Без нощен транспорт в София до 1 юли

Причината е епидемичната обстановка в страната
18 мар 2021 16:05, Ния Христова
5
Без нощен транспорт в София до 1 юли
Снимка: БГНЕС
Нощният транспорт в София няма да работи до 1 юли. Решението е на Столичният общински съвет, съобщи в. Монитор.
 
Работата на нощните линии е преустановена до края на март. С решението на СОС мярката се удължава с още три месеца считано от 1-ви април. Причината е противоепидемичната обстановка в страната свързана с коронавируса.
 
"Разпространението на новия щам на COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и обосновава въвеждането на мерки с изключителна висока обществена значимост, като тяхното забавяне и ненавременно прилагане може да доведе до значително или трудно поправими, включително непоправими, вреди за живота и здравето на хората, здравеопазването и социалната система", обясни общинският съветник от ГЕБР Зафир Зарков, който е и вносител на предложението.
 
Първоначално нощните линии бяха спрени в началото на пандемията у нас през пролетта на миналата година. Срокът за преустановяване на движението беше до края на юли 2020 г. След това беше решено София до остане без нощен транспорт до началото на 2021 г., а по-късно отново беше блокирано възстановяването на нощните автобуси до 31 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.