Един от павилионите до шахтата-убиец отново работи

На това място токов удар уби 16-годишно момче
12 мар 2021 07:28, Ния Христова
18
Един от павилионите до шахтата-убиец отново работи
Снимка: БГНЕС
Един от петте павилиона на мястото на токовия удар, който уби момче в столицата, отново работи, съобщи bTV. 
 
В сряда сутринта обектът върху имота на болница "Свети Иван Рилски" обслужва клиенти. Павилионът се намира непоседствено до този, чието електрозахранване уби човек. Той е и един от общо петте павилиона, за които на 17 февруари кметът на София обяви, че подаването на ток е в нарушение.
 
"Проверката засягаше всички обекти, които са на тротоара на болница "Свети Иван Рилски", проверихме всички тях, проверката показа нарушение при поставянето и експлоатацията на всеки един от тях", каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
 
След въпрос до общинската администрация защо обектът работи, павилионът беше затворен.
Още по темата
 
От общината заявиха, че са издали указания към район "Триадица" в 7-дневен срок да съставят констативни протоколи с цел премахване на обекта. Такива засега обаче не са получили. От "Триадица" твърдят, че процедурата по премахване на обектите се съобразява с разследването на прокуратурата.
 
"Визираният в сигнала търговски обект, намиращ се на в двора на болничното заведение, функционира в разрез със Закона. На извършената проверка бе констатирано, че търговският обект се експлоатира от нова фирма. Същата е подала заявление за регламентиране на работно време, по което ще бъде постановен отказ." 
 
От фирмата-собственик на обекта от своя страна заявиха, че са закупили бизнеса преди месеци, а павилионът съществува близо 10 години и по старите законови изисквания е бил изряден. Обясниха, че сега отново затварят, но временно, след обаждане от болницата. Оттам пък отказаха да коментират.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 3 години
"Шахта убиец" - нов термин в наказателното право.
8
10
 
13
 
! Отговори
УРВИЧ преди 3 години
Който знае мястото като живеещите тук ,сме минавали хиляди пъти стъпвайки върху БЕТОННИЯТ капак на шахтата ,защото там е пешеходна пътека. Кабел НЕ ИЗЛИЗА ОТ НЕЯ,а до перилата близо до нея в гофрирана тръба и е там от години.Явно юнакът се е опитал да ,,набере кабел",а никаква шахта не го е убила.Хора погледнете в краката си ,такива капаци са в цяла София и нито един убит няма .А този етнос ,видили ,,жица",иска да си набере Колко си отидоха от стълбове,трафопостове и ел.табла и даже далекопров
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10А вие ?
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички които са взимали пари от будката са солидарно отговорни. Общината е взимала наем, ЧЕЗ са получавали пари за тока, собственика също е печелел. Отделно една камара чиновници от общината е редно да се окажат на борсата с пожизнена забрана да работят за държавата.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
па никога не казват на Кой са тези павилиони ?Явно е мн голяма риба
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са хората, платили една торба пари за този " бизнес " и гладни ли да стоят?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е с ромеите.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вързали са кабела с тиксо
1
6
 
20
 
! Отговори
dtrumppp преди 3 години
е не- нема оправия!невменяеми сте..