Носят ли продавачи и клиенти маски на Женския пазар? Зам.-кмет провери

Има нарушения, ще налагат санкции
17

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не всички клиенти и продавачи носят маски на Женския пазар, въпреки че от днес има заповед за задължителното им използване. Това стана ясно от проверката на тържището на зам.-кметът Дончо Барбалов.
Още по темата

Санкции обаче ще бъдат налагани, ако има нарушения.

 Създадена е организация за вход и за изход, но пазарът е голям и това не е факт на цялата територия. Така че ръководството на пазара има още над какво да работи, коментира Барбалов.

До момента от Столичния инспекторат са проверили над 2500 обекта. Съставени са 4 акта, а само в четвъртък проверките са 900. В градския транспорт също се следи за спазване на мерките - там от началото на месеца са съставени 9 акта. Продължават засилените проверки, обясни Барбалов.
 
Относно възможността за затварянето на моловете и фитнесите в столицата той каза, че това е въпрос на преценка и анализ.

"Много внимателно следим броя на заразените и хоспитализираните. На този етап моловете са отворени, нека видим как върви епидемичната обстановката, но при нужда няма да има колебания за вземане на други решения", каза още Барбалов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
0
 
! Отговори
... преди 3 години
Близък почина наскоро. Кашлица и задух. Пазаруваше там редовно...
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Носят само клиентите ...продавачите маските са на брадата си нямат касови апарати
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви санкции? Всички санкции падат в съда. Трябва като в Индия - полицаите да обикалят с пръчки и да налагат здраво.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя пазар не съм стъпвал не помня от колко години а и за в бъдеще нямам намерение да го правя.
6
3
 
4
 
! Отговори
Въпрос до 5 преди 3 години
Еми за цените, може и да има евтини неща така е, но разликата не е фрапантна, просто в какво приключение се вкарваш там не е истина, предпочитам да олекна с 10-20 лева честно казано, но д апазарувам в нормална атносфера :)
5
3
 
3
 
! Отговори
до Въпрос преди 3 години
Абе цените си бяха екстра. *** за хигиената си абсолютно прав.
4
5
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Оня ден бях на женския пазар. Даже и да не е заради ковида като гледах какви индивиди се разхождат там, бих бил 100% по спокоен ако ги носеха тези маски. То тези... нека кажем подобия на хора дето миришат от 20 км като се изкашлят един път и то как да си вземеш каквото и да било там. Освен това няма никаква организация. Оградите са разместени всеки влиза и излиза от де му падне, всеки храчи, плюе, пуши и после бара хем плодовете, хем мандарините си.... Направо съм потресен колко *** народ има
3
2
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Защо все още има такива ''битаци'' и то в центъра на София? Това място трябва да се премахне изцяло, то е някакво средище на утайката в обществото, само некакви обитляци пълни се реят като атоми на този пазар, а продавачите са от малцинствата, с което хигиената е под секаква критика .Цените не са по ниски от всеки голям супермаркет.
2
12
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Аз така направих на един играч в магазина като тебе да си сложи маската на пиянския нос и той ми се отвори и той такъв боец го даваше като тебе, после ем маската си сложи ем от носа кръвта не му капеше по плочките. Така, че внимавай и си носи маската, ем да не ти гледат хората муцуната нелицеприятна ем жълтите зъбки, а и е здравословно за тебе
1
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който ви направи забележка, че не носите маска му извъртете един шамар, може и да му се наместят мозъчните клетки