Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път

До края на годината трябва да е готов 6-километровият участък
69
Борисов доволен от напредъка на Околовръстния път
Снимка: Facebook

Тази сутрин започна монтирането на първия от трите предвидени пешеходни мостове на участъка от Софийския околовръстен път между връзката с АМ „Тракия“ и кв. „Младост", написа премиерът Бойко Борисов в своя FB профил.

Борисов изтъква, че първата пасарелка е до отбивката за с. Лозен, като тя ще обслужва бъдещите спирки на градския транспорт. Стоманеният пешеходен мост е с дължина 48 метра, широк е 4 м и е висок 5,5 м.

Още по темата

Иначе и трите пасарелки ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани.

Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Премиерът уверява, че 6-километровият участък от Околовръстното на София трябва да е готов до края на 2021 г.
Строителите обаче работят много мобилизирано и се очаква обектът да завърши по-рано. Предстои при подходящи метеорологични условия да започне полагането на последния износващ асфалтов пласт. Вече е подписан и договор за изработване на ПУП на шосето в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари