призива на учителката по Руски език и няма да се разнася от децата. Ще започне от петък.
127
1
 
33
 
! Отговори
88 преди 3 години
НОЩ отваря заведенията и НОЩ казва "не ходете на заведения"Що за болни мозъци
126
21
 
7
 
! Отговори
Я кажете преди 3 години
по добре какво правихте на 3ти март. Карантинираха ли ви празника или плюхте на свобода под юмручето на руския президент Радев? Сега плюете по Фъндъкова, по ресторантите, по децата ... ами вие това си можете - да плюете, ама плюнките са заразни.
125
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учениците онлайн,кръчми и чалготеки затворени,маските задължителни на открито,колко пъти трябва да Преоткрием а топлата вода в опитите си да овладеем разпространението на тая гад?
124
8
 
21
 
! Отговори
Кога??? преди 3 години
А в останалата страна учениците могат да се разболяват и да заразяват семействата.Кръчмите да дънят, а в провинцията има по една болница в град и да мрем на стълбите.
123
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
според мен не трябва да се взимат никакви мерки, нека изчакаме. Имам пълно доверие на премиера генерал лейтенант ДОКТОР БОЙКО БОРИСОВ!
122
3
 
13
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
Защо до 26 март, то е ясно че след 2 седмици нещата ще са по-зле от колкото сега. Защо не го кажат направо поне до края на Април? Притесняват ли се от нещо че дават срок до 26 Март? После сигурно ще дадат срок до 2ри Април
121
9
 
15
 
! Отговори
От Зарата преди 3 години
Пак само София, цялата страна пламва.В Стара Загора е ужас,ама тук чакаме нашия кмет да се престраши.Трябват общодържавни решения.
120
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво г-жа Фандъкова за предприетите мерки!!
119
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е държавник!
118
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зобре че ви управляват европейци! Иначе левите щяха да ви оставят да измирате яко!
117
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 109Да, и не само това!Понеже не пускат децата ои кръчмите, те пият докато са онлайн обучение в къщи!!!
116
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте заведенията. Няма логика децата да учат онлайн, а кръчмите да са пълни с народ. На 8 март хората по заведенията бяха един връз друг, как да не вземат парите на всички, сърце не им дава.
115
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Швеция където никога не е имало строги мерки, задължителни маски и т.н. тепърва ограничават, като затварят заведения след 8 часа и не допускат повече от 500 човека в ИКЕА. Нашия Бойко прави точно обратното, отваря, преди изборите. Таман бяха стабилизирали болниците и сега пак ги напълниха. След 10-12 дена ще видим и резултатите от дивия осмомартенски купон на Бай *** като след 20 години в затвора.
114
7
 
19
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Хайде малко по-обективно. 1) Пандемията не е измислена от ББ/ГЕРБ, тя е световен проблем2) Никоя страна/правителство НЕ ЗНАЕ КАКВО ДА ПРАВИ и е критикувано3) Вирусът е доразвит изкуствено в лаборатория (Люк Монтание)4) Проблемът и медицински (сериозен вирус, но не толкова разпространен) и политически (медийната истерия)5) Никое п-во няма правилен ход6) И ген. Годжи е прав, и Мангъров, но ако е м-р на здравето, Мангъров ще прави същото. Иначе спират крана от ЕС.
113
8
 
19
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
и до 20ч да работят заведенията, пак имаме най-голяма свобода в Европа. Като сте толкова недоволни, в Гърция щяхте сигурно да сте щастливи да излизате само с SMS