Без нощен транспорт в София поне още три месеца

Причината е противоепидемичната обстановка в страната
5
Без нощен транспорт в София поне още три месеца
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нощният транспорт в София да не работи поне още три месеца, предлага общинският съветник от ГЕРБ и зам.-председател на транспортната комисия Зафир Зарков.

В момента работата на нощните линии е преустановена до края на март, а Зарков предлага мярката да се удължи с три месеца считано от 1-ви април, информира „Монитор“.

Още по темата

Причината е противоепидемичната обстановка в страната, както и върлуващите нови щамове на коронавируса.

"Разпространението на новия щам на COVID-19, представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и обосновава въвеждането на мерки с изключителна висока обществена значимост, като тяхното забавяне и ненавременно прилагане може да доведе до значително или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, здравеопазването и социалната система", аргументира се Зарков и допълва, че броят на заразените с коронавирус в София непрекъснато расте, като по последни данни достигал 500 на 100 000.

Първоначално нощните линии бяха спрени в началото на пандемията у нас през пролетта на миналата година.

Срокът за преустановяване на движението бе до края на юли 2020 г., по-късно бе решено София до остане без нощен транспорт до началото на 2021 г. След това обаче отново беше блокирано възстановяването на нощните автобуси до 31 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
МИЛЕН преди 3 години
УТРЕ ВСИЧКИ СЕ НАРЕДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ШАЙКАТА ПАК
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без дискотеки за какво ни е. Само да не го забравят накрая
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, нощем вирусът върлува
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do kraja na 21 vs da se satvori samo hranitelni magas.da rabotat i nikakvi no6ni transpoeti kasina barove restr.te sa bogati vsctia sobstvenizi i kafeneto v bankina boku satvoreno da e v djiokata mu da pijat kafe junazite na gerb
1
3
 
7
 
! Отговори
КОГА ЩЕ КАЖАТ? преди 3 години
ДА кажат на хората, да спазват дистанция и да НЕ правят секс и да НЕ забременяват по време на епидемия после да нямаме повече трагедии с умрели бременни и деца с малформации.