Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път

До края на годината трябва да е готов 6-километровият участък
69
Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път
Снимка: Facebook

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостове на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост", написа премиерът Бойко Борисов в своя FB профил.

Борисов изтъква, че първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м.

Още по темата

Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани.

Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Премиерът уверява, че 6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г.
Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
17
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Тикво ти хвърляш нашите пари само в това гетоСофето!То не би околовръстни,дъги,тангенти,мангенти метра докато в останалата забравена територия газим кал по зле и от комунистическо време!Отивай яж халва и не се вясвай!
34
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм ного доволен! За има-няма 16 години Бойко-тиквaта успя да завърши на 90% разширяването на околовръсното шосе!
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за Трифонов някога да е имало компромати. Поне нищо, свързано с корупция. На всичко отгоре, той не се кандидатира за депутат.
32
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътищата и инфраструктурата е най важното нещо за развитието на страната. Ще гласувам за ГЕРБ категорично тъкмо по тази причина, защото строят пътища!
31
7
 
14
 
! Отговори
Филия с Мас преди 3 години
Пенсионерите да мрът, они и без това гласуват за Нинова. Дадох им по 50 лева, та тамън като си купат лекарства и да немат пари за хлеб! Затова раздавам парите за пенсии на певиците от бардаците, по 6 хилки им дадох, да имат да си харчат у Занзибар, докато се шият с ***. Ама после, за 4-ти ше се върнат и ше гласуват за филията със свинска мас. Даже карантината съм наредил на бай Гелето да им отмени.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Петър"Компромати срещу опозицията. Имат и за Корнелия, и за Слави."За Слави Мултачето, и Корнелия Техноимпексова не е нужно голямо усилие да се съберат компромати. Всички по-стари и паметливи ги помним много добре.
29
10
 
19
 
! Отговори
Петър преди 3 години
Бойко е изчислил, че няма да вземе достатъчно депутати. И е решил да си открадне изборите. Ето как: - Преса върху СИК и РИК. Ще се дописват и надписват протоколи.- Потулване на всички сигнали за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС. МВР, ДАНС и прокуратурата ще разследват само сигнали за други партии. - Бригадите на Пеевски, Таки, Маргините и Пашата вършеят из цялата страна и организират купен вот. - Компромати срещу опозицията. Имат и за Корнелия, и за Слави.
28
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова една чешмичка да построино БСП ще поменя политиката изцялосмятай колко акъл иматнов девет септември МАЛЕЕЕ
27
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм доволенБраво на Борисов, Нинова ще му диша прахта
26
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро малко ти остава на теб и крадливата ти Шайка
25
8
 
20
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Браво Бойко! Даде по 6 бона държавни пари, от данъците на малкото работещи българи, на татуираните, продрусани, проевани и пропити отпадъци, наричани от ГЕРБ музиканти на свободна практика - като Рут Колева, да могат да отидат да харчат чужди пари у Занзибар! Не те е срам, гиди айдук нйеден!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, нали го открива вече два пъти. Нали е беше готов. През няколко месеца ще го откриваш и ще cash out-ваш евросредствата.
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз съм доволен. След 04.04. членовете на Калинки-Герб отиват да работят там.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя учадтък единствените пешеходци бяха проституиращите ромки. Евентуално сега ще се крият в асансьорите на завет.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там нама никакви майки с деца, нито пенсионери. Има един шоурум на Фолксваген и Порше насред нивите и това е. На другите пасарелки има автокъщи, склад за дърва и ***, а на третата май само ниви има. По мои скромни изчисления една пасарелка струва към 20 млн.евра. Те са като жп мостове.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти"Нужно ли е това за народ, без елементарна култура, навици да пази обществената собственост и с една дума изостанал?
19
4
 
18
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Кантонерът пак ли обикаля с джипката? Тоя човек няма ли работа? Не знае ли какво става в страната или му е през дедовия?!
18
3
 
10
 
! Отговори
доказано преди 3 години
Тези които не могат да строят не могат и да ремонтират само могат да лапат от народа.
17
4
 
16
 
! Отговори
Неразбрал преди 3 години
Кои сте вие,които ремонтирате,че 20години,нищо пастроено от вас не съм видял?
16
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърност,простотия,алчност и наглост.С това ще бъде запомнен *** Бойко.