Питбул нахапа малко куче в столичен квартал

Същото куче преди време е нападнало и дете
Обновена: 17 мар 2021 13:25 | 17 мар 2021 13:25, Ния Христова
52
Питбул нахапа малко куче в столичен квартал
Снимка: Pixabay
Питбул нахапа малко куче пред блок в столичния квартал "Сухата река". Инцидентът е станал едва на няколко метра от детска площадка. Същото куче преди време е нападнало и дете. 
 
Потърпевшите разказват, че животното се е разхождало с децата на собствениците без намордник и повод.
 
"Преди два дни излязох да си разходя кучето и изведнъж видях питбул, който тича към мен със страшна скорост. Захапа кучето ми и го вдигна във въздуха. Нямах време за реакция. Единственото, което го спаси беше, че свалих питбула на земята и го натиснах, за да не може повече да се опитва да го убие", разказа пред Нова тв Симеон Минев, който е собственик на малкото куче.
 
"Другото куче беше много силно, може би около 40 кг. Аз съм 100-килограмов човек, едвам го удържах. Хубавото е, че ми помогнаха съседи. След 10-15 мин успяхме да извадим кучето ми от устата на питбула", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Да немските овчарки са интелигентни спор няма, но изобщо не са безопасни. Ако го изтървеш отначало и без правилно обучение са също толкова опасни колкото ротвайлер и питбул. Имам немска овчарка ходих на уроци с него и въпреки, че е обучен пак е на каишка и далеч от хората още повече деца.
40
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 3 години
До кога ще се позволява на собственици на такива породи да разхождат кучета без намордници??? А на пострадалия ще кажа да пипне собственика на питбула и да го ПОСЪВТВА хубаво да не прави така повече
39
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забраната почти винаги е най-лошият начин за промяна.
38
2
 
8
 
! Отговори
Ro преди 3 години
Хората сме изключително безотговорни към животните си. Не става въпрос само за питбулите, ами за всички кучета - масово са пуснати да тичат на воля около големи булеварди, пресичат улицата без да ги вържат и т.н. Съответно се губят, нападат други животни или ги блъска кола. Хиляди път съм казвала, че притежаването на деца и дом. любимци не бива да е изконно човешко право, а да се заслужи след проверки и психо тестове. На много индивиди не трябва да се поверява и камък, пак ще го уморят.
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комплексарите с питбулите имат нужда от спешно превъзпитание чрез затвор и унищожителни глоби. Питбулите имат нужда просто от приспиване.
36
4
 
7
 
! Отговори
179 преди 3 години
Няма да изреждам държавите в които питбула е забранен. За да не стават повече трагедии може да се вземе решение за бан на тази опасна порода.
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми забранете ги тез малките породи кучетата ги мислят за плъхове и ги унищожават
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам, че "най-компетентни" мнения дават хората, които не знаят какво е куче и като го видят на картинка се напикават от страх. Продължавайте в същия дух, само дето страхът ви няма да изчезне. Вземето едно куче от малко, но не дребно, а от средна или едра порода, отгледайте го и после ще има да се чудите и да се срамувате какви сте си ги мислели преди това. Само не забравяйте, че да имаш куче е голяма отговорност и не всеки може да я понесе.
33
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Поздравления за 32 коментар Много точен кучкари - яки комплексирани.
32
2
 
12
 
! Отговори
РЕПТИЛ преди 3 години
Добре, не може ли да има дело по бързата процедура и до края на седмицата да има условна присъда на собственика + солена глоба. Има закони, само трябва да се приложат.
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че е нахапало куче, та да разберем, че е нахапало и дете.
30
4
 
16
 
! Отговори
факт 3 преди 3 години
Утрепете собственика на питбула и не се занимавайте с глупости .
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана за няколко породи кучета! Това не са питомни домашни любимци. Да се причислява питбула към домашните кучета е все едно да се причислява рисът към домашните котки.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
собственика е намерил начин кучето само да се храни и да не му купува храна.
27
1
 
23
 
! Отговори
Брадата преди 3 години
Собственик на куче съм, но напълно подкрепям недоволството на хората. Кучето трябва да е с намордник и на повод. Винаги и навсякъде, с изключение на обособените за разходка затворени градинки и то при условие, че не застрашава здравето и животс на другите животни и стопани. По улиците и тротоарите задължителна хигиена след кучето. В крайна сметка отлгеждането на животно е личен избор и останалите не е редно да бъдат потърпевши от него. В метрото кучето се качва в последния вагон С НАМОРДНИК.
26
6
 
9
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Вече 30+ години, чучета хапят и разкъсват хора в земята на Ботев и Левски.Алоооу, станаха над 30 години !!
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не моа му обясниш на комплексара, че гледането на куче е отговорност преди всичко. На него му требе нещо зависимо от него, дето моа го дресира и то да го гледа с предани очи. Девиз: "вярвам повече на кучето, отколкото на човек". С една дума социопати.
24
11
 
4
 
! Отговори
Бради преди 3 години
Моя дебел булдог,който го мързи да слиза по стълбите, който спи по цял ден, който се разхожда 10минути с какво е опасен?
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога,ще слушаме глупости на кучкари? Българина нямал култура, българина неложеш да гледа купе, кучето било според собственика. Пълни глупости! Просто някой породи са опасни и трябва да бъдат забранени в големите градове. Както е в много държави.Аз съм гледал 4 кучета по един и същ начин едното просто си беше опасно и груб характер. Неподлежеше на нищо . Това е характер.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че българина няма култура да гледа куче. Безкрайно се дразня, когато си водя кучето навън и по поляната е осеяно с купища ***, защото някакви т*панари ги мързи да се наведат и да съберат на своето си л*йната. Те са казали хората - *** оставят след себе си ***... А мен ме гледат като извънземно, като ме видят да събирам с торбичката, и ми се карат що си мъча така нехуманно горкото куче с тоя намордник... Явно аз не съм в ред...