Десетки помогнаха на изоставеното в болница бебе

Купени са сензори, с които електронно се измерва захарта
12 мар 2021 11:45,
6
Десетки помогнаха на изоставеното в болница бебе
Снимка: Pixabey

Вълна от съпричастност към 4-месечното бебе, изоставено на грижите на медици в столична болница. Десетки поискаха да помогнат, тъй като детето имаше нужда от сензорен апарат, който да следи кръвната му захар.

Още по темата


"Благодарение на кампанията, вече има надежда за момиченцето. Обадиха ни се над 100 души, които искаха да помогнат. Така, успяхме да осигурим не само сензора, а и още апаратура, която е свързана с отглеждането на бебето. Вече няма нужда от постоянни убождания, захарта се измерва електронно. Един такъв датчик се използва 2 седмици. Имаме сензори за 2 месеца и половина", коментира пред Нова тв д-р Велимир Симов, началник на Отделението по педиатрия в МБАЛ НКБ.

Засега момиченцето ще остане в болницата.

"Поддържаме контакт със социалните служби, които търсят приемни семейства. Все още нямаме информация за родителите му", поясни д-р Симов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Какъв при-мат трябва да си, за да изоставиш детето си. И защо този при-мат има същите права като нормалните хора? Гласува, получава помощи, живее на гърба на другите като пиявица. Сега другите хора му гледат детето (безплатно), други хора осигуряват медикаменти/апаратура за детето му (безплатно за при-мат-а). Горкото дете. Дано се намери добро семейство за него, на което ще му пука за детето, а не като при-мат-а, който го е изоставил ...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е айде сега, днес родителите били неизвестни, вчера нали писахте, че баща неизвестен, а майката се знае ... сливенска трудовачка заработваща в Италия, която нямала възможност да се грижи за него, но не се е отказала от него.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф, и тези доктори са едни търгаши
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте го на някой светсен който няма и иска да го вземе по-бързата процедура !
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой би изоставил бебето си? Вероятно този, който има много деца, и не се грижи за тях...