Компенсации за родители, чиито деца не са приети в забавачки в София

Подготвя се нова система за прием на децата в първи клас
12 мар 2021 21:43, Анисия Иванова
3
Компенсации за родители, чиито деца не са приети в забавачки в София
Снимка: БГНЕС

До 30 април родителите, чиито деца не са приети в общинските детски ясли и градини в София - ще могат да кандидатстват за компенсации в районните администрации.

Заместник-кметът по образование и култура доцент Тодор Чобанов посочи пред БНР: "Търсим варианти за облекчен режим на подаване, обработка на документите и получаване на средствата. Сумата е издръжката, която получава детето, ако беше реално прието в общинско или държавно заведение.

Тя се движи за различните възрасти, но е около 300-350 лева. Документите са описани в наредбата. Ще публикуваме списък на сайта на дирекция "Образование" в системата, за да може всеки родител да види. Най-общо казано, това са документи, които доказват, че детето посещава лицензирано детско заведение и по този начин получава явно правото да ползва помощта".

До дни ще бъде представена новата система за прием на децата в първи клас за учебната 2021-2022 година, а до края на месец март ще бъдат обявени свободните места в училищата в София.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Нели преди 1 месец
Лъжа е, че няма достатъчно места в детски градини. Но, всички искат детето да "ходи" в елитна градина. Снахата 3 години водеше малкия на градина от Хиподрума до Люлин, защото живущите в квартала "новодомци" изкараха децата си "много болни", и за децата на хората от квартала, които не искат да лъжат.... нямаше места в градината. Предлагам: Да се дава компенсация, само, ако родителите докажат, че няма нито едно свободно място за градина на територията на София.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен2 преди 1 месец
До Анонимен като се замислиш колко пари за компенсации ще дадат за година, съвсем споконо с тези средства могат да построят няколко детски градини.